Par. 2.1 pkt 1 ppkt 2 oraz 3b Rozporządzenia Ministra Transportu Budownictwa i Gospodarki Wodnej w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach.
Zgodnie z tymi zapisami, diagnosta ma obowiązek sprawdzić każdy rodzaj oświetlenia (prawidłowość jego działania etc.) jak również prawidłowość urządzeń sygnalizacyjnych. Zatem jak ma to zrobić, jeśli nie będzie mógł włączyć/zmienić świateł?Poprzez Twoje migdałki?
Podałem Ci polski akt prawny, który jasno określa, że poszczególne elementy samochodu, muszą być w pełni zgodne z określonymi Regulaminami Europejskiej Komisji Gospodarczej, a Ty uparcie twierdzisz, że tak nie jest i te przepisy Cię nie dotycząSorry, ja wymiękam
Przyznaj się, znowu nie przeczytałeś tego co Ci specjalnie tu zamieściłem (Rozporządzenie, w którym jest tabela z europejskimi przepisami EKG ONZ, jakie poszczególne elementy muszą spełniać)?Podobnie jak Regulaminu nr 87, który określa wymagania dla świateł dziennych?
Ehhh, teraz mnie rozbawiłeś do łez![]()
Nie muszę tego czytać, bo ja to napisałem![]()
Tylko to ma się nijak do nas jako Polski i jako kraju UE, bo to jest dozwolone bodajże w Norwegii i w Ameryce![]()