Lać AGIP SINT 10W40 i się zbytnio nie zastanawiać!!
Lać AGIP SINT 10W40 i się zbytnio nie zastanawiać!!
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Co kierowca to inne zdanie
Ja od kilku sezonow jezdze na polsyntetyku Gulf 10w40.
Jestem bardzo zadowolony. Olej jest malo popularny, ale mam pewnosc,ze nie jest podrabiany jak inne reklamowane marki
Pozdrawiam
Ja zalałem ogólnie chwalony Valvoline maxlife..... Niestety,ubywa tego oleju albooo....mam gdzieś wyciek...na razie nic nie widać pod autem wiec monitoruję stan.Przedtem miałem Mobila 10W40 i przez cały rok nie wzięło nawet grama.
ja leje do swojej castrol GTX magnatec 10w 40 i jestem zadowolony,polecam.
wcześniej TEXACO ale szału nie było.
ogólnie to niczym wielkim ale za to w zimie jest, zwłaszcza jak odpalasz auto po mroznej nocy.
---------- Post dodany o godzinie 11:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:24 ----------
a tak w ogólke koleszko to jeśli chodzi o oleje to mamy taki wybór różnych marek że różnice są. Ale jak się lało i leje tylko jeden to nie dziwie się że zadajesz takie pytania.
Otóż KOLEŻKO nie masz racji. Po pierwsze nie czytasz dokładnie wypowiedzi innych. Jak piszę wcześniej zmieniłem Mobil na Valvoline Maxlife.To raz . Po drugie mam dwa auta a wcześniej wiadomo też jakieś były i oleje lałem różne. Ale ty pewnie wiesz lepiej co ja robię.Ja jestem bardziej zdziwiony twoją odpowiedzią niż pewnie ty moim pytaniem.
A co do twojej "merytorycznej" odpowiedzi to w zimie jak masz porządny akumulator to żaden mróz ci nie straszny. Poza tym idąc tym tropem mozemy zacząć dyskutować o jakości paliwa i zapalania na mrozie...................
A co do tej różnicy olejów.......Hm.... poczytaj sobie inne fora.Na jednym z nich siedzi pracownik rozlewni i.. zapewnia,ze oni tylko zmieniają opakowania. Olej idzie ten sam.(według oczywiście klasy lepkości). Zresztą zapytaj mechaników na czym jeżdżą,,,,moi na przykład na Liqui Moly. Ponieważ jest to jeden z płynów którego w Polsce nie rozlewa się. Jest kilka nieznach firm które mozna spokojnie kupować w ciemno. Tak czy inaczej nie uważam,ze pomiędzy olejami jest "SZAŁ"