OK, dzięki. Jak będę następnym razem w salonie (miałem się kiedyś pojawić na jazdę 200KM benzynką) to podpytam dokładniej gościa od AR w tej sprawie, może jest w stanie na szybko sprawdzić w systemie co się da z jego strony skonfigurować. Z tego co mi ostatio mówił, to oni w ogóle pracują na całkiem innym konfiguratorze niż my widzimy, może tam się da takie cuda pozakatalogowe robić. Jak coś się dowiem to wrzucę tu na forum.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
oby tak bylo jak piszesz i ze pozwalaja na bardziej swobodne konfiguracje
owszem, mam. Rozmowy, z kilkunastoma osobami, które ujeżdzają tamte marki. Żadna nie zamierza kupować alfy. Plus powszechne opinie na temat samej alfy, znane i tutaj. Jak wiesz, próbki statystyczne nie muszą być duże (przykładem poll exity wyborcze).
No i najważniejsze: nie spada ilość zamówień na beemy i audi, nie spada ich sprzedaż. Kto się zatem zamierza przesiadać?
PS. Wielka prośba: chcesz dyskutować, pozbądź się tego prymitywnego nawyku wciskania wszędzie ironii i dogryzek. Tak rozmawiać nie będę, nie mój poziom. Rozumiemy się? To dobrze.
- - - Updated - - -
Pogadaj z ludźmi, przekonaj się. Proste, tylko może być niestety, bolesne. Ciebie też zapytam: czy od czasu wejścia do sprzedaży Giulii, spadła w jakikolwiek sposób sprzedaż wozów bezpośredniej konkurencji? Wskaż ile spadło, komu i zwiąż ten fakt, liczbowo, ze sprzedażą Giulii.
Następnie zestaw wolumeny sprzedaży wozów bezpośredniej konkurencji z wolumenem sprzedaży Giulii.
W końcu podaj nam tutaj wyniki i odnieś się do swoich szyderczych uśmieszków.
No i przyznaj mi rację, bo liczby niestety nie kłamią.
Poczekam spokojnie.
Ostatnio edytowane przez Anderson ; 19-04-2017 o 23:41
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)