[MiTo] Mito 1.3 jtdm 90km

kozik555

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam, posiadam Alfe mito z silnikiem 1.3 90km rok 2009 i mam pytanie czy seryjnie byly montowane w nich kola dwumasowe? I zawory EGR

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
EGR był standardem już chyba przed 2000 rokiem, a o ile dobrze pamiętam (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę) po 2006 roku wszedł też DPF, czyli filtr cząstek stałych.

DPFu nie mam napewno, w wersji 95 km euro5 mialy mito.

Witam, posiadam Alfe mito z silnikiem 1.3 90km rok 2009 i mam pytanie czy seryjnie byly montowane w nich kola dwumasowe? I zawory EGR

Moja (1.3 JTDM-2 95KM 2009r) posiada EGR i nie ma dwumasy ani DPF-u

Czyscil ktos juz moze egr w 1.3 90km moja cos slabo jedzie z dolnych obrotow dopiero od 3 tys czuc, ze turbo jest.

Czyscil ktos juz moze egr w 1.3 90km moja cos slabo jedzie z dolnych obrotow dopiero od 3 tys czuc, ze turbo jest.

Mam podobnie, wydaje mi się, że słabo idzie od dołu. EGR był czyszczony i nic to nie zmieniło. Udało Ci się rozwiązać problem ?

Mam podobnie, wydaje mi się, że słabo idzie od dołu. EGR był czyszczony i nic to nie zmieniło. Udało Ci się rozwiązać problem ?

Nie rozwiązałem, na razie spróbuje przeglądnąć czujnik ciśnienia doładowania i przeprowadzić z FES-a wymuszoną regenerację DPF-u bo jednak go mam.

Nie rozwiązałem, na razie spróbuje przeglądnąć czujnik ciśnienia doładowania i przeprowadzić z FES-a wymuszoną regenerację DPF-u bo jednak go mam.

Nie rób wymuszonej!!!!!! pojedź na autostradę i przegoń auto a zanim to zrobisz to fes pokaże Ci czy dpf jest zapchany max czy nie. a te silnik szału nie robią więc nie oczekujcie mega osiągów

kozik555, u mnie wyszło, że za utratę mocy odpowiadały niesprawne wtryskiwacze. Po regeneracji moc wróciła i spadło spalanie :)

kozik555, u mnie wyszło, że za utratę mocy odpowiadały niesprawne wtryskiwacze. Po regeneracji moc wróciła i spadło spalanie :)
Sprawdzę jeszcze korekty jak sie maja na rozgrzanym silniku, spalanie raczej w normie w trasie da sie zejsc przy szybszej jezdzie do 4.8l

Amortyzatory
Powrót