pytanie jak ta gwarancja wyglada
czy nie przeczytasz np "niewlasciwy montaz i uzytkowanie"
warto dla stówki sprawdzac ?
Dokładnie, ja jakiś rok temu założyłem optimala bo nic innego nie miałem na szybko w lokalnych sklepach. I dosłownie po 10k się rozleciało. Teraz mam snr od kolegi z forum 5k zrobione i cisza. Mam nadzieję, że wytrzyma długo. Pozdro.
Właśnie, ciekawe jak ta gwarancja jest rozpatrywana, bo faktycznie 3-lata bez limitu km to fajnie brzmi.
Tylko czy może być tak, że np nie wystąpiła wada a zwyczajne zużycie eksploatacyjne i po przejechaniu 100.000 km
odpowiedzą, że owszem gwarancja była na wady produktu a nie na to że się nie zużyje ?
Warto by dopytać o taki przypadek.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Mam male pytanko. Czy jest mozlowosc wymiany samego pierscienia magnetycznego w piascie? Czy da sie go wyjac i przelozyc z innej piasty? Sa problemy z czujnikiem predkosciomierza i abs, esp i chcial bym przelozyc pierscien z starej piasty bez uszkodzenia.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
Mam mozliwosc kupic piaste ktora generuje ten blad. I stad moje pytanie.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
Zdaje się, że mam podobny problem, ale będę reklamował czujnik ABS. Wymieniłem piastę i czujnik, a po kilku miesiącach pojawił się pierwszy błąd ABS. Po skasowaniu jak ręką odjął, wszystko zaczęło działać. Problem powtórzył się jeszcze 2 razy w ciągu kilku miesięcy, a ostatnim razem już nie ustąpił. Przy stanowczym hamowaniu, ale bez zrywania przyczepności wibruje pedał (ABS), ale da się go mocniej wcisnąć i zahamować awaryjnie. Do tego szarpie na tempomacie, a wskazówka czasem faluje. Na wykresie prędkości kół, na tym uszkodzonym są piki o wartości kilku km/h większej niż powinien wskazywać. Mam nadzieję, że Bosch uzna reklamację. Problem wracał zawsze po umyciu auta (nie po każdym myciu).
Demontuj oddawaj i się z tym nie baw. Snr kupuj i problem z głowy
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Nie przyglądałem się tak szczegółowo jak wymieniałem piastę ale wydaje mi się, że jest to część nierozbieralna, i bez uszkodzenia tego nie wyjmiesz.