Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Temat: 156 - 159 - Giulia - wrażenia po prezentacji

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Może się narażę większości, ale moim zdaniem od najładniejszego:
    Giulia, blisko 156, troche dalej 159.
    GIulia jest tak ładna jak 156 i kontynuuje jej styl, a do tego ma piękne proporcje auta tylnonapędowego. 159 to nachalne efekciarstwo.
    Porównajcie sobie linię boczną zwałaszca rejony nad tylnym kołem i to jak opada linia bagażnika w 156 vs 159.
    I pod tym się podpisuje. 156 nie wyróżniało się na siłę, a kusiło stylowością w każdym calu.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Świeżak Avatar Rejuvenate
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 AT 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Gulia nie jest tak krzykliwa jak 159 ale może takie jest założenie, chcą podebrać trochę klientów Audi, BMW, Mercedesowi itp. przekonać ich do Siebie by potem zaatakować od strony designu.

Jeśli Gulia okaże się mało awaryjna, nowe rozwiązania technologiczne sprawdzą się i Alfa zyska nowych zwolenników to wystarczy mocny "facelifting" dzięki któremu Alfa pokaże swoje designerskie pazury

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

jak to zawsze bywa, jeden woli córkę, drugi teściową. 159 po tylu latach naprawdę nie ma się czego wstydzić. nie raz przyglądałem się Giuli. Wydawało mi się, że wielkiej różnicy między nimi nie ma. Jednak raz zaparkowałem przy Giuli. Przejście z jednego auta do drugiego zajęło 10 sekund. Wtedy "zauważyłam" różnicę w autach. Nie ma się co czarować. Giulia jest nowocześniejszym autem. Chociaż bardzo w niej brakuje wielu "kółek": zegarów, nawiewów... Osobiście wnętrze 159, GTV bardzo mi odpowiada. Jest niepowtarzalne. Czy nadwozie "9" jest nachalne? Nie wydaje mi się (Tył SW gdyby się przypatrzeć przypominać może Citroena DS... ).Całe auto jest takie jak być powinno. Zresztą nadwozie, wnętrze Giuli też jest takie jak być powinno. Podejrzewam, że wśród nas nie ma osób, które znają się na stylistyce aut lepiej niż projektanci alf, więc nie pozostaje nam nic innego jak im zaufać bo wiedza co robią. Wszystkim nie dogodzą. Może w tym szaleństwie jest metoda. Może powoli chcą do siebie przekonać właścicieli "zwykłych" aut.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Kaman, troche obiektywności W jednym tescie sie lepiej sprawdziła, to nie znaczy, że lepiej się prowadzi Miałem auto, które w tescie łosia pobiło wszystko, co jeździło na drogach. Szkoda, że w innych sytuacjach było tragiczne.
    Nie wiem czy to był jeden test, czy dwa, a może więcej. Nie ma to znaczenia, poza tym to nie moje opinie, bo ja tego testu nie przeprowadzałem.
    Poza tym - stylistyka 159 jest oczywista, bijąca po oczach, stąd ten "efekt wow". Giulia jest bardziej subtelna, ale stylistycznie oferuje dużo więcej, niż banalne 159, zaprojektowane, żeby rzucało się w oczy.
    Różne Twoje wypowiedzi czytałem, ale tutaj wzniosłeś się na wyżyny
    159 jest oczywista i banalna stylistycznie, dowcip dnia
    Tak... oczywista oczywistość
    (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu... )
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Nie wiem czy to był jeden test, czy dwa, a może więcej. Nie ma to znaczenia, poza tym to nie moje opinie, bo ja tego testu nie przeprowadzałem.
    hola hola, nie napisałeś "według opinii bliżej nieokreślonych ludzi 159 objechało na torze BMW", tylko przedstawiłeś jasne twierdzenie - 159 objechało bmw na torze. Rozumiem, że zdałeś sobie sprawę ze troche poleciałeś i się teraz wycofujesz rakiem?

Różne Twoje wypowiedzi czytałem, ale tutaj wzniosłeś się na wyżyny
    159 jest oczywista i banalna stylistycznie, dowcip dnia
    Tak... oczywista oczywistość
    (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu... )
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    no tak, jako posiadasz 159 jesteś na pewno bardzo obiektywny To nie tylko moja opinia. Zauważyłem, że to właśnie właściciele 159 najczesciej krytykują Giulię, przy okazji porównując do swojej wspaniałej jedynejprawdziwejalfy. Przypadek?
    Jaguar S-type 4.2 V8

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Za to osoby, które nie posiadały 159 najczęściej w tych porównaniach wsiadają na nią. Przypadek?

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

hola hola, nie napisałeś "według opinii bliżej nieokreślonych ludzi 159 objechało na torze BMW", tylko przedstawiłeś jasne twierdzenie - 159 objechało bmw na torze. Rozumiem, że zdałeś sobie sprawę ze troche poleciałeś i się teraz wycofujesz rakiem?
    Z niczego nie zamierzam się wycofywać. Taki test był i był opisywany w prasie motoryzacyjnej i odbił się szerokim echem. Nad interpretujesz moje wypowiedzi
    no tak, jako posiadasz 159 jesteś na pewno bardzo obiektywny To nie tylko moja opinia. Zauważyłem, że to właśnie właściciele 159 najczesciej krytykują Giulię, przy okazji porównując do swojej wspaniałej jedynejprawdziwejalfy. Przypadek?
    Ale gdzie ja Giulie skrytykowałem? W skrócie ujmując napisałem, że AR przedstawiając następcę 159 nie wywołała "WOW" w oczach opinii publicznej, tak jak to miało miejsce w przypadku modeli 156 i 159. Czy to Twoim zdaniem krytyka? Po drugie napisałem też, że Giulia jest na mojej liście jako kolejny samochód, czy to też odbierasz jako krytykę?
    Co do krytycznych opinii wobec Giulii posiadaczy modelu 159, to uważam, że Gulia miała być adresowana między innymi do tej klienteli, ponieważ jest to następca modelu 159, zatem to, że ich właściciele zabierają głos, jest naturalne, a na to, że jest on wg Ciebie krytyczny nie mam wpływu.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 11-04-2017 o 18:56

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Ale gdzie ja Giulie skrytykowałem? W skrócie ujmując napisałem, że AR przedstawiając następcę 159 nie wywołała "WOW" w oczach opinii publicznej
    Nie zrobiła WOW? W każdym jednym tescie, artykule, profesjonalnej opinii są wyłącznie zachwyty. Moi znajomi, średnio interesujący się motoryzacją a wiedzący, że jestem alfistą wielokrotnie zagadywali, że ta giulia jest mega, i że nigdy nie sądzili, że ktoś może utrzeć nosa bmw. Jest WOW jak cholera. Jeśli chodzi o samą stylistkę, to praktycznie wszyscy twierdzą, że jest WOW i auto jest ładniejsze od konkurencji. Najczęściej inaczej twierdzą posiadacze 159, serio. Gdybym miał czas, to bym prowadził statystykę
    Jaguar S-type 4.2 V8

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Według mnie Giulia na żywo wygląda świetnie. Sprawia wrażenie nie dużej,niskiej umiesnionej jak 156.
    159 była bardzo odważna i efektowna ale sama sylwetka jest dość ciężka i bok auta jest prosty jak w aucie niemieckim,wrecz brzydki.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Nie zrobiła WOW? W każdym jednym tescie, artykule, profesjonalnej opinii są wyłącznie zachwyty. Moi znajomi, średnio interesujący się motoryzacją a wiedzący, że jestem alfistą wielokrotnie zagadywali, że ta giulia jest mega, i że nigdy nie sądzili, że ktoś może utrzeć nosa bmw. Jest WOW jak cholera. Jeśli chodzi o samą stylistkę, to praktycznie wszyscy twierdzą, że jest WOW i auto jest ładniejsze od konkurencji. Najczęściej inaczej twierdzą posiadacze 159, serio. Gdybym miał czas, to bym prowadził statystykę
    To WOW o którym piszesz, w dużej mierze spowodowane jest tym, że prezentację modelu zaczęto od wersji QV, bo ona owszem, kładzie na kolana nawet zagorzałych miłośników niemieckiej myśli technicznej.
    Zdania są mocno podzielone, jeden z moich znajomych, fan motoryzacji w pełnym tego słowa znaczeniu ze szczególnym umiłowaniem Hondy, stwierdził, że Giulia nie robi na nim wrażenia takiego jak robi 159 (zaznaczam, nie posiadał i nie posiada AR 159).
    Co do statystyk to przecież możemy na forum zrobić sondę, trzeba by tylko odpowiednio zadać pytania, tak, żeby wyczerpywały temat i były jednoznaczne.
    Można też spojrzeć na ten założony przeze mnie temat, tutaj też zauważysz, że nie wszystkim Giulia w 100% przypadła do gustu.
    Pozdrawiam.
    - Rafał