Pod fotelem kierowcy na 100℅
P9
Pod fotelem kierowcy na 100℅
P9
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Autor coś miesza. Czujnik uderzeniowy odłącza pompę więc paliwa nie powinno być a pisze że jest. Sprawa dwa, paliwo pewnie jest ale na listwie. Trzeba by sprawdzić czy sterowane są wtryski czyli podawane napięcie. Jeżeli tak to sprawa immo oraz kompa załatwiona. Należy także wykręcić cewkę plus świece i na zewnątrz sprawdzić iskrę, najlepiej każdy cylinder. Jeżeli wszystko jest ok to winny jest rozrząd - przy odkrecaniu głównej śruby na wale poddaje się pasek i mógł przeskoczyć.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Jeśli iskra jest to bym proponował spróbował odpalić na plaku. Jak nawet nie piardnie to na bank rozrząd jest przestawiony
Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka
Ok, dzięki, dziś go sprawdzę i zobaczę czemu wyrzuca błąd.
Nie mieszam tylko piszę to o co poproszono mnie abym sprawdził. W alarmie wyskakuje błąd którego screen jest tu zamieszczony, ale pompa działa. Czemu? Nie wiem... Nie znam się na tym dlatego jestem tu prosząc o pomoc.
Paliwo podaje zarówno na listwę jak i jest napięcie na wtryskach, działają, dają mgiełkę jak otrzymają impuls.
Cewki wszystkie były sprawdzane jakiś miesiąc temu i działały, teraz sprawdzałem tylko na przedniej głowicy bo nie chce ściągać dolotu i wszystko jest ok, jest iskra. Zresztą wszystko było już opisane.
Odnośnie przeskoczenia paska też był poruszony problem w tym temacie i w powyższym cytacie są opisane błędy jakie powinny wyskoczyć w tym przypadku, a jest jedynie błąd wtrysków. Chyba że faktycznie może nie wykrywać niezgodności fazy obrotów a wyrzucać błędy samych wtrysków? Ale znów sam tego nie wiem i nie zgaduje w ciemno.
- - - Updated - - -
Tego jeszcze nie próbowałemW którym miejscu dolotu mam podać plaka? Za przepływką a przed przepustnicą?
Tak za przepływką. Na dolocie do głowicy. Jedna osoba kręci druga psika![]()
A jeszcze jedno, bezpieczniki koło kierownicy i za lewa lampa sprawdziłeś? Może zrobiłeś jakaś zwore i coś krzaczy
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
No coś muszą mieć,skoro na plaku zaskoczył.Tak?Przecież nie iskra.Tak?To szukaj przyczyny w paliwie .Ciśnienie na listwie,kable poprzestawiane w sterowniku.Może cos grzebałeś i przestawiłeś.Może sterownik coś się sknocił. 2 rzeczy masz wyeliminowane,to iskra-jest,rozrząd przestawiony-raczej nie.Może dostaje wtrysk paliwa w niewczasie z iskrą ?Bo nie wierzę,żeby na raz 6 wtrysków poleciało.Kiedyś miałem coś podobnego i zerwał się klin na wałku rozrządu i niby rozrząd chodził,tylko wałek stał.Na szczęście tak się ustawił,że tłoki zaworów nie dogoniły.W twoim przypadku tego nie ma.Bo na plaku by nie zagadał.
Zastanawia mnie jeszcze ta mgiełka o której piszesz.Może wtryski dostają za niskie napięcie i otwierają się na tzw.półgwizdka? Bo tam powinno być trochę ciśnienia a mgła powinna być widoczna.Tutaj masz jak to powinno wyglądać:
https://www.youtube.com/watch?v=uYW9AG9SQVw
Ostatnio edytowane przez motogold ; 03-03-2017 o 18:51