Witam szanowne grono alfaholoków
W ostatnim czasie wpadłem jak przysłowiowa "śliwka w kompot" przy szukaniu następcy "klekota" którym aktualnie jeżdżę (poczciwy golf IV 1.9TDI- pan i władca polskiej wsi xD) natrafiłem na przepiękną Alfę Romeo Brera. Po wyczytaniu myślę, że dość sporej części wątków odnośne tego modelu postanowiłem się dołączyć do Waszej wspaniałej rodziny i zapytać o jakże bezcenne rady oraz porady. Po przestudiowaniu interesujących mnie wątków postanowiłem celować*w wersje benzynowe, marzy mi się topowa wersja 3.2V6 Q4 ale to zabawa chyba jeszcze nie na moją kieszeń niestety. Ale za to znalazłem obiecujące modele z 2.2JTS (tak, tak dość się naczytałem o za i przeciw tu na forum)
ID 6010717235(otomoto) - wydaję sie być w porządku ale może ktoś ma bardziej bystre oko i/lub oglądał oraz ID 6740161457(allegro) - na pierwszy rzut oka też spoko ale cos tu z cena mi delikatnie śmierdzi. Moglibyście ocenić te dwa egzemplarze swoim fachowym okiem?
Na otomoto widnieje również taka sztuka ID 6010834187 (linków niestety nie mogę jeszcze podawać/ i wiem, wiem coś innego pisałem przed chwilą ale interesuje mnie czy to okazja czy po prostu mina finansowa)
Ewentualnie jakbyście mieli jakieś inne ciekawe propozycje chętnie wysłucham, silnik 1750TBi również leży w kręgu mojego zainteresowania, diesel po przemyśleniach odrzucam![]()
Mam nadzieję, że pomożecie mi znaleść tą wymarzoną Bellę*i będziemy w przyszłości wspólnie pożerać km na drogach![]()