Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Przecież 392HP na kolach to jest rewelacyjny wynik. Artykul jest tylko tendencyjny. Jak widac pudelkowy przekaz psozedl w świat.
Przeciez nie wiesz z jakiej bazy wyszli
troche to smieszne, ktos cos napisze zlego o guilii o co poniektorym od razu pazurki wyskakują...
moze jednak trochę realizmu, przecież nie to jest pierwszy z brzegu test pokazujacy zaniżoną -> o wiele moc faktyczną od deklarowanej.
wiec cos musi byc na rzeczy.
ale jak chcecie mozecie mnie ukamienowac za herezje
w
Ciekawie na jakim paliwie ją hamowali. Może na PB95, tak jak Autocentrum i Motor, a później fama poszła w świat, że nie trzyma mocy... Silnik jest przystosowany do PB98
Własnie w tym rzecz, że to jest pierwszy lepszy test w wypadku tego auta. Co innego powtarzalny wynik z różnych źródeł, co innego pojedynczy, nie wiadomo według jakiej normy, w jakiej jednostce. Nie wiadomo nawet, czy silnik dotarty.
Poza tym zdrowy rozsądek mówi:
Pogea racing nie zgłaszali niczego takiego, a raczej by się pochwalili większymi przyrostami (bo większy przyrost między 400 a 600 w końcu) w stosunku do fabryki
Różnica jest tak ogromna, że aż trudno uwierzyć, że ktoś takiego babola by wypuścił, nawet FCA
Różnica w mocy akurat jest w granicach tego, jaka zwykle jest różnica między RWHP a mocą na silniku.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 01-03-2017 o 10:42
Jaguar S-type 4.2 V8
Może pokrętło DNA było przekręcone na "A"![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Aż poszukałem pomiaru na hamowni w Łodyga Serwis na zlecenie Zachara z Autocentrum.
Pomiar na PB95
Jestem na 90% przekonany, że pomiar, do którego odnosił się artykuł wrzucony przez @Suzumshi był równie rzetelnie przeprowadzony na paliwie PB95. Oczywistym jest zatem, że silnik przystosowany do paliwa PB98 na PB95 będzie miał mniejszą moc. Dywagacje na temat dotarcia, czy ustwienia pokrętła trybu jazdy uważam za niepotrzebne.
Jaguar S-type 4.2 V8