za taką kasę (5-7k) to już lepiej kupić drugi silnik i przekładkę zrobić... Szkoda pieniędzy ^^
za taką kasę (5-7k) to już lepiej kupić drugi silnik i przekładkę zrobić... Szkoda pieniędzy ^^
Spokojnie w połowie tej ceny sie zmieści za kompletny silnik, wiec srednio sie opłaca honowanie.
Po przemyśleniach składam silnik na nowych pierscieniach i zobaczymy co będzie za dużo nie stracę a później zobaczymy może jakaś rozbita 2.5 i swap albo nowy silnik... Tylko z tym to też nie wiadomo co się trafi...
Właśnie o to chodzi. Kupić silnik który jest niewiadomego pochodzenia to też ryzyko...
Skladanie na nowych pierscieniach to lecenie po kulkach..
mam nadzieje ze przy sprzedazy nie bedzie tekstow typu
"igla od alfaholika"
"Od pasjonata marki"
"Zawsze wszystko wymieniane na czas i najlepszej mozliwej jakosci"
"Serwisowana tylko w ASO"
Tylko przyznasz, ze silnik jest przyjanuszowany i moze w kazdej chwili "wybuchnac".
Bo wymiana samych pierscieni to pudrowanie pryszcza i nic ci raczej nie pomoze a moze jeszcze bardziej zaszkodzic.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No to można, by zakupić sam blok silnika i przełożyć swoje graty.
Posiadam na stanie 2 alfy 156 1.6 lubię te auta i szczerze mówiąc nie mam najmniejszego zamiaru sprzedawac żadnejpotrzebuje tego na szybko a jak Bedzie źle to będę szukał jakiejś igielki. A co do tego co kolega pisał to dajmy na to kupię silnik i gdybym chciał sprzedac? Jak zagwarantuje kupującemu ze silnik jest "igła"?
Raczej świeże skarpetki dla nieświeżego trupa...
a nawet gorzej...
wróci szybciej niż zdążysz pomyśleć, będzie gorzej, pobór oleju wzrośnie, a z tego powodu otwierałeś silnik... powstaje pytanie po co?
- nie da się oszukać ciśnień...
Co się stanie, jak położysz nowy pierścień na powierzchnię niehonowaną? Można sobie to wyobrazić?
Można zbadać ewentualnie, ale w sumie to niepraktyczne.
Nic, można zrobić przed otwarciem silnika, a jak się nie jest przygotowanym, to się go nie otwiera i dolewa olej...
W każdym razie ja w takiego typu ingerencje w silnik nie wierzę.
Obyś faktycznie pisał prawdę i nie sprzedawał samochodu po kapitalnym remoncie, po takiej robocie.
Ostatnio edytowane przez Majka ; 03-04-2017 o 21:57
Po niehonowanym olej bedzie splywal odrazu.. czym to sie skonczy wiadomo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk