Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Lusterko kierowcy alfa romeo 156

kita
    Gość

Domyślnie Lusterko kierowcy alfa romeo 156

witam,
    mam taki mały problem kurcze bo przyhaczyłem wczoraj o garaż lusterkiem i całe szkło mi pękło i teraz ma ktoś może na sprzedaż takie szkiełko albo wraz z obudową najlepiej ze śląska okolice Katowic - Tychów?
    pozdrawiam

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Miałem kiedyś podobny problem, chociaż nie z Alfą a Renault Megane. Bez problemu dopasowałem szkiełko w NORAUTO w Katowicach, zapłaciłem 40 zł.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

kita przepraszam Cie za OT, ale czy mógł byś zrobić zdjęcie jak wygląda to lusterko w srodku? - chodzi o to że chciał bym sobie moje polakierować i wolał bym zdjąc u siebie szkło, jednak nie wiem jak wygląda tam cały mechanizm trzymania lustra w obudowie dlatego mogło by mi to być mi to bardzo pomocne, bo innej metody chyba na to nie ma

Ps. Jak potrzebne Ci samo szkło to na allegro jest lusterko za 40zł z obudową (obudowa lekko uszkodzona, ale Ty i tak potrzebujesz szkło)
    http://moto.allegro.pl/item664424590...romeo_156.html
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 25-06-2009 o 15:31

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Witam.

Mam takie szkiełko za ok 20 PLN ew. cały wkład czyli z plastikiem mocującym za ok 40. Wkład posiada niebieskie szkiełko czyli prawdopodobnie takie jakie miales.
    Gdybys był zainteresowany GG 1174414; slom22@gmail.com

kita
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    kita przepraszam Cie za OT, ale czy mógł byś zrobić zdjęcie jak wygląda to lusterko w srodku? - chodzi o to że chciał bym sobie moje polakierować i wolał bym zdjąc u siebie szkło, jednak nie wiem jak wygląda tam cały mechanizm trzymania lustra w obudowie dlatego mogło by mi to być mi to bardzo pomocne, bo innej metody chyba na to nie ma

Ps. Jak potrzebne Ci samo szkło to na allegro jest lusterko za 40zł z obudową (obudowa lekko uszkodzona, ale Ty i tak potrzebujesz szkło)
    http://moto.allegro.pl/item664424590...romeo_156.html

cześć nie na problemu
    więc zacznę od nieszczęsnego lusterka :/

tak mi się zbiło niefartownie :/

natomiast co do mocowania to na zdjęciu poniżej nr 1 zaznaczyłem haczyki (u mnie brakuje 2 brakuje)

one są zamocowane na mechaniźmie (nie wiem jak to fachowo nazwać ) zaznaczonym w zdj nr 2

haczyki są zamontowane nie w tych dziurkach tylko na obrębie tego koła(mechanizmu) musisz delikatnie podważyć lusterko (myślę że lepiej będzie od góry) i później (ja tak zrobiłem) delikatnie śrubokrętem podważałem haczyli szybko to poszło i bez żadnych komplikacji trzeba to robić delikatnie żeby szybka się nie ukruszyła

Cytat Napisał Slom Zobacz post
    Witam.

Mam takie szkiełko za ok 20 PLN ew. cały wkład czyli z plastikiem mocującym za ok 40. Wkład posiada niebieskie szkiełko czyli prawdopodobnie takie jakie miales.
    Gdybys był zainteresowany GG 1174414; slom22@gmail.com
    Slom jak nie załatwię tego dzisiaj to się do Ciebie zgloszę bo muszę jak najszybciej to zamontować żeby mandatu nie dostać, a jade dzisiaj do Nowego Targu..

pozdrawiam Maciej!

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

wielkie dzięki

diesel power http://je.pl/qeuy