Zapedzilem sie troche sorki.. albo Ty edytowales posty.. niewazne..
my piszemy tu o calym kosztorysie z czesciami, usluga szlifierza i mechanika a Ty ciagle tylko o samej usludze mechanika co jest bezsensu..
bo na naprawe UPG sklada sie wiele rzeczy wg. technologi naprawy. I nie da sie tego zrobic malym kosztem..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale nie popadajmy w skrajność, że bardziej opłaca się robić przekładkę.
Tego poza autorem chyba nikt nie napisał....
Nie nie mechanik nic nie mówił na temat tego że rozrząd trzeba wymienić bo on go niedawno wymieniał. Mowa o tym była tutaj w wątku. Tyle. Rozmawiałem z nim dzisiaj. Mówił że trzeba zdjąć głowice, wysłać do sprawdzenia idąc dalej trzeba zerknąć na stan pierścieni skoro silnik będzie rozebrany i dzieje się to co się dzieje, zależnie od stanu wypadałoby zerknąć na szklanki. Przepraszam jeżeli coś pominąłem ale tak owszem wszystko zostanie sprawdzone. Koszta i zakres prac również zamieszczę tutaj.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
I krotko mowiac majac wszystko rozebrane rob kapitalke..
inaczej mozesz wszystkich problemow nie wyeliminowac..
Tym bardziej, że nie zwiększy to kosztów robocizny, więc ja również zrobiłbym ten silnik porzadnie, tak aby bez problemu kilka lat nim pojeździć.
Tak też zamierzam zrobić.
Dzwoniłem do firmy Godula i tak wstępnie, Pani z którą rozmawiałem poinformowała mnie, że jest to zajęcie czasochłonne i drogie (chodzi o swap) . Jutro będę miał namiar na jeszcze jedną firma która z znajduję się bliżej mnie.
A remont owszem od samego początku założenie było takie, że jeżeli będzie robiona uszelka to napewno będzie remontowany silnik.
Ostatnio edytowane przez TomSon1991 ; 11-04-2017 o 14:38
Nie daj sie namowic na sama wymiane pierscieni. Jak cylinder nie ma honowania to nie poprawi sytuacji.
Domyślam sie ale jakie są możliwości? Wymiana szklanek? Szlif?
Ostatnio edytowane przez TomSon1991 ; 11-04-2017 o 14:36