Kolejny argument za pojawiającym się już pomysłem o przeniesieniu produkcji Pandy do Polski i zwolnieniu "mocy fabrycznych" we Włoszech dla AR
http://europe.autonews.com/article/2...acity-for-alfa
W Polsce też się dobrze zaczyna sprzedaż:
"Prawie 35 mln zł na starcie?
Najlepszym tego dowodem jest sytuacja Stelvio na polskim rynku. W czasie genewskiej wystawy dowiedzieliśmy się, że nad Wisłą zamówiono już 150 egzemplarzy tego włoskiego SUV-a, z czego aż 40 aut pod konkretnych klientów. Kierowcy zdecydowali się na "podniesioną Alfę" w ciemno, bez jazd próbnych czy dotykania, bowiem Stelvio nie ma jeszcze w salonach sprzedaży. I wcale nie była to wersja bazowa, a premierowa odmiana First Edition. Wiadomo, że pierwsze sztuki trafią do kupujących na przełomie marca i kwietnia. Czego mogą się spodziewać?"
http://auto.dziennik.pl/premiery/art...nie-wideo.html
Przeciez o tym napisal wiec co siejesz zamet?
Dla nowosci w segmencie to super wynik w tym kraju.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Alfa Romeo Stelvio coupè: il rendering di Alfa Romeo Project 950
http://www.clubalfa.it/24874-alfa-ro...g-dal-web.html
Alfa Romeo Nel Cuore
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
w wyposażeniu oferowanego przez Carserwis Stelvio jest taka opcja:
Wzmocnienie dźwięku silnika 0.00 zł
Inny wydech, głośniki czy jakaś klapka która np po zmianie opcji w menu albo trybu DNA na D się przestawia? Ktoś to rozczajał?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Już po premierze od dukiewicza
Widziałem już na spokojnie. Siedziałem, oglądałem.
Trzeba jednak przyznać, że z tyłu kanapa jest dużo wygodniejsza niż w Giulii. Siedzi się bardzo wygodnie i pewnie na dalekie podróże kręgosłup boleć nie będzieMiejsca jest pod dostatkiem jeśli chodzi o długość i odległości między fotelami nawet dla wyższych osób. Na szerokość wrażenie jest jakiejś ciasnoty jak na taki duży samochód. Bagażnik jest spory ale klapa opada dość szybko i napakować pod sufit się nie da. Z resztą nie wiem co ludzie wożą w tych bagażnikach i co na wakacje zabierają że muszą mieć stodołę. Widoczność do tyłu jest bardzo średnia. Wsiada się faktycznie wygodnie bo wysoko. Samochód różni się w środku deską rozdzielczą i elementami wykończenia kokpitu i tunelu środkowego. Nawet gałki są jakieś chyba lekko zmodyfikowane. Miejsce na kubki jakieś chyba głębsze. Zapalniczka w innym miejscu. Ogólnie widać gołym okiem różnice. Mam wrażenie jakby Stelvio było staranniej wykończone i bardziej przemyślane no ale może to dlatego że to była wersja launch. To chyba tyle z zalet tej wersji tak na gorąco. Ja jednak niestety nie mogę się przekonać do idei SUV.
Jakby mi ktoś teraz powiedział, że zamiast mojej Giulii by mi dał to (droższe) Stelvio to bym odmówił. Są zwolennicy SUV i jest ich chyba coraz więcej i z pewnością przypadnie im do gustu bo jest po prostu ładny. Dowiedziałem się też że cena wersji business będzie baaaardzo atrakcyjna i pewnie chwyci rynek.