Co do linek, to nie polecam Linex-a, niestety 2 razy wymieniałem linki w Grande Punto i nie odbijały do końca. Dopiero montaż oryginałów dał efekt taki jak z fabryki. W Doblo przerabiałem te sam temat. Niestety linki Linex-a nie chodzą w pancerzu zbyt lekko w porównaniu do oryginałów z serwisu. Przed kupnem lepiej to sprawdzić.
Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT
Gdyby ktoś był zainteresowany to na fiat-autoparts.com cena jednej linki 126 zł. Spinka tylnej kanapy 29 zł szt. Oczywiście części oryginalne. W Polsce pytałem cena ASO 220 szt. wyjściow linka....masakra. Całość zamówienia w sklepie na Litwie 2 linki i 2 spinki wyszła mi 311 zł.
Montował ktoś linki ręcznego z ADRIAUTO ? W autosklepie24 takie są i pytanie co to warte jest.
Jestem po wymianie linek ręcznego. Wszystko ok tylko jeden klocek hamulcowy przyblokował się w zacisku na korozji i po trasie 40 km wszystko dość mocno się nagrzało. Dzisiaj zaciski zostały przeczyszczone i nasmarowane. Proponuję po wymianie linek sprawdzić czy koła kręcą się swobodnie. Ja sprawdziłem czy samochód toczy się bez oporów ale to było za mało.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Przeważnie powodem wymiany linek jest pęknięty pancerz lub uszkodzone harmonijki na wyjściu linek do zacisków. Jeżeli odpowiednio wcześnie się zareaguje i wymieni harmonijki i nasmaruje linki olejem to wymiana nie będzie konieczna. Dzisiaj zamówiłem w serwisie OPLA uszczelnienia linek o numerze GM 90236045, koszt 7 zł/szt. Przerabiałem temat w poprzednim samochodzie, gdzie odpowiednio wcześnie wymieniłem i nasmarowałem linki i do sprzedaży (17 lat) linki były oryginalne.
Jak będziecie zamawiać spinki do tylnej kanapy to w jednym opakowaniu (woreczku) są 2 szt. spinek czyli tyle ile potrzeba. Ja zrobiłem błąd bo zamówiłem 2 opakowania i teraz jedno mi zostało. Gdyby ktoś potrzebował to mogę taniej odsprzedać. Zmyliła mnie trochę strona fiat-autoparts bo było napisane, ze potrzebne są 2 szt.
pytanko wymieniałem w zimę linki l+p strona z powodu zamarzania ręcznego. Auto kupiłem w listopadzie i właściciel wspominał, że lewy zacisk coś szwankuje, zauważyłem po wymianie, że w momencie zaciągnięcia ręcznego lewe koło słabiej hamuje niż prawe, czy regeneracja zacisku może pomóc w rozwiązaniu problemu?
Jeśli nie leci z niego płyn to najpierw sprawdza się czy klocki hamulcowe swobodnie poruszają się w prowadnicach. Najczęściej przyczyna leży w zatartych klockach.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...