Mysle ze Italiano nie bedzie robil problemu
Pozdrawiam
Alfista napisałeś:
"normalnie to bym szukał benzyny i by bylo wszystko fajnie i pięknie ale teraz robie za duzo kilometrów i nie wyrobie na paliwo :/"
ja mam 2.5V6 i ostatnio byłem na wakacjach... trasa bez szaleństw 80-140 km/h full załadowany (naprawde max!!!) - spalanie 12.5 gazu, instalacja sekwencyjna. przeliczając mamy jakieś 23zł / 100km (licze 1.85 wg stacjebenzynowe.pl chociaz tankowalem taniej).... przy dieslu musiałbyś sie wyrobic w 5.9 litra (3.90 zł) żeby wyjść na to samo....
zaraz sie pewnie odezwa przeciwnicy gazu... ale osobiscie uwazam ze jezeli 166 to tylko V6 + gaz. ewentualnie moze 2.4 jtdm 175KM... ale to juz nie te roczniki
pozdr,
~tomaz
Cytat:
Napisał tomaz
Alfista napisałeś:
przy dieslu musiałbyś sie wyrobic w 5.9 litra (3.90 zł) żeby wyjść na to samo....
Na trasie żaden problem
2,4 jtd na trasie nawet 4,3 lprzecietne spalanie calosciowe na 10 000 km 6,5 l ,a szczerze mowiac nie oszczedzam tego diesla
jesli ktos nie wierzy niech poszuka mojej alfy na forum i tam sa zdjecia ze spalania
ten wiatraczek od nagrzewnicy jeżeli się okaże że jest do wymiany to możesz liczyć koszt dodatkowy ok.1000-1100 chyba że będziesz szukał używanego.
była:AR 166 2.4jtd 136km 99r.,
było:Bmw E39 525 tds touring,
było:Bmw e38 725 96r.
no nic chyba ją wezme... kusi mnie strasznie ta nietknieta bezwypadkowa karoseria a oglądalem juz chyba z osiem takich alf i wszystko po dzwonie..
wiatraczek juz mam za 100zł ale wątpie jakos ze to tylko to jest walniete, pewnie cos z elektroniką ale moze jakos dam sobie rade zeby dojsc z tym wszystkim do ładu..
jeszcze jedna kwestia.. samochod w ogole nie dymi na czarno przy depnieciu gazu w podłoge, to mozliwe zeby diesel nic nie dymił na czarno?? jezdziem troche tdikami i to zawsze chmure jakas tam puscilo przy agesywniejszej jezdzie..
mam okazje jeszcze kupic za 11.500 V6 w gazie ale tez powypadek wiec chyba zostaje to JTD
Przejedź się za tym autem, przy wdepnięciu gazu w podłogę diesel powinien zakopcić na czarno - chociaż minimalnie... Z pozycji kierowcy często tego nie widać.
ogladalem ten samochod z drugą osobą i gdy ta dawala gazu ja obserwowalem rure i nic samochod nie dymił w czasie jazdy nie patrzalem.. troche smierdzialo spaloną ropą ale spaliny są bezbarwne
aha co do kontrolek to wszystko gasnie po przekreceniu kluczyka (swiece, cisnienie i check)
moze sie czepiam stanu technicznego tego samochodu bo nigdy dieslem nie jezdzilem a moze rzeczywiscie cos jest nie tak chodz cena jest atrakcyjna i zawsze jakas tam kwota na naprawy zostaje..
olej na bagnecie czarny nie jak u mnie w twin sparku ladny przeźroczysty