Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa Romeo Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Tomice
    Auto
    Golf IV 1.9TDI :)

Domyślnie Alfa Romeo Brera

Witam szanowne grono alfaholoków
    W ostatnim czasie wpadłem jak przysłowiowa "śliwka w kompot" przy szukaniu następcy "klekota" którym aktualnie jeżdżę (poczciwy golf IV 1.9TDI- pan i władca polskiej wsi xD) natrafiłem na przepiękną Alfę Romeo Brera. Po wyczytaniu myślę, że dość sporej części wątków odnośne tego modelu postanowiłem się dołączyć do Waszej wspaniałej rodziny i zapytać o jakże bezcenne rady oraz porady. Po przestudiowaniu interesujących mnie wątków postanowiłem celować*w wersje benzynowe, marzy mi się topowa wersja 3.2V6 Q4 ale to zabawa chyba jeszcze nie na moją kieszeń niestety. Ale za to znalazłem obiecujące modele z 2.2JTS (tak, tak dość się naczytałem o za i przeciw tu na forum )
    ID 6010717235(otomoto) - wydaję sie być w porządku ale może ktoś ma bardziej bystre oko i/lub oglądał oraz ID 6740161457(allegro) - na pierwszy rzut oka też spoko ale cos tu z cena mi delikatnie śmierdzi. Moglibyście ocenić te dwa egzemplarze swoim fachowym okiem?
    Na otomoto widnieje również taka sztuka ID 6010834187 (linków niestety nie mogę jeszcze podawać/ i wiem, wiem coś innego pisałem przed chwilą ale interesuje mnie czy to okazja czy po prostu mina finansowa)
    Ewentualnie jakbyście mieli jakieś inne ciekawe propozycje chętnie wysłucham, silnik 1750TBi również leży w kręgu mojego zainteresowania, diesel po przemyśleniach odrzucam
    Mam nadzieję, że pomożecie mi znaleść tą wymarzoną Bellę*i będziemy w przyszłości wspólnie pożerać km na drogach
    Ostatnio edytowane przez Ciapek24 ; 20-03-2017 o 18:21

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Ta z Bochni nie dość, że ma absurdalną cenę (a jeżeli jest opłacona akcyza, to już w ogóle paździerz), to jeszcze na dodatek podrabiane tablice.

Cena zawsze ma uzasadnienie i z całą pewnością auto ma wady ukryte.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Tomice
    Auto

Domyślnie

A skąd pewność, że tablice podrabiane?
    Sorry za brak takiej niewiedzy ale dopiero zaczynam tak poważniej ogarniać rynek samochodowy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALFA ROMEO GT

Domyślnie

Ta z Wrocławia ( 6010717235) godna polecenia. Auto porobione jak w opisie ogłoszenia. Warte ceny. Jest to egzemplarz znany na forum. Właściciel potrzebuje przesiąść się na większą fure i dlatego sprzedaje Brere.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Ciapek24 Zobacz post
    A skąd pewność, że tablice podrabiane?
    Sorry za brak takiej niewiedzy ale dopiero zaczynam tak poważniej ogarniać rynek samochodowy
    Tablice 100% lewizna.
    Musisz mi uwierzyć na słowo.

Poza tym nie zastanawia Cię, dlaczego pomiędzy dwoma praktycznie identycznymi autami jest przepaść cenowa? I dlaczego ta z Bochni jest tańsza w Polsce po sprowadzeniu i zarobku handlarza, niż w kraju skąd pochodzi? Naprawdę nie daje Ci do myślenia?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ludzi dopiero po zakupie zastanawia czemu Alfa jest taka awaryjna, a to że kupili auto 30% taniej niż wartość rynkowa w ogóle nikogo nie zastanawia Brera jest wystawiona za 23600, 600zł to jest końcówka do zbicia przy zakupie wiec auto warte 23K zł. Teraz trzeba policzyć koszty przywiezienia i zarobek to wychodzi max 20Kzł. W przeliczeniu na ojro to jakieś 4,6K. Teraz wejdź sobie na prywatne ogłoszenia na zachodzie, poszukaj ładnej Brery i się nie zdziw jak ceny będą się zaczynać od kwoty prawie dwukrotnie wyższej. Natomiast ta z Wrocławia wiem, ze utrzymana ale cena imo przesadzona. Za dobry egzemplarz 2.2 trzeba koło 30K położyć, za 2.4 i 3.2 w dobrym stanie koło 35K zł, od 40Kzł w górę już bym szukał TBi.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 09-03-2017 o 12:34

Mieszka w
    Tomice
    Auto

Domyślnie

szerszeń- właśnie daje do myślenia sporo i chce się upewnić w moich rozmyślaniach i nie chciałbym właśnie przepłacać lub kupić złom jakiś.
    Pływak- dzięki za orientacyjne ceny

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

kup tą z Wrocławia
    pamiętaj też, że jesteśmy alfaholikami a nie alakoholokami