Strona 5 z 37 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 366

Temat: leasing na Alfę

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Panowie - RHD = Right Hand Drive = kierownica po prawej stronie (UK) LHD = Left Hand Drive = kierownica po lewej stronie (PL)

imho - czy leasing w UK jest taki drogi, że bardziej się nasz opłaca ? czy doliczając wszelkie koszty i komplikacje formalne (rejestracja auta RHD w PL wymaga przeróbki lamp i lusterek, inaczej nie zarejestrujesz mimo, że będziesz jeździł po UK) - przegląd w PL itp. się to nadal opłaci ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    Panowie - RHD = Right Hand Drive = kierownica po prawej stronie (UK) LHD = Left Hand Drive = kierownica po lewej stronie (PL)

imho - czy leasing w UK jest taki drogi, że bardziej się nasz opłaca ? czy doliczając wszelkie koszty i komplikacje formalne (rejestracja auta RHD w PL wymaga przeróbki lamp i lusterek, inaczej nie zarejestrujesz mimo, że będziesz jeździł po UK) - przegląd w PL itp. się to nadal opłaci ?
    Dzięki MKS, Epsonix dobrze napisał, a ja się dziabnąłem.

Czy drożej?
    TBI Super stoi katalogowo po 31.180GBP/158.178zł. Dałem moją ofertę na CARWOW (swoją drogą mega opcja) i dostałem kilka wycen. Pierwsze były cienkie, ale teraz dostałem mega wycenę na £26.397/134.000zł przy użyciu finansowania. Także cena prawie jak w PL, ale za wersję super. Podpytałem o raty, jak jesteście zainteresowani to tutaj podeślę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

no, i to jest wlasciwa sciezka, po co sobie robic klopoty

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post

Czy drożej?
    TBI Super stoi katalogowo po 31.180GBP/158.178zł. Dałem moją ofertę na CARWOW (swoją drogą mega opcja) i dostałem kilka wycen. Pierwsze były cienkie, ale teraz dostałem mega wycenę na £26.397/134.000zł przy użyciu finansowania. Także cena prawie jak w PL, ale za wersję super. Podpytałem o raty, jak jesteście zainteresowani to tutaj podeślę.
    Drożej w kontekście finansowania. Bo jak rozumiem, chcesz kupić auto tam, tam nim jeździć - dostaniesz auto w lepszej cenie więc po co kombinować z finansowaniem (zakładam, że masz tam dochody i bez problemu dostaniesz leasing)
    Zauważ, że nawet jeśli dostałbyś u nas leasing na to auto to byłby on złotówkowy więc jeszcze traciłbyś na różnicach kursowych (zarówno na zakupie auta a potem na spłatach rat) Do tego stopy procentowe GBP są zdecydowanie niższe niż PLN, więc finansowanie może okazać się korzystniejsze w UK.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Bardzo ciekawą ofertę dostałem od znajomej Raiffeisen Leasing.
    Ubezpieczenie na 5 lat płatne co miesiąc. Za nowy samochód będę płacił połowę tego co dziś zapłaciłem za AcOC Mito.
    Parametry leasingu 10% 109% po 59 miesiącach i 1%.
    Makaronek, czy to dobra oferta?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post

Czy drożej?
    I wez jeszcze pod uwage ze brytyjska wersja super ma w cenie nawigacje 8.8 cala, alarm fabryczny, radio dab i wiele innych rzeczy które w Polsce sa za doplata. Bierz w UK i sie nie zastanawiaj.
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    AR 159 JTDM 16V 150 KM

Domyślnie

Ale pamiętać też trzeba, że biorąc wysoki wkład własny do leasingu można wrąbać się po uszy. Mam przykład po sobie. Wziąłem wysoki wkład własny i w chwili obecnej nie mogę uzyskać kredytu hipotecznego, spytacie dlaczego ? Wrzucając wysoki wkład własny w koszty dostajecie fakturę - która zgeneruje w PIT-cie stratę, a dla banków stratę trzeba pokryć aby móc wziąć kredyt. Taki własnie mam w chwili obecnej problem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał wave_pl Zobacz post
    Ale pamiętać też trzeba, że biorąc wysoki wkład własny do leasingu można wrąbać się po uszy. Mam przykład po sobie. Wziąłem wysoki wkład własny i w chwili obecnej nie mogę uzyskać kredytu hipotecznego, spytacie dlaczego ? Wrzucając wysoki wkład własny w koszty dostajecie fakturę - która zgeneruje w PIT-cie stratę, a dla banków stratę trzeba pokryć aby móc wziąć kredyt. Taki własnie mam w chwili obecnej problem.
    Wszystko zależy od tego czego potrzebujesz w danym roku. Ja akurat potrzebowałem straty, żeby zmniejszyć PIT.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Andrzej, Oferta dobra, chociaż da się załatwić lepszą na Alfę.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał wave_pl Zobacz post
    Ale chyba po to bierze się wysoką wpłate własną? Zresztą pewnie już niedługo nawet działalnośc gosp będzie musiała traktować leasing op. jak leasing finansowy i nici z korzyści z wysokiej wpłaty.
    Inna sprawa że zastanowiłbym się czy warto brać tak drogi samochod jeśli masz niską marżę operacyjną.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia