Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: 159

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi a3

Domyślnie

Czyli trzeba miec gotówki w granicach 30tys i mozna zaczynac. Ja tez wole jasne wnetrze i sedan. Bardzo mi sie podobaja te autka. Teraz to już muszę ją mieć. Dużo jestem w stanie sam zrobic w samochodzie więc to jest też atut. Mam kolege ktory ma warsztat i wszystko co jestem w stanie sam zrobic to robię sobie u niego po godzinach chyba że sprzętu mi wystarcza u mnie w garazu to dłubię wieczorkiem u siebie. Ogólnie raczej skłaniał bym się ku sedanowi w jasnej skórze. Może lepiej kupic tańsza w miarę zadbana i ją doinwestowac niz kupic za 30tys i i tak wkładać dalej. Już raz sie nadziałem na autko i co pare miesięcy wydatek. Wiecej w warsztacie niz na drodze, a wcale nie było zaniedbane.

Użytkownik Świeżak Avatar Rejuvenate
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 AT 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Kupuj, po co odkładać taką przyjemność ? Ja po kupnie zauważyłem u Siebie lepszy sen i samopoczucie, ogólnie świat wydaje się piękniejszy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi a3

Domyślnie

Z taką pięknością to nic dziwnego.
    Dzieki za rady troszke mi sie rozjaśniło. Ceny 159 sa tak różne że naprawde idzie zbzikować. A wiekszość ofert w Pl jest od handlarzy. Długie poszukiwania przede mną a juz widzie po sobie ze sie napaliłem wiec musze myslec rozsądnie hehe

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Badej
    Auto
    Superb

Domyślnie

Witam, podepnę się pod temat.

Jestem na wstępnym etapie poszukiwań swojej 159'tki- oczekiwania mam o tyle sprecyzowane że interesuje mnie tylko 1.75 TBi , kombi + czarne skóry (małe dziecko...) i rocznik od 2009 w górę.

Powiedzcie proszę czy w budżecie około 45k coś znajdę i czy będzie to pudełko niespodzianek czy raczej da radę za taką kasę znaleźć dość pewny egzemplarz, który nie będzie raz w miesiącu stać u mechanika ?
    Do tej pory jeździłem głownie Hondami ( 4 różne ) i jestem przyzwyczajony że mechanika odwiedzam tylko na wymianę części eksploatacyjnych.

Za wszelkie rady będę mega wdzięczny

PS: zna może ktoś to auto ? --> allegro.pl/show_item.php?item=6750338872#f40efbb128

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pitek
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v m-jet 2003, Alfa Romeo 159 SW Ti 1.75 TBI 2011

Domyślnie

PS: zna może ktoś to auto ? --> allegro.pl/show_item.php?item=6750338872#f40efbb128
    Handlarz ma dosyć niechlubną opinie na bezwypadkowe.net (bezwypadkowy.net/forum/72-uwaga-na-to-auto/20880-ford-mondeo-2008-korekta-licznika-wf0gxxgbbg8c49469-myslowice)

73 tys km w to nigdy nie uwierzę -> skóry i wnętrze wyglądają identycznie jak w mojej a ma 174tys (mam identyczna wersje ti tyle, że czarną).
    Biały pas pod grilem wygląda podejrzanie (ta część jest formalnie malowana na czarny kolor - nie spotkałem się jeszcze z innym kolorem). Mimo wszystko warto zobaczyć ile auta z takim przebiegiem w wersji TI kosztują w Niemczech (autoscout24.de, mobile.de)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 1,9 Jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał Badej Zobacz post
    Witam, podepnę się pod temat.

Jestem na wstępnym etapie poszukiwań swojej 159'tki- oczekiwania mam o tyle sprecyzowane że interesuje mnie tylko 1.75 TBi , kombi + czarne skóry (małe dziecko...) i rocznik od 2009 w górę.

Powiedzcie proszę czy w budżecie około 45k coś znajdę i czy będzie to pudełko niespodzianek czy raczej da radę za taką kasę znaleźć dość pewny egzemplarz, który nie będzie raz w miesiącu stać u mechanika ?
    Do tej pory jeździłem głownie Hondami ( 4 różne ) i jestem przyzwyczajony że mechanika odwiedzam tylko na wymianę części eksploatacyjnych.

Za wszelkie rady będę mega wdzięczny

Przód malowany. Za scudetto zderzak powinien być czarny mat a ktoś się rozpędził i pomalował, maska opadnięta po stronie pasażera. Więc na pewno jest drobna nie ścisłość w opisie bo ktoś coś malował i tak z salonu raczej nie wyjechał. Rok raczej 2011 a rejestracja 2012. Tyle widać ze zdjęć. Mały przebieg co może świadczyć że mogła np stać długo czekając na naprawę. Trzeba było sprawdzić dobrze historie u ubezpieczycieli z Niemiec pewnie będzie coś o szkodach. Ograniczone zaufanie do każdego auta i lepiej wydać nawet 500 zł na dobrą i fachową weryfikację niż kupić minę.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Badej
    Auto
    Superb

Domyślnie

Dzięki bardzo za opinie odnośnie tej sztuki !

A jak sądzicie, czy w tym budżecie da radę znaleźć zadbane auto w konfiguracji jaką podałem ?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Dami95 Zobacz post
    Czyli trzeba miec gotówki w granicach 30tys i mozna zaczynac.
    Myślę, że to gruba przesada. Ja się zastanawiam czy ktoś 20 da za mają jak ją wystawię, 2006 r., 1.9 16v i wyposażenie raczej z bogatszych, ma wszystko zrobione (DPF, EGR, kuracja w cinsoft na 185 km, rozrząd, wahacze oryginalne, opony nowe i mnóstwo innych bieżących spraw). A ktoś pisze, że 30 to mało... Jak masz 30 to i za 30 ją pogonię

Po prostu trzeba szukać aut od świadomych użytkowników, którzy po prostu serwisowali auto wtedy jak trzeba, a nie oszczędzali na oleju i filtrach. No i nie bać się przebiegu jeśli auto miało zrobione wszystkie wymiany jakie wynikają z przebiegu. Moje auto po przekroczeniu 200.000 km przestało się w ogóle psuć.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 22-03-2017 o 10:26

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Moje auto po przekroczeniu 200.000 km przestało się w ogóle psuć.
    Bo w tych autach w okolicach 200kkm należy już zajrzeć do wszystkich newralgicznych miejsc. Jeżeli chodzi o silnik, u siebie po zakupie (170kkm) mimo, że wszystko normalnie chodziło dałem na warsztat wymieniłem rozrząd, przeczyściłem kolektor, wywaliłem klapy i dpf, zaślepiłem EGR, dałem do przeglądu rozrusznik i altek, sprawdziłem wtryski, zregenerowałem turbo, na końcu nowa mapa u Cinka. Teraz mam 230kkm i (odpukać) żadnej awarii. No może jedna - kiedyś rozszczelnił się korek montażowy w bloku.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pitek
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v m-jet 2003, Alfa Romeo 159 SW Ti 1.75 TBI 2011

Domyślnie

Dzięki bardzo za opinie odnośnie tej sztuki !

A jak sądzicie, czy w tym budżecie da radę znaleźć zadbane auto w konfiguracji jaką podałem ?
    Da rade, jak przewidziałem identyczny przedział cenowy, czasem potrzeba trochę szczęścia tak jak ja miałem - auto kupiłem od handlarza w Polsce (auto z Holandii po leasingu prywatnym (nie na firmę) sprzedawane na licytacji (np. autorola.eu), oryginalny przebieg, serwis w ASO do samego końca, książka serwisowa potwierdzona w holenderskim ASO, nie bita wszędzie oryginalny lakier i zabezpieczenia. Stała pół roku nikt jej nie kupił wiec ją zlicytowali - jak widać na przykładzie autorola.eu czasem udaje się kupić bardzo tanio dobre auto).

Swego czasu w Katowicach była podobna srebrna z przebiegiem 162tys km - stan idealny (byłem oglądać) wyglądała zdecydowanie lepiej niż ta w linku, który podałeś - skóry mega zadbane, na zewnątrz oryginalne naklejki zabezpieczające lakier itp.
    Trzeba być wytrwałym i cierpliwym (ja na swoją czekałem 8 miesięcy)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia