Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    164 QV 24V '93, 164 Super TB '96, 166 2.5V6 '98, 155 2.0TS 16v '96

Domyślnie

Mysle ze Italiano nie bedzie robil problemu
    Pozdrawiam
    Mam na imię Jacek... i jestem alfaholikiem...
    Powrót do Busso.... w najfajniejszym opakowaniu...

hajper
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SYSUNIAdq Zobacz post
    hmmm z tym muleniem to dziwne bo mam 2.4 jtd i wciska ladnie, a tez jezdzilem ts-ami.
    To zależy od tego, kto czym wcześniej jeździł i jak rozumie 'wciska'

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jacoff Zobacz post
    tak czy inaczej 166 nie wbija w fotel, ale autka w lusterku giną...
    JTD przy około 2.100 obrotów, gaz w podłogę na 2 biegu zrywa przyczepnośc i pod koniec 3 biegu jest 100km/h dosłownie w mgnieniu oka. Więc nie wiem czy jest taki muł.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Alfista napisałeś:
    "normalnie to bym szukał benzyny i by bylo wszystko fajnie i pięknie ale teraz robie za duzo kilometrów i nie wyrobie na paliwo :/"

ja mam 2.5V6 i ostatnio byłem na wakacjach... trasa bez szaleństw 80-140 km/h full załadowany (naprawde max!!!) - spalanie 12.5 gazu, instalacja sekwencyjna. przeliczając mamy jakieś 23zł / 100km (licze 1.85 wg stacjebenzynowe.pl chociaz tankowalem taniej).... przy dieslu musiałbyś sie wyrobic w 5.9 litra (3.90 zł) żeby wyjść na to samo....

zaraz sie pewnie odezwa przeciwnicy gazu... ale osobiscie uwazam ze jezeli 166 to tylko V6 + gaz. ewentualnie moze 2.4 jtdm 175KM... ale to juz nie te roczniki

pozdr,
    ~tomaz

hajper
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Alfista napisałeś:
    przy dieslu musiałbyś sie wyrobic w 5.9 litra (3.90 zł) żeby wyjść na to samo....
    Na trasie żaden problem

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Cytat:
    Napisał tomaz
    Alfista napisałeś:
    przy dieslu musiałbyś sie wyrobic w 5.9 litra (3.90 zł) żeby wyjść na to samo....

Na trasie żaden problem

2,4 jtd na trasie nawet 4,3 l przecietne spalanie calosciowe na 10 000 km 6,5 l ,a szczerze mowiac nie oszczedzam tego diesla
    jesli ktos nie wierzy niech poszuka mojej alfy na forum i tam sa zdjecia ze spalania

Użytkownik Ogier Avatar dachu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    brak

Domyślnie

ten wiatraczek od nagrzewnicy jeżeli się okaże że jest do wymiany to możesz liczyć koszt dodatkowy ok.1000-1100 chyba że będziesz szukał używanego.
    była:AR 166 2.4jtd 136km 99r.,
    było:Bmw E39 525 tds touring,
    było:Bmw e38 725 96r.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

no nic chyba ją wezme... kusi mnie strasznie ta nietknieta bezwypadkowa karoseria a oglądalem juz chyba z osiem takich alf i wszystko po dzwonie..

wiatraczek juz mam za 100zł ale wątpie jakos ze to tylko to jest walniete, pewnie cos z elektroniką ale moze jakos dam sobie rade zeby dojsc z tym wszystkim do ładu..

jeszcze jedna kwestia.. samochod w ogole nie dymi na czarno przy depnieciu gazu w podłoge, to mozliwe zeby diesel nic nie dymił na czarno?? jezdziem troche tdikami i to zawsze chmure jakas tam puscilo przy agesywniejszej jezdzie..

mam okazje jeszcze kupic za 11.500 V6 w gazie ale tez powypadek wiec chyba zostaje to JTD

hajper
    Gość

Domyślnie

Przejedź się za tym autem, przy wdepnięciu gazu w podłogę diesel powinien zakopcić na czarno - chociaż minimalnie... Z pozycji kierowcy często tego nie widać.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ogladalem ten samochod z drugą osobą i gdy ta dawala gazu ja obserwowalem rure i nic samochod nie dymił w czasie jazdy nie patrzalem.. troche smierdzialo spaloną ropą ale spaliny są bezbarwne

aha co do kontrolek to wszystko gasnie po przekreceniu kluczyka (swiece, cisnienie i check)

moze sie czepiam stanu technicznego tego samochodu bo nigdy dieslem nie jezdzilem a moze rzeczywiscie cos jest nie tak chodz cena jest atrakcyjna i zawsze jakas tam kwota na naprawy zostaje..

olej na bagnecie czarny nie jak u mnie w twin sparku ladny przeźroczysty

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia