Witam,ja tez wymieniłem kpl zawias na Veme ,zobaczę ile to u mnie wytrzyma .
Witam,ja tez wymieniłem kpl zawias na Veme ,zobaczę ile to u mnie wytrzyma .
witam!!!wymieniłem niedawno górne wachacze w swojej belli,producent to nam dobrze znana VEMA.powodem wymiany były wybite tuleje metalowo-gumowe.
na tych wachaczach przejechałem ponad 40 tyś.km (ponad 50% dróg to holandia).
sworznie w tych wachaczach były jeszcze w naprawdę dobrym stanie,wystarczyłoby więc jedynie wymienić te tuleje i wachacz odzyskałby swoją sprawność.
w miejsce VEM-y zamontowałem TRW.
po takim dystansie mogę stwierdzić że VEMA to raczej dobry produkt...
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
Witam i dołączam się do tematu zawiasu w alfie. Ja wymieniłem cały tył na Vemę ( poza łącznikami TRW ) a z przodu mam zakupiony na allegro FAST. Niestety o firmie Fast opinia nie będzie najlepsza bo po 2,5 tysiąca coś z przodu na większych wybojach zaczyna być słychać :/ co prawda gdy samochód wisi na podnośniku to przy sprawdzaniu znanym powszechnie narzędziem niby nie ma luzów ale za jakiś miesiąc pojadę na szarpaki i zobaczymy co z przodu słychać. Faktem jest, że zima w tym roku dała się we znaki drogom w moim mieście i wyglądają one jak ser szwajcarski, ale stukanie po takim dystansie to chyba deczko za szybko... Cóż... w zależności od funduszy trzeba będzie albo zainwestować w Vemę albo TRW... zależy co będzie do wymiany... Pozdrawiam
Uuuuu kupiłem dziś w przypływie emocji wahacze (+końcówki, łączniki) Vemy na przód mojej AR146, wracam zaczynam czytać i nagle takie kuku
Mam nadzieję, że większość z Was się myliła i ta cała Vema sjest coś warta
Założę je w weekend i napiszę kiedy się posypią
Pzdr.
no ja właśnie tez założyłem Veme u siebie dziśmam nadzieje ze zrobie z 30 tys na nich
no i koszt części i naprawy 1450 zł ;o;o
Nie no ja robiłem sam przód w 156Wahacze kupiłem na Allegro 650 zł, końcówki Moog + łączniki stabilizatora TRW koszt tego 200 zł, robocizna 450 zł i ustawienie zbieżności przód i tył 120
no i trochę kasy poszło
Mowa oczywiście o 156
![]()