Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: obroty falują na luzie - boxer

Matys
    Gość

Domyślnie

Witam koledzy , no niestety dolot sprawdziłem wszystko ok,a wydech też wymieniałem na nowy razem z sondą nie wiem już czego szukać a obroty falują (troszkę mniej ) na zimnym i na rozgrzanym to już masakra! alfa 145 boxer 1.6 pozdrawiam i proszę podpowiedzcie cos!

AR_33
    Gość

Domyślnie

Silniczek krokowy, zdemontować i przemyć, najlepiej w benzynie ekstrakcyjnej i pamiętaj aby dobrzego wysuszyć (dobrzejest przedmuchąć przy użyciu kompresora)
    Powinno pomóc

Limak852
    Gość

Domyślnie

NO ja wyczyściłem wydmuchałem i co tylko to nic nie daje a kupić i sie okaże ze to nie to to kurwi...y można dostać. Chce LPG założyć jak nie dojdę co z tymi obrotami to moge zapomnieć o gazie bo jak znam życie, na gazie będzie jeszcze gorzej ;/

AR_33
    Gość

Domyślnie

Pozostaje jeszcze kwestia przepływki, tylko nie pamiętam czy w 1.6 jest tak owa :/

Limak852
    Gość

Domyślnie

Jest jest jak sie nie mylę to pytałem juz o nia coś ok 60zł . No zobaczymy jak znajdę przyczynę to na pewno napisze

Matys
    Gość

Domyślnie

Sprawdziłem obroty zaczynają falować gdy spuszczam alfę z gazu, np. gdy dojeżdżam i muszę się zatrzymać wtedy najczęściej gaśnie lub nie potrafi utrzymać wolnych obrotów,a gdy zapalam i nie dotykam gazu będzie chodziła be problemu, co to może być? alfa 145 1,6 boxer

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

winna paliwa kiepska jakość miałem to samo jak złej jakosci paliwo wlałem na zimnym silniku powinna utrzymywac obroty 900-1000a na nagzanym 700-800tak u mnie jest

Limak852
    Gość

Domyślnie

No paliwo jest istotne nie powiem ale ja tankuje na rożnych stacjach i przeważnie duze ilosci paliwa próbowałem to lepsze vpower verwa nie ma różnicy co do tych obrotów mysle z przyczyna raczej tkwi w czymś innym

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

zobacz jeszcze przepustnice na lewej i prawej stronie czy sie nic nie poluzowało i nie otwiera różnie ich

Limak852
    Gość

Domyślnie

Dobra panowie znalazłem prawdopodobną przyczynę falowania obr. Pogadałem trochę ze starym mechanikiem. Mianowicie auto ma liche pierścienie sprężanie jest jeszcze dobre ale przedmuchuje powietrze z komory olejowej rurką która doprowadza z przed przepustnicy powietrze i ciśnie to powietrze na przepustnice. Jak ściągne korek wlewowy oleju to obroty przestaja falować. No a jak tam wasze Boxerki co ile musicie dolac olej ??