Strona 70 z 105 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Powtarzam po raz kolejny - sprzedaż Alfy, wyniki finansowe nas jako klientów chyba nie obchodzą ? Przynajmniej mnie. Upadnie , to upadnie , trudno.
    Jeżeli Ciebie nie interesuje czy marka będzie istnieć czy nie, to po co kwestionujesz powstanie SUVa? Musisz przyjąć do wiadomości, że zamiast Ciebie ktoś tego SUVa kupi, żebyś Ty mógł kiedyś kupić Giulię czy jakikolwiek inny model w w przyszłości.
    Do prawdy nie rozumiem tego ordynarnego wciskania ludziom, że SUV to zło, a jedyne słuszne nadwozie to sedan i/lub kombi.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Dziwne sa wasze dyskusje...
    Przejedzcie sie Stelvio,a gwarantuje,ze auto spodoba sie.

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Ja tam tok rozumowania [MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] rozumiem i się z nim zgadzam, suv niezależnie jakiej marki to taki hummer H2, ani to nie potrafi tego co hummer ani nie jest wygodnym miejskim samochodem. Ale jaki szpan!!
    Też uważam że suv-y to niepraktyczne auta do niczego po za łechtaniem własnego ego. I drogie bez żadnego uzasadnienia.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Ja tam tok rozumowania [MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] rozumiem i się z nim zgadzam, suv niezależnie jakiej marki to taki hummer H2, ani to nie potrafi tego co hummer ani nie jest wygodnym miejskim samochodem. Ale jaki szpan!!
    Też uważam że suv-y to niepraktyczne auta do niczego po za łechtaniem własnego ego. I drogie bez żadnego uzasadnienia.
    Slavol, bez urazy, ale patrząc na to, czym pomykasz, to w kwestii praktyczności auta chyba nie powinieneś się wypowiadać
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

8-9.04 we Włoszech dni otwarte ze zwykłymi wersjami Stelvio

Ceny 2.2D 180 KM od 47 300 euro.

http://www.clubalfa.it/25630-alfa-ro...ioni-base.html
    Alfa Romeo Nel Cuore

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    to w kwestii praktyczności auta chyba nie powinieneś się wypowiadać
    Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Pomykam tym czym w danej chwili (życiowej) chcę. Jak chcę przewieźć pralkę to wynajmuję transport lub pożyczam, jak będę chciał taplać się w błocie...... nie tego nie lubię.
    Wybrałem to co najbardziej lubię i co w największym stopniu potrafi mój samochód, godząc się na jazdę tylko po asfalcie i niewielkie możliwości ładunkowe. I szkoda by mi było poświęcać te cechy dla uniwersalności.
    Cytując klasyka...... nie jestem klientem docelowym.
    Ja tylko zwracam uwagę że suv w niczym nie jest dobry, a próbuje we wszystkim.

No i kijkiem w mrowisko...... stylistycznie żadna nowa alfa niestety nie chwyta mnie za serce. A te starsze wręcz wyrwały....
    Oczywiście nic mi do wyborów innych ludzi ale wyrazić swoje zdanie przecież można

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Pomykam tym czym w danej chwili (życiowej) chcę. Jak chcę przewieźć pralkę to wynajmuję transport lub pożyczam, jak będę chciał taplać się w błocie...... nie tego nie lubię.
    Wybrałem to co najbardziej lubię i co w największym stopniu potrafi mój samochód, godząc się na jazdę tylko po asfalcie i niewielkie możliwości ładunkowe. I szkoda by mi było poświęcać te cechy dla uniwersalności.
    Cytując klasyka...... nie jestem klientem docelowym.
    Ja tylko zwracam uwagę że suv w niczym nie jest dobry, a próbuje we wszystkim.

No i kijkiem w mrowisko...... stylistycznie żadna nowa alfa niestety nie chwyta mnie za serce. A te starsze wręcz wyrwały....
    Oczywiście nic mi do wyborów innych ludzi ale wyrazić swoje zdanie przecież można
    Ja Ci nie czynię zarzutów czym jeździsz, a nawet trochę zazdroszczę, ale jak przeczytałem, że właściciel sportowego coupe pisze, że suvy są niepraktyczne, to parsknąłem śmiechem i musiałem to napisać :-) I żeby nie było, że jestem jakimś miłośnikiem SUVów, bo nie jestem, choć mam jako drugie auto Jeepa GC (do zadań specjalnych), ale ja wsiadam do niego raz na ruski rok, jak jedziemy do znajomych na grilla, a znajomi wtedy twierdzą, że przyjechałem się "polansować"

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    ale jak przeczytałem, że właściciel sportowego coupe pisze, że suvy są niepraktyczne, to parsknąłem śmiechem i musiałem to napisać :-)
    No to może się pobawimy (z humorem oczywiście). Wymień kilka cech "praktyczności" suv-a.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

No to może się pobawimy (z humorem oczywiście). Wymień kilka cech "praktyczności" suv-a.
    Przejazd przez Wrocław, Łódź (poza poprawionymi fragmentami przelotówek), Górny Śląsk z garbami po szkodach górniczych, można tak długo (i mam porównanie).

Parkowanie w większości polskich miast, gdzie miejsca postojowe często są na wysokości krawężników.

Poczucie komfortu niektórych kierowców (zwłaszcza kobiet) wynikające z widoczności.

Poczucie bezpieczeństwa, które daje gabaryt takiego SUV'a.

Wygoda wsiadania i wysiadania (zwłaszcza z wiekiem), sadowienia dzieci itd.

No i gdyby miał trafić na Ciebie BOR albo ŻW (a ostatnio wcale nie takie niemożliwe), to prawdopodobnie lepiej siedzieć w SUV-ie.

Dla jasności, też zdecydowanie wolę AR w wydaniu coupe, ale jeśli Stelvio może wzmocnić markę, to życzę mu jak najlepiej.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 04-04-2017 o 10:03
    Alfa Romeo Nel Cuore

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Jak chcesz poznać mój powód zakupu Jeepa GC, to zajrzyj tu: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post1958818 bo nie chce mi się powtarzać

W samej kwestii "praktyczności", to co drugi kierowca odpowie Ci, że żeby auto było praktyczne, to musi nadawać się do wszystkiego - to najprostsza definicja "praktyczności". My mamy trochę zwichrowane spojrzenie, bo o żadnej Alfie nie dało się powiedzieć, że jest praktyczna, a mimo to, był to dla nas najlepszy samochód i taką właśnie chcieliśmy mieć. Kwestia praktyczności była trzeciorzędna - czasem tylko ktoś marudził, że mu się wózek w bagażniku nie mieści
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 04-04-2017 o 09:47