Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Tylko że tu rozmawiamy o rabatach dla prywatnych nabywców, a nie dla firm! Nie każdy prawnik czy lekarz prowadzi prywatną praktykę (firmę), a czasem nawet pracują na sześciu ćwiartkach etatu w różnych przychodniach [emoji14] A skoro uważasz, że każdy z nich zarabia po 40-70 tys. na miesiąc, po co im jeszcze jakiś rabat
    Nie napisałem, że każdy. Czytaj uważnie. Napisałem że takie zarobki to nic nadzwyczajnego. To raz. A dwa, rabaty dla grup zawodowych są skierowane dla firm tychże zawodów (lekarz, prawnik).

Co do formy zatrudnienia, nie chce wchodzić w polemikę, bo nie jest to temat o tym.

Ważne jest jedno. Duże rabaty dla wolnych zawodowch są dla osób prowadzących firmę. Dla osób zatrudnionych np. kler, mundurowi, te rabaty są również, ale niższe.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    Marti, podnieciłeś się niezdrowo.....
    Ależ skąd

Podnieca mnie coś zupelnie innego :-P

Tutaj się z Tobą nie zgodzę do końca.
    Owszem, ta grupa jest "stawiana" wyżej.
    Jednak gdy faktycznie usiądziesz do rozmów, porozmawiasz o formach finansowania (np leasing) to spokojnie można wyciągnąć też fajny rabat.
    Np. Niektórzy dilerzy pytają ile aut jest w firmie. I dostaje się tzw.rabaty flotowe. Zawsze coś.
    Dodatkowo, rabat dilera.
    Owszem, gorzej mają osoby, które mają jedno auto. No cóż. Jeszcze nie znalazł się taki importer, który zaspokoi wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez marti ; 22-04-2017 o 21:11

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    A dwa, rabaty dla grup zawodowych są skierowane dla firm tychże zawodów (lekarz, prawnik).
    Kiedy w końcu zrozumiesz, że to nie jest rabat dla szpitala, w którym pracuje lekarz, tylko dla tego lekarza, jako prywatnej osoby?
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Kiedy w końcu zrozumiesz, że to nie jest rabat dla szpitala, w którym pracuje lekarz, tylko dla tego lekarza, jako prywatnej osoby?
    A na jaki temat cały czas piszę????? O lekarzu, prawniku, prowadzącym działalność gospodarczą. Nie szpitala.
    Duże rabaty są dla osób prowadzących działalność z tych branż. Teraz rozumiesz???
    A dlaczego takie rabaty? Bo działalność bierze leasing, wynajem. Jak bedzie zadowolony, wróci po kolejny. A ten odkupi diler i sprzeda z zyskiem. Więc zarabia dwukrotnie.
    Działalność wrzuca sobie w koszta leasing, odlicza vat, dochodowy, i jezdzi autami za 300-400 tys. Diler ma sprzedaż i kazdy jest zadowolony.
    Idź do salonu, zatrudniony na umowe o prace i poproś o taki rabat.
    Powodzenia nawet jak bedziesz lekarzem.
    Raz, ze nie zarobisz tyle na umowie o prace w szpitalu ze wzgledu na ograniczenia godzinie (ktorych przy dzialalnosci nie ma) a dwa, że nawet jak zarobisz na to auto to nie wrócisz po dwóch latach po nowy, bo szkoda bedzie Ci kasy.
    Zakup dla działalności jest kosztem. Im wyzszy tym lepszy. Im częstszy tym lepiej dla dilera. Teraz rozumiesz skad te rabaty???
    Ostatnio edytowane przez marti ; 22-04-2017 o 21:27

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    A na jaki temat cały czas piszę????? O lekarzu, prawniku, prowadzącym działalność gospodarczą. Nie szpitala.
    Duże rabaty są dla osób prowadzących działalność z tych branż. Teraz rozumiesz???
    A dlaczego takie rabaty? Bo działalność bierze leasing, wynajem. Jak bedzie zadowolony, wróci po kolejny. A ten odkupi diler i sprzeda z zyskiem. Więc zarabia dwukrotnie.
    Działalność wrzuca sobie w koszta leasing, odlicza vat, dochodowy, i jezdzi autami za 300-400 tys. Diler ma sprzedaż i kazdy jest zadowolony.
    Idź do salonu, zatrudniony na umowe o prace i poproś o taki rabat.
    Powodzenia nawet jak bedziesz lekarzem.
    Wybacz szczerość, ale rozmowa z Tobą, to jak rozmowa ze ścianą. Jak nie potrafisz przeczytać o czym dyskutują przedmówcy (rabaty dla wybranych grup zawodowych, a nie rabaty dla firm) to ja nie mam ochoty kopać się z koniem

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    145

Domyślnie

Przecież lekarze i prawnicy nie dostają rabatów ze względu na wysokie zarobki, tylko za tzw. status społeczny. Takie osoby są często wzorem dla innych więc każdy chirurg czy adwokat wysiadający z Alfy to dodatkowa reklama.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    A ja się zastanawiam czemu tam nie ma programistów, też sporo zarabiamy i mamy kasiastych kolegów po fachu. Może przez ten jakiś durny stereotyp programisty metala kąpiącego się raz na 2 tygodnie... a który nie ma ABSOLUTNIE w nic wspólnego z programistami w przeciwieństwie do innych stereotypów które mają coś prawdy w sobie
    Nie jesteśmy "podziwiani" przez innych, więc słabo twarzujemy i statystycznie nie kupujemy takich aut. Tak w ramach zabawnych historii to Pan w toyocie kiedyś mi powiedział że my kupujemy priusy.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Nie jesteśmy "podziwiani" przez innych
    Wiesz co masz rację, parę osób mnie wręcz wyśmiało jak się dowiedzieli że jestem programistą. Przecież to nie prawdziwa praca, w fabryce nie zapierdalam od 5 rano itd...

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Wiesz co masz rację, parę osób mnie wręcz wyśmiało jak się dowiedzieli że jestem programistą. Przecież to nie prawdziwa praca, w fabryce nie zapierdalam od 5 rano itd...
    Obyś nie został "architektem IT", bo wtedy już nikt nie zrozumie, za co Ci tyle płacą

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Wybacz szczerość, ale rozmowa z Tobą, to jak rozmowa ze ścianą. Jak nie potrafisz przeczytać o czym dyskutują przedmówcy (rabaty dla wybranych grup zawodowych, a nie rabaty dla firm) to ja nie mam ochoty kopać się z koniem
    Może kiedyś zrozumiesz, że ta wybrana grupa zawodowa (lekarze, prawnicy) w 99% prowadzi działalność gospoadarcza.
    Jak to zrozumiesz, to napisz.

Poki co EOT z mojej strony