Strona 177 z 234 PierwszyPierwszy ... 77127167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,761 do 1,770 z 2336

Temat: Opony Letnie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Będzie VW :(

Domyślnie

Cytat Napisał pushq Zobacz post
    Ciekawe na jakiej podstawie tak twierdzisz, skoro nie było jeszcze sytuacji żeby kogoś oszukali.
    Czy kolega jest nowy w internecie? Umie się posługiwać google? www.1opony1.pl www.polskihurtopon.pl www.logistykaoponu.pl to serwisy tego samego właściciela z Tychów. Opinii to jego firmy nie mają najlepszej:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,854679
    https://www.opineo.pl/opinie/polskihurtopon-pl

Mi przy pierwszych takich wpisach zapala się żółte światło i szukam innego sklepu. Jeżeli Ci odpowiada takie ryzyko to proszę bardzo - podobno ludzie lubią też kupować różne rzeczy z Chin i liczyć, że wszystko się powiedzie. Jeżeli w twoim przypadku się akurat udało i jesteś zadowolony to fajnie - ciekawe czy wszystkim taki styl zakupów odpowiada.

Ale, że gwarantem jest producent a nie sprzedawca to Ty wiesz?
    Wiem, ale jak Ci producent odrzuci zgłoszenie gwarancyjne i będziesz chciał załatwić sprawę z tytułu rękojmi to powodzenia. Niby przepisy regulują tę kwestię ale w praktyce zobacz ile spraw się ciągnie.

To nie jest kwestia 5 złotych.
    A dokładnie ile? Na ile wyceniasz ryzyko zakupu w "dziwnym" sklepie?

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał mcq Zobacz post
    Mi przy pierwszych takich wpisach zapala się żółte światło i szukam innego sklepu. Jeżeli Ci odpowiada takie ryzyko to proszę bardzo - podobno ludzie lubią też kupować różne rzeczy z Chin i liczyć, że wszystko się powiedzie. Jeżeli w twoim przypadku się akurat udało i jesteś zadowolony to fajnie - ciekawe czy wszystkim taki styl zakupów odpowiada.
    Jest ryzyko, jest zabawa
    A tak na serio, to też z obawą podchodziłem do tego sklepu, ale zaryzykowałem i się opłaciło - ale niech każdy sam sobie zadecyduje czy dla niego warto.
    Akurat przykład Chin jest średni, bo bezpieczniej jest kupować z Chin niż z allegro. W ostatnim roku z w Chinach kupowałem 40 razy, z jakości większości produktów jestem zadowolony. Dwa zamówienia do mnie nie dotarły (w obu zawiniła Poczta Polska, bo do Polski przesyłki trafiły), ale bez problemu dostałem zwrot pieniędzy za te niedostarczone przesyłki.

Wiem, ale jak Ci producent odrzuci zgłoszenie gwarancyjne i będziesz chciał załatwić sprawę z tytułu rękojmi to powodzenia. Niby przepisy regulują tę kwestię ale w praktyce zobacz ile spraw się ciągnie.
    Gwarancja na opony to w ogóle ciężki temat, niektórzy nawet twierdzą, że jest to fikcja, a producent zawsze będzie zwalał winę na użytkowanie opon.

A dokładnie ile? Na ile wyceniasz ryzyko zakupu w "dziwnym" sklepie?
    Ja za moje opony dałem 1350, gdzie w innych miejscach były od 1550 do nawet 2000 zł.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Od soboty mam zalozone Debice presto uhp 2 215/45 17. Cena 1050zl.

Zrobilem na nich w ten weekend okolo 1000km. Jako laik: Porownujac do poprzednikow hakook ventus v12 evo2 debice sa wygodniejsze, nie podazaja tak za koleinami jak hankooki z ktorymi trzeba bylo walczyc na drodze, odbieram to jako plus. Nie zauwazylem tez tak duzej roznicy po zmianie opon. Na hankookach czuc bylo ze auto ma zalozone szersze opony, wydawalo sie bardziej ociezale, tutaj nie zauwazylem tak duzej roznicy. Jedzie sie na nich przyjemnie i cicho, zwlaszcza na czeskiej betonowej autostradzie wtedy slychac jedynie wiatr. Spalanie srednie wedlug komputera wzroslo w porownaniu do zimowych 195/55 15 z 5,7litrow na 6 litrow.

Jestem bardzo zadowolony, na poczatku bylem troche sceptyczny ale teraz nie zaluje. Polecam.

pare zdj:

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Jest ryzyko, jest zabawa .
    Fajnie, że humor dopisuje, ale gdyby wysłali Ci trzyletnie opony, albo każda z innej daty, pewnie zmieniłbyś zdanie. Jak ktoś chce ryzykować, to jego sprawa, ale polecanie takiego sklepu innym?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No to ja przepraszam za polecanie (choć chyba słowa 'polecam" ) nie używałem, jestem wstrząśnięty tymi wpisami o logistyceopon i charakterze właściciela, nie znoszę takich typków jakiego obraz się z nich jawi. Co zrobię, że opony doszły, wszystkie ok i świeże. Ale jak dojść, która jeszcze firma jest tego samego gościa jak co chwilę tworzy nowe???

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    159 2.4 jtdm

Domyślnie

Witam, które opony wybrać cena porównywalna i właściwości też.
    Nr1. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6767923033
    Nr2. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6772971378
    Wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane.
    Dziękuję

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Patrząc na tegoroczne testy to zdecydowanie Falken.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159sw 1.9jtdm 150km distinctive

Domyślnie

Odnośnie Falkenów, to można odzyskać po zakupie parę groszy - falkenopony.pl/wydarzenia/wydarzenie/id/karta-paliwowa-orlen-do-zakupu-opon-nowa-promocja-falken-lato-2017/

Użytkownik Ogier Avatar rozyk
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm 210 KM

Domyślnie

Kupiłem w marcu w logistykaopon.pl Falken Azenis fk510 225/50 R17 98Y XL. Nie mam uwag ani do opon ani do sklepu poza małą niezgodnością. Przed zakupem obiecali opony z roku 2017. Dostałem z końca października 2016. W reklamacji uzasadnili że zgodnie z prawem dostarczyli produkt nowy. Nie robie hałasu o to bo cena była dobra 1376 zł brutto z wysyłką.

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Ja falkeny fk510 kupowalem jeszcze sezon temu. Widze po tych testach ze to byl dobry wybór. Sprawuja sie bardzo dobrze. Sa relatywnie ciche, dobrze trzymaja, choc wydaje mi sie ze deklarowany halas jest troche zanizony. Opony nie sa glosne, naleza raczej do cichych, ale subiektywnie nie sa najcichsze.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    ... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.