Strona 188 z 275 PierwszyPierwszy ... 88138178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,871 do 1,880 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Na takiej samej, jak przy sprawdzaniu, świateł, na każdym położeniu przełącznika - przepraszam, za pomyłkę.
    Czyli na jakiej?

3) sprawdzenie i ocenę prawidłowości działania poszczególnych zespołów i układów pojazdu, w szczególności pod
    względem bezpieczeństwa jazdy i ochrony środowiska, w tym sprawdzenie i ocenę:

b) prawidłowości działania, ustawienia i własności świetlnych świateł zewnętrznych, w tym prawidłowości działania urządzeń sygnalizacyjnych,
    Światła są, działają prawidłowo. Nie ma w wymaganiach zapisu o zgodności wyposażenia fabrycznego z rzeczywistym.

Zatem, którego wymagania z zakresu badań technicznych nie spełnia brak przednich przeciwmgielnych?
    Jaki przepis zabrania demontowania nieobowiązkowego wyposażenia pojazdu?

Umówmy się tak, najpierw Ty podasz mi, a następnie ja Tobie - ok?
    Ja proponuję umówić się odwrotnie, ok?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Ja proponuję umówić się odwrotnie, ok?
    A, niby dlaczego?

Auto

Domyślnie

Po prostu chciałbym wiedzieć czego mogę się obawiać przy przeglądzie/kontroli i na jakiej podstawie

makarov
    Gość

Domyślnie

Po prostu chciałbym wiedzieć czego mogę się obawiać przy przeglądzie/kontroli i na jakiej podstawie
    To dokładnie, tak, jak ja, poza tym, chyba powinna być zachowana jakaś kolejność, a nie od d... strony

Auto

Domyślnie

Ty już wiesz - brak homologacji załatwia wszystko

A kolejność to rzecz umowna.

makarov
    Gość

Domyślnie

Ty już wiesz - brak homologacji załatwia wszystko
    Niekoniecznie, ale zły kąt świecenia, mógłby mnie pogrążyć.

A kolejność to rzecz umowna.
    Ale raczej przyjęte jest tak, ze coś co jest pierwsze - jest pierwsze, a coś co drugie - drugie, poza tym, Ty już te przepisy, podobno przytoczyłeś, a więc masz je pod ręką, wystarczy, że podasz nr Twojego posta, a ja dopiero będę szukał.

Auto

Domyślnie

Niekoniecznie, ale zły kąt świecenia, mógłby mnie pogrążyć.
    Koniecznie, brak homologacji jest jednoznaczny

Ale raczej przyjęte jest tak, ze coś co jest pierwsze - jest pierwsze, a coś co drugie - drugie, poza tym, Ty już te przepisy, podobno przytoczyłeś, a więc masz je pod ręką, wystarczy, że podasz nr Twojego posta, a ja dopiero będę szukał.
    Ostatni będą pierwszymi
    Poza tym, skoro twierdzisz, że mam rozwiązanie niezgodne z przepisami to chyba wiesz z jakich przepisów to wynika. Chyba nie chcesz powiedzieć, że to twierdzenie to tylko "wydaje mi się"?

makarov
    Gość

Domyślnie

Koniecznie, brak homologacji jest jednoznaczny
    Gdyby tak było, to wszyscy Ci, którzy jeżdżą na tlących się paska led, by nie jeździli, a jeżdżą i jest ich ogromna ilość, chyba nie sądzisz, że policjanci w Polsce, są na tyle głupi, że nie widzą że większość świateł dziennych dokładanych nie ma homologacji?

Jedyny nalot, jaki prowadzą, to na tych, którzy wkładają HiDy, natomiast na dzienne, nie zwracają uwagi.

Poza tym, skoro twierdzisz, że mam rozwiązanie niezgodne z przepisami to chyba wiesz z jakich przepisów to wynika.
    Tak, jak ja od Ciebie, Ty ode mnie oczekujesz konkretnych zapisów, a więc, żeby Ci takie przedstawić, muszę ich poszukać, czekam więc nadal na podanie tych Twoich, a jeśli nimi nie dysponujesz, to konfabulowałeś przynajmniej cztery razy, raz twierdząc, że są, drugi raz że dzienne w drogowych nie spełniają ich wymogów, a trzy i cztery, twierdząc, że mi je podawałeś.

Auto

Domyślnie

Gdyby tak było, to wszyscy Ci, którzy jeżdżą na tlących się paska led, by nie jeździli, a jeżdżą i jest ich ogromna ilość, chyba nie sądzisz, że policjanci w Polsce, są na tyle głupi, że nie widzą że większość świateł dziennych dokładanych nie ma homologacji?

Jedyny nalot, jaki prowadzą, to na tych, którzy wkładają HiDy, natomiast na dzienne, nie zwracają uwagi.
    Owszem, liczba aut jeżdżąca na tych paskach jest ogromna. Tylko, że często nawet te za 30-40zł mają nabite znaki homologacyjne i co wtedy Policjant ma zrobić?
    A wracając do tematu to mnie nie interesuje to czy Policjant na to zwraca uwagę czy nie, ale fakt ich zgodności z przepisami.

Tak, jak ja od Ciebie, Ty ode mnie oczekujesz konkretnych zapisów, a więc, żeby Ci takie przedstawić, muszę ich poszukać, czekam więc nadal na podanie tych Twoich, a jeśli nimi nie dysponujesz, to konfabulowałeś przynajmniej cztery razy, raz twierdząc, że są, drugi raz że dzienne w drogowych nie spełniają ich wymogów, a trzy i cztery, twierdząc, że mi je podawałeś.
    Zatem ja również czekam na wyniki poszukiwań

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Domyślnie

jak ktoś z Was montował sobie ringi czy inne LEDy to komputer wyświetlał mu błędy o żarówkach?
    bo jestem na zakupie osram drl w przeciwmgielne, a jak raz zmieniłem tradycyjne pozycyjne na ledowe to cały czas waliło mi błędem po oczach
    i się teraz boje bo tanie nie jest