Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    To ja może trochę zmienie temat... Łapcie najnowsze zdjęcia, we wtorek max odbieram Veloce. Na żywo wygląda jeszcze lepiej! Dodatkowo dostała powłokę ceramiczną.

Załącznik 226675Załącznik 226676Załącznik 226677Załącznik 226678Załącznik 226679
    Gratulacje. 18" Sport to też mój typ (choć 19" a'la quadrifoglio to marzenie). Standardowe turbiny są OK, ale jako standardowe bez dopłaty będą w większości Veloce, a tak masz bardziej orygninalne, i bardzo unikatowy wzór (turbiny jednak to i w skodzie czy VW są i jeszcze w nastu innych markach).
    Wnętrze miodzio. Co brałeś z wyposażenia dodatkowego? Brałeś na firmę czy prywatnie? Jaki rabat dostałeś? SOrry że tak Cię wypytuję, ale chciałbym rozeznać się mniej więcej jakie rabaty mozna dostać.

Tylko biały nie dla mnie, ale każdy coś innego lubi.

- - - Updated - - -

Aj no z małej miejscowości jestem ale prawa miejskie ma ! Na zdjęciach ta czerwień aż czasem razi po oczach ale na żywo jest o wiele bardziej stonowana i wygląda pięknie!
    Ja jestem ze średniego miasta, ale tez wyszło że podoba mi się wiocha
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Dzięki bardzo! Zdejcydowałem się na samochód, który już był w salonie dlatego szerokiego pola do manewru nie miałem. Na szczęście jest prawie taki jaki chciałem, brakuje tylko czarnego dachu i wspomnianych 19''. Z wyposażenia dodatkowego mam pakiet asystent kierowcy - kamera i czujniki, pakiet convenience - podświetlane klamki drzwi, bezkluczykowe otwieranie drzwi, osłona przeciwsłoneczna, zaciski malowane na czerwowo, łopatki, przyciemniane szyby, alarm, nawigacja - w sumie to niepotrzebna... No i oczywiście to co w standardzie Veloce. Też na początku nie chciałem białego tylko czerwony ale jak zobaczyłem czerowne wnętrze to mi się idealnie wszystko zgrało i wygląda świetnie, wg mnie. Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Dach okleisz folią, felgi kupisz i jest to co chciałeś.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał zapsu Zobacz post
    Wiesz jak jest: nie myli sie ten kto nic nie robi.
    Pytałeś to napisałem. BMW nie ma nic wspólnego z trwałością i niezawodnością. Prawidłowy serwis kilkuletnich piątek zabija nie jednego przedsiębiorcę, wiele osób ucieka od tej marki bo szkoda im marnować pieniądze na zbytek jakim jest samochód. Dla wielu takich osób Alfa może być dobra alternatywą, nawet jak miała w przeszłości jakieś fuckupy to nie były to grube sprawy jak w wypadku BMW. Choć oczywiście Giulia może być alternatywą tylko wobec trójki.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 20-04-2017 o 23:03

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki
    Spokojnie to tych 15% nikt ot tak sobie nie uzyska... Ty się zdecydowałeś na auto, które już jest fizycznie w salonie. Jeśli ktoś sobie je skonfiguruje i zamówi indywidualnie to można zapomnieć o takiej zniżce.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Dzięki bardzo! Zdejcydowałem się na samochód, który już był w salonie dlatego szerokiego pola do manewru nie miałem. Na szczęście jest prawie taki jaki chciałem, brakuje tylko czarnego dachu i wspomnianych 19''. Z wyposażenia dodatkowego mam pakiet asystent kierowcy - kamera i czujniki, pakiet convenience - podświetlane klamki drzwi, bezkluczykowe otwieranie drzwi, osłona przeciwsłoneczna, zaciski malowane na czerwowo, łopatki, przyciemniane szyby, alarm, nawigacja - w sumie to niepotrzebna... No i oczywiście to co w standardzie Veloce. Też na początku nie chciałem białego tylko czerwony ale jak zobaczyłem czerowne wnętrze to mi się idealnie wszystko zgrało i wygląda świetnie, wg mnie. Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki
    fajna konfiguracja, też tak jak Ty za navi samochodową szczególnie bym nie cisnął, tu mam nadzieję że wypuszczą w połowie roku jak zapowiadali update do Android Auto/CarPlay (również dla aut bez navi?) i będzie można sobie z komórki rzutować swoją navi na ekran. szklany dach, w mojej głowie jest na liście opcji, ale nie wiem czy bym dał te 7.5tyś. jak chcesz tylko czarny, to oklejaj.

15% do dość dobry rabat jak na osobę fizyczną. to samochód jeszcze rocznikowo 2016 czy już 2017? ciekawe jakie rabaty dają przy zamawianiu swojej konfiguracji - gadałem trochę z gościem z salonu, ale powiedział że musimy przejść do konkretnej konfiguracji i różnych opcji leasingów, ubezpieczeń, rozszerzonych gwarancji itp żeby mógł zaproponować jakiś rabat. a że ja jeszcze póki co zamierzam potłuc się swoją TBI, to nie marnowałem jego czasu.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    fajna konfiguracja, też tak jak Ty za navi samochodową szczególnie bym nie cisnął, tu mam nadzieję że wypuszczą w połowie roku jak zapowiadali update do Android Auto/CarPlay (również dla aut bez navi?) i będzie można sobie z komórki rzutować swoją navi na ekran. szklany dach, w mojej głowie jest na liście opcji, ale nie wiem czy bym dał te 7.5tyś. jak chcesz tylko czarny, to oklejaj.

15% do dość dobry rabat jak na osobę fizyczną. to samochód jeszcze rocznikowo 2016 czy już 2017? ciekawe jakie rabaty dają przy zamawianiu swojej konfiguracji - gadałem trochę z gościem z salonu, ale powiedział że musimy przejść do konkretnej konfiguracji i różnych opcji leasingów, ubezpieczeń, rozszerzonych gwarancji itp żeby mógł zaproponować jakiś rabat. a że ja jeszcze póki co zamierzam potłuc się swoją TBI, to nie marnowałem jego czasu.

Oczywiście też pewnie ma znaczenie, że kupowałem samochód już z salonu a nie konfigurowany wg. własnej specyfikacji. Rocznik 2017. Jeśli chodzi o nawigacje mam nadzieję, że będzie możliwa aktualizacja do Android Auto czy Carplay. Chodzą niby jakieś plotki, że potrzebny jest inny hardware ale jestem jednak dobrej myśli. Zobaczymy za kilka miesięcy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GTBodek
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9JTD 331KM 609NM

Domyślnie

15% procent na osobę fizyczną na 2017...Upewnij się czy rocznik jest poprawny.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy )
    Zyskujesz punkty w moich oczach Kasztelan będą z Ciebie ludzie))
    A co do zniżek, warto cisnąć i dają, może nie 15% na zamawiane ale urwać da się sporo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Spokojnie to tych 15% nikt ot tak sobie nie uzyska... Ty się zdecydowałeś na auto, które już jest fizycznie w salonie. Jeśli ktoś sobie je skonfiguruje i zamówi indywidualnie to można zapomnieć o takiej zniżce.
    Ja brałem benzynę w ciemno jeszcze zanim była dostępna na firmę i według cennika kosztowała 180+ a zapłaciłem 150 z groszami czyli około 20% z moja konfiguracja. Tylko niestety do promocji dla firm nie można dobierać wszystkiego co się chce;(

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk