Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

pytanie jak będzie przy 50 czy 100tys, szczególnie po naszych drogach. Swoja TBI jak sciągnąłem z Włoch miała niecałe 50tys i nic nie skrzypiało, 15 tys po dziurach i skrzypi/tłucze się już coś i trochę trzeszczy.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    pytanie jak będzie przy 50 czy 100tys, szczególnie po naszych drogach. Swoja TBI jak sciągnąłem z Włoch miała niecałe 50tys i nic nie skrzypiało, 15 tys po dziurach i skrzypi/tłucze się już coś i trochę trzeszczy.
    Moja: 104 tys - wszystko w Polsce. Cisza.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    A jakoś tak po postach tu na forum postanowiłem napisać i może dać gościowi albo redaktorom naczelnym trochę do pomyślenia.
    Pisałem w lunchtime-ie ale z pracy, więc o żadnym spacerze ni było mowy. Meczy nie oglądam A wyszedł długi mail, bo jak się zirytuję to wpadam w słowotok

- - - Updated - - -

Martwi mnie tylko jedna rzecz o której wspominał gość, że w tym aucie już skrzypiały elementy wnętrza. Wiem że to auto swoje przeszło bo jeździło przez ostatnie miesiące od dziennikarza do dziennikarza, i było mocniej eksploatowane, tyle że wnętrza to aż tak chyba nie absorbowało. Wiem też że to auto dzisiaj ma 16tys km przebiegu, i jest na sprzedaż (270tys) - bo mi gość w salonie AR w Bielsku w ostatni weekend o tym wspomniał (nawet siadłem sobie w środku pooglądać samochód). Słabo żeby przy takim przebiegu już odzwyały się plastiki.
    Zmierzam do tego że moja 159 (2010r) ma obecnie 64tys i już jakieś elementy też zaczynają się tłuc/trzeszczeć na dziurach, a fotel kierowcy to już niemiłosiernie skrzypi na ostrych zakrętach, przy przyspieszaniu/progach itp (4 razy już go wyciągałem, smarowałem, obklejałem plastrami elementy metalowe itp i pomaga na parę dni/tygodni max). Giulietta 2013 żony ma 16tys km/3.5 roku i też już fotel skrzypiał od ok roku (na szczęście po przesmarowaniu 2mce temu przestał) ale tez już coś tam tłucze się czy trzeszczy na dziurach (min tylne zawieszenie). Takie rzeczy mnie naprawdę denerwują, można było sobie tłumaczyć wcześniej że jednak cena była dużo niższa niż niemiecka trójca, ale jeśli tak samo będzie w Giuli/Stelvio przy cenach praktycznie jak w top markach to podzękuje i następnym autem będzie niestety BMW najprawdopodobniej 428 GC.
    mam swój test bruku.Audi A7,którym jeździłem ostatnio przeszło go gorzej

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Inżynier Alfy Roberto Fedeli potwierdził że będzie aktualizacja systemu multimedialnego do Apple Car play i Android Auto gdzieś w połowie roku. Dodatkowo Stelvio i Giulia mają dostać swiatła w technologi Full LED. Następna wiadomość jest taka że kolejnymi autami na rynku będą następca 166 i nowa Giulietta

http://www.clubalfa.it/24009-alfa-ro...in-arrivo.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Złakoś Zobacz post
    Inżynier Alfy Roberto Fedeli potwierdził że będzie aktualizacja systemu multimedialnego do Apple Car play i Android Auto gdzieś w połowie roku. Dodatkowo Stelvio i Giulia mają dostać swiatła w technologi Full LED. Następna wiadomość jest taka że kolejnymi autami na rynku będą następca 166 i nowa Giulietta

Jeśli to sie miałoby potwierdzić to juz na pewno nie warto byłoby płacić za navi... ale to są Włosi nie zawsze czyny idą za słowem, dodatkowo jak w połowie roku to jeszcze pytanie którego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Inżynier Alfy Roberto Fedeli potwierdził że będzie aktualizacja systemu multimedialnego do Apple Car play i Android Auto gdzieś w połowie roku.
    Z nieba mi ta wiadomość spada Właśnie na to liczyłem. Dlatego nie zamawiałem nawigacji. Tylko żeby się nie okazało, że to będzie tylko dla wersji z nawigacją Aż nie chce mi się wierzyć, że włosi zrobią update. Chyba, że update będzie polegało na tym, że nowo produkowane samochody będą juz zaktualizowane a stare zostaną jak są

Zastanawiam się tylko jak to będzie działało bez ekranu dotykowego.
    Ostatnio edytowane przez azar ; 25-02-2017 o 11:30

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    145

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Jeśli obecne ekrany nie obsługują dotyku to nie ma szans na update. Pewnie tylko nowe egzemplarze dostaną modernizację (hardware + software).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Jeśli obecne ekrany nie obsługują dotyku to nie ma szans na update.
    Ehh nie strasz

Wg wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Android_Auto "both touchscreen and button-controlled head unit displays will be supported" więc może da radę.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Android ma pełne wsparcie dla kontroli poprzez wszelkiej maści hardware typu to pokrętło w giulia.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

INastępna wiadomość jest taka że kolejnymi autami na rynku będą następca 166 i nowa Giulietta

Tę koncepcję już zmieniało X razy. Ostatnio czytałem w jakimś piśmie, że hipotetyczny następca 166 pojawi się na końcu, jeśli w ogóle. No nic, czekamy jakim torem pójdą sprawy.Pewnie sporo zależy od sukcesu rynkowego Giulii.
    Niecierpliwie czekam na wysokie dane sprzedażowe.