Witam,
Jako że jest to mój pierwszy post na forum to chciałbym się na początku przywitać
Mam na imię Damian. Od grudnia jestem w posiadaniu AR159 1.9 115km(belgia) po mapie ma coś około 155km,nie sprawdzałem tego jeszcze, bazuje na słowach poprzedniego właściciela i po tym, że auto trochę jedzie co w przypadku 115km raczej miejsca by nie miało.
Ostatnimi czasy zauważyłem, że auto zaczęło chodzić głośniej oraz już od startu załącza się wentylator i nie przestaje działać, wyłącza się kilka sekund po zgaszeniu silnika. Postanowiłem podpiąć auto pod kompa poprzez zakupiony kabel diagnostyczny. Wyskoczyły mi następujące błędy: P0401 i P2111.
Szerszy ich opis załączyłem w postaci screenów w załączniku, na pierwszy błąd proszę nie zwracać uwagi, wiem że to świece i już zostały wymienione.
Check oczywiście się pali, mam go zresztą odkąd zakupiłem auto, wg poprzedniego właściciela jest on spowodowany uszkodzeniem jakiegoś czujnika od EGR, choć ile w tym prawdy to nie wiem. EGR zostal wg niego czyszczony chwilę przed sprzedażą.
Dodam,że auto bardzo ładnie przyspiesza od 3 biegu, na 1 i 2ce idzie opieszale,ale nie ma tragedii, wiadomo że masa robi swoje.
Obroty równo, temperatura ok.
Czym mogą być spowodowane w/w błędy?