Strona 120 z 142 PierwszyPierwszy ... 2070110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,191 do 1,200 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Dębica ma przyklejona łatkę opon z lat 90. A ostatnio mimo, ze to budżetówka to topowymi modelami może aspirować oczko wyżej. UHP2 nie miałem bo nawet nie ma w moim rozmiarze bo max to 18", a ja bym musiał mieć 19" ale użytkowałem HP2 zimowe w 200 konnym 1,5 tonowym aucie. I twierdze, ze w swojej klasie cenowej mocno się wyróżniają na plus bo większość opon w podobnych cenach to produktu z Chin. Jak ktoś opony klasy budżetowej chce porównywać do opon klasy premium to jest chyba szalony. koncerny mają jasno rozgraniczone marki opon na poszczególne segmenty i nigdy nie będzie tak, że opona jednego koncerny klasy budżetowej będzie miała podobne parametry jak opona tego samego koncerny klasy premium. Trzeba po prostu jasno określić czego się oczekuje od auta i pod tym kątem dobrać opony. Tak samo jak ktoś oczekuje cudów to nie będzie zadowolony z RainSporta, a jak ktoś szuka przyzwoitej opony klasy średniej i nie przeszkadza mu hałas i szybkie zużycie to w swojej klasie cenowej są bardzo dobre. Miałem Rain Sporta, mam aktualnie P Zero Nero GT i naprawdę w codziennym użytkowaniu jeśli ktoś z wyjazdu po bułki nie robi sobie super OS to nie ma miedzy nimi tak wielkiej różnicy jak by się mogło wydawać patrząc na markę opon.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Dębica ma przyklejona łatkę opon z lat 90. A ostatnio mimo, ze to budżetówka to topowymi modelami może aspirować oczko wyżej. UHP2 nie miałem bo nawet nie ma w moim rozmiarze bo max to 18", a ja bym musiał mieć 19" ale użytkowałem HP2 zimowe w 200 konnym 1,5 tonowym aucie. I twierdze, ze w swojej klasie cenowej mocno się wyróżniają na plus bo większość opon w podobnych cenach to produktu z Chin. Jak ktoś opony klasy budżetowej chce porównywać do opon klasy premium to jest chyba szalony. koncerny mają jasno rozgraniczone marki opon na poszczególne segmenty i nigdy nie będzie tak, że opona jednego koncerny klasy budżetowej będzie miała podobne parametry jak opona tego samego koncerny klasy premium. Trzeba po prostu jasno określić czego się oczekuje od auta i pod tym kątem dobrać opony. Tak samo jak ktoś oczekuje cudów to nie będzie zadowolony z RainSporta, a jak ktoś szuka przyzwoitej opony klasy średniej i nie przeszkadza mu hałas i szybkie zużycie to w swojej klasie cenowej są bardzo dobre. Miałem Rain Sporta, mam aktualnie P Zero Nero GT i naprawdę w codziennym użytkowaniu jeśli ktoś z wyjazdu po bułki nie robi sobie super OS to nie ma miedzy nimi tak wielkiej różnicy jak by się mogło wydawać patrząc na markę opon.
    Amen

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Do 1200,00 kpl. Falken Azenis 510 - mozna kupić juz za 292,00/szt

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

Falkeny mają kiepská opinię

Kto chce szuka sposobu,
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No, to jest argument nie do odparcia
    A jaką kiepską opinię mają Alfy Romeo, hoho
    Już tu była mowa o tym jak mądre inaczej jest kierowanie się opiniami użytkowników, z których 99% nie potrafi rozróżnić co jest wpływem opony a co zmiany nawierzchni, kąta nachylenia zakrętu/prostej itd. itp.

A wspomniane Falkeny o "kiepskiej opinii" proszę :
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm

Tu jeszcze lepiej :

Tu dopiero 9ta , ale popatrzymy na towarzystwo oczko wyżej i niżej:

Itd. itp.

Ludzie, nie pytajcie o opinie anonimowych użytkowników o których znajmości przekroju rynku opon nie wiecie nic a nic, którzy nie porównują opon w porównywalnych warunkach testowych, czytajcie testy! Kilka ich i średnią można o jakiejś opinie wyciągnąć i na pewno się wówczas nie pomylimy.

(nie nie mam tych Falkenów, nawet o nich nie słyszałem wcześniej, ale nie znoszę takiej argumentacji "ma złą opinię" . Noo, to przesądza o wszystkim )

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    alfa romeo 159 2.0 jtdm

Domyślnie

Mialem Dunlop Sport Maxx RT, później w tym samym aucie Nexen Nfera SU1 w tym samym rozmiarze. W normalnym codziennym użytkowaniu nie widziałem różnicy. A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Polecacie cos sensownego (nie chce chinskich wynalazkow) w 215/40R17 ?

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Ja polecę opony marki Seiberling. Kupiłem najpierw komplet 16R letnich 205/55 - samochód super trzymał się zakrętach, hamowanie krótkie i skuteczne przy deszczu, nie generują zbędnego hałasu. Następnie kupiłem taki sam komplet na zimę i spisały się idealnie - wcześniej miałem Uniroyal i hamowanie na lodzie zdecydowanie na korzyść Seiberling.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Do 1200,00 kpl. Falken Azenis 510 - mozna kupić juz za 292,00/szt
    bdb wybór i jeszcze ubezpieczenie na rok. w zależności od rozmiaru jeszcze model ZIEX 914 - nie polecam 453 - to pisał użytkownik tych opon przez ponad 130 tkm.
    aha - produkcja made in Japan szy na pierwszy montaż do pakietów S-Line w pewnym niemieckim wozidle.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No, to jest argument nie do odparcia
    A jaką kiepską opinię mają Alfy Romeo, hoho
    Już tu była mowa o tym jak mądre inaczej jest kierowanie się opiniami użytkowników, z których 99% nie potrafi rozróżnić co jest wpływem opony a co zmiany nawierzchni, kąta nachylenia zakrętu/prostej itd. itp.

A wspomniane Falkeny o "kiepskiej opinii" proszę :

Tu jeszcze lepiej :

Tu dopiero 9ta , ale popatrzymy na towarzystwo oczko wyżej i niżej:

Itd. itp.

Ludzie, nie pytajcie o opinie anonimowych użytkowników o których znajmości przekroju rynku opon nie wiecie nic a nic, którzy nie porównują opon w porównywalnych warunkach testowych, czytajcie testy! Kilka ich i średnią można o jakiejś opinie wyciągnąć i na pewno się wówczas nie pomylimy.

(nie nie mam tych Falkenów, nawet o nich nie słyszałem wcześniej, ale nie znoszę takiej argumentacji "ma złą opinię" . Noo, to przesądza o wszystkim )
    zgadzam się z Tobą w 100 % ale co mnie najbardziej szokuje -userzy dysponujący samochodami naprawdę już z mocnymi silnikami i pytania jak z forum Tico. Ja czekam na pytania o np 19 stki bieżnikowane.
    Rachunek prosty - ktoś powie że to różnica jednego metra przy hamowaniu etc - no tak tylko czasem tego detalu właśnie może braknąć.
    Opony budżetowe nadają się do miejskich samochodów.
    potem zdziwienie że np po dwóch latach twarde jak kamień zero trzymania hałasują szumią etc. Nic nie ma za darmo.

Mieszka w
    PL
    Auto

Domyślnie

No to skoro budżetowe to i tanie
    A jak tanie to wymiana co 3 lata i znów nowe.
    Polityka koncernów jast taka opony budżetowe to większości modele z górnej półki z przed 3 -5 lat
    z inná nazwá / marká/
    I chyba za bardzo nie ma o co się tak spinać .
    Jak ktoś lata ciágle po autobhanie 200 to kupować z górnej półki.
    Ale w naszych warunkach i ograniczeniach prędkości te wyśmiewanie budżetowe opony sá racjonalnym wyborem.

Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 05-03-2017 o 09:36
    Kto chce szuka sposobu,
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była