Widzę że wiele jeszcze muszę się nauczyć a moja kochana Bela wciąż mi w tym pomaga......
Widzę że wiele jeszcze muszę się nauczyć a moja kochana Bela wciąż mi w tym pomaga......
Witam. Właśnie sczytalem błędy i zaraz napiszę jakie są...
- - - Updated - - -
P0380 przekaźnik płytki grzejne świec zarowych
P1320 synchronizacja faza/obroty
P0704 sygnał sprzęgła
- - - Updated - - -
Dodam tylko że jakieś 10 dni temu zmieniany rozrząd i wymienione koło pasowe wału.
Zrób test czujnika położenia wału korbowego to błąd P1320. Tylko wtedy się dowiesz czy czujnik zaczyna szwankować czy tez może np. rozrząd jest źle złożony.
Z kolei błąd p0380 moim zdaniem samoistnie zniknie gdy wymienisz świece. Wskazuje na to przebieg twojego auta, oczywiście jeśli możesz wykonać diagnostykę przekaźnika to byłoby najlepiej to zrobić.
Bład P0704 to prawdopodobnie non stop wciśnięty czujnik położenia pedału sprzęgła. On w sumie służy tylko do poprawnej pracy tempomatu. Jest w nim spręzyna która potrafi się zmęczyć i przestaje pracować.
Znajdziesz go na górze pedału sprzęgła gdyby cię naszła ochota to robić. Bez tego sprzęgło pracuje prawidłowo.
Dzięki za pomoc
- - - Updated - - -
Jak zrobię test czujnika wału dam znać a jak będzie dobry to jadę do tych co robili rozrząd i niech sprawdza czy jest ok i wtedy przy okazji czujnik walka rozrządu...
Witam ponownie.
rozrząd sprawdzony i jest ok czujnik wału też sprawdzony a mimo to kontrolka sie zapala co jakis czas, kupiłem czujnik położenia wału i jutro wymienie bo nie mam juz siły do pseudo mechanikow...
- - - Updated - - -
no i zamykam temat bo szkoda to dalej drążyć...