Dębica ma przyklejona łatkę opon z lat 90. A ostatnio mimo, ze to budżetówka to topowymi modelami może aspirować oczko wyżej. UHP2 nie miałem bo nawet nie ma w moim rozmiarze bo max to 18", a ja bym musiał mieć 19" ale użytkowałem HP2 zimowe w 200 konnym 1,5 tonowym aucie. I twierdze, ze w swojej klasie cenowej mocno się wyróżniają na plus bo większość opon w podobnych cenach to produktu z Chin. Jak ktoś opony klasy budżetowej chce porównywać do opon klasy premium to jest chyba szalony. koncerny mają jasno rozgraniczone marki opon na poszczególne segmenty i nigdy nie będzie tak, że opona jednego koncerny klasy budżetowej będzie miała podobne parametry jak opona tego samego koncerny klasy premium. Trzeba po prostu jasno określić czego się oczekuje od auta i pod tym kątem dobrać opony. Tak samo jak ktoś oczekuje cudów to nie będzie zadowolony z RainSporta, a jak ktoś szuka przyzwoitej opony klasy średniej i nie przeszkadza mu hałas i szybkie zużycie to w swojej klasie cenowej są bardzo dobre. Miałem Rain Sporta, mam aktualnie P Zero Nero GT i naprawdę w codziennym użytkowaniu jeśli ktoś z wyjazdu po bułki nie robi sobie super OS to nie ma miedzy nimi tak wielkiej różnicy jak by się mogło wydawać patrząc na markę opon.