polecacie te amortyzatory czy raczej jakieś inne?
polecacie te amortyzatory czy raczej jakieś inne?
Kayaba to dobre amory, porównywalne z bilstein no i cena dobra tyle że z opisu tylnych nie wiele wynika i czy pasują do twojego samochodu. Ja zorientowałem się w zeszłym roku to na przód musiałbym dać ok 600zł, a na tył ok 450zł, więc ta cena jest zaskakująco dobra.
@slayer3 no to chyba spadły z ceny bo dużo jest takich aukcji z podobną ceną. Tylko, że przód jest tańszy niż tył![]()
O wilku mowa, dziś kupiłem w zaprzyjaźnionym sklepie kayaby na przód cena za sztukę 207 zł + odboje i poduszki ok 300 zł razem, na tył dał mi cenę 225zł
Czyli cena niemal identyczna bo sam amor 207zł minus koszta przesyłki ☺
Dobra odebrałem amory ze sklepu i spiołem się nieco ze sprzedawcą. Dał mi amory kayaby nr340025 miały być gazowo_olejowe a jest na nich napisane że są gazowe.Typ twierdzi że samych gazówek nie robią i że to jest właśnie gazowo-olejowy. W dodatku wpiera mi że olejowe są bardziej miękkie od gazowych poczym wogóle runął mi świat bo wydawało mi się, że podstawowe prawa fizyki znam. Pytanie te amory to rzeczywiście gazówki i powinienem je wymienić?? Nie chcę aby mi przód dobijał na wybojach i żeby alfa nie była zbyt miękka??
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 16-03-2017 o 11:15
Sprawdzałem w eperze i wychodzi na to że szły gazówki oryginalnie.
Gdzieś czytałem artykuł i właśnie o tym pisali, że oznaczają jako gazówki, a i tak są gaz-olej.
"Amortyzatory olejowe
Są dwa podstawowe rodzaje amortyzatorów: olejowe i olejowo-gazowe. Te ostatnie obiegowo zwane po prostu gazowymi. "
Dobrze mówi sprzedawca, potoczne gazowki to amorki gaz-olej. Gaz powoduje że olej się tak nie pieni i taki amor jest bardziej "stabilny"
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW