Dzieki, moze znajde troche czasu i powalcze przez weekend... U mnie 1 i 3 czasem gdzies przyhaczy...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Dzieki, moze znajde troche czasu i powalcze przez weekend... U mnie 1 i 3 czasem gdzies przyhaczy...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Co do końcówki z peugota/ citroena- jeżdże na takiej z rok. Drgania lewarka są jak wcześniej więc jeśli ma to być jedyny powód wymiany- odpuść sobie. Końcówka jest większa niż oryginał ale pasuje bo otwór na kulkę jest taki sam. Ciężko wcisnąć- ja używałem do tego ścisk. Ta końcówka jest dłuższa niż oryginał i aby ją założyć odciołem około 1cm z niej a cięgno nagwintowałem na większej długości.
W tych linkach (oryginaly alfy) spotkac mozna 2 rodzaje tych koncowek ciegna, jedne to taka male jabluszko metalowe z plastkiem w srodku (takie mam ja z poczatku produkcji), drugie to juz duzo wieksze i prawdopodobnie z wieksza amortyzacja - jak na obrazku (takie jak od fiata lub peugeota)
I tu pytanie - w linkach pozmianowych wprwadzono te wieksze koncowki?
Ostatnio edytowane przez AlfaLorenzo ; 05-06-2016 o 21:53
edytowano![]()
Ostatnio edytowane przez JAC0 ; 30-11-2016 o 09:57
Witam mam silnik 1.8 MPI i za cholerę nie mogę znaleźć tego otworu w wybieraku do którego trzeba włożyć ten imbus proszę o dokładną lokalizację. Z góry dziękuję za pomoc.
Z tym silnikiem skojarzona została inna skrzynia.
https://www.skrzynie.com.pl/skrzynie...l-typ-f17.html
Ostatnio edytowane przez magil ; 21-04-2017 o 19:37
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok dzięki za szybką odpowiedź ale w tym opisie nie ma nic o regulacji biegów a ja według opisu z tego tematu zrobiłem wszystko ale zatrzymałem się na ostatnim punkcie czyli imbus w otwór
Taa widzialem, koncowka identyczna jak z alfy a cena nieporownywalna. Rozumiem, ze po wymianie wszystko OK, zadnych drgan albo wypadania? A powiedz mi tylko, pamietasz moze czy ta nowa koncowka to jest sztywno osadzona, mam na mysli ten otwor w ciegnie, w ktory wskakuje kulka z wybieraka?
a jak mi drży lewarek na 4biegu to co pomoże