Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Polska instalacja!!

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    mi by się przydał jakiś serwis z dolnego śląska
    Troche robimy off-top ale kup sobie kabelek a o programie możemy pogadać na prv... To naprawdę nic trudnego żeby wszystko ustawić - trochę samozaparcia, czytania i bedzie czarno na białym co jest nie tak... Jeśli miałbyś jeszcze alfadiaga żeby ustawić miesznkę na podstawie FRA i TRA to już w ogóle bajka... Zawsze możesz zczytać obecną konfigurację do pliku i robić eksperymenty Byle z głową
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD

marcinchorzów
    Gość

Domyślnie

Witam !! byłem dzisiaj w 3 serwisach w Bytomiu Katowicach i Chorzowie i podjąłem decyzję ,że zakładam w serwisie gdzie była robiona przynajmniej jedna Alfa i człowiek jest zadowolony z roboty !!! Jak słuchałem co oni do mnie mówią to nie wierzyłem !!!! Skorzystam z waszych sugesti i zakładów które mi polecicie. Marshall napewno sie odezwe do ciebie !!! moze sie gdzies zderzymy i pogadamy !!!. W Bytomiu gość za BRC zażyczył sobie 3000 zł jak zacząłem zadawac pytania dotyczace komputera i wtrysków to powiedział mi ze jego zadaniem jest założyć a moim nie martwic !!!Nie wierzyłem w to co mówi !!! Zależy mi na instalacji bo to duże kożysci finansowe i jestem wdzieczny za każda sugestie !!Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 06-07-2009 o 21:10 Powód: Ortografia

darloss
    Gość

Angry

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Polecasz zakład po którego montażu i regulacji BRC pali 17l/100 w silniku 1.6??
    Kolego naucz się czytać posty, czy tam gdzieś jest napisane że ja zakładałem u nich instalkę??? Dwóch znajomych zakładało i są zadowoleni, ja zakładałem we Wrocławiu!!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Przecież to normalne, że Ci instalatorzy/fachowcy wiedzą wszystko najlepiej.. Raz jednego się spytałem jakie wtryskiwacze zamontował.. powiedział że nie wie bo się uczy/zaczyn... to ja powiedziałem mu, że pewnie czerwone valteki wciskają komuś i że lepiej MagicJety żeby chociaż montowali... jego odpowiedź była iście FACHOWA: przepraszam, ale czy ty zakładasz instalację czy tylko je tankujesz.... Odpowiedziałem, że tankuję! A on: NO WŁAŚNIE... Przecież kuźwa taki pierdzielony praktykant nawet nie wie co zamontował do auta 10 minut temu, a już jest super fachowcem i z niczyim zdaniem się nie liczy!!!

Niestety ale podejście do ludzi wszystkich monterów jest takie: My wiemy lepiej, a Ty się nawet nie próbój wtrącać!
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

wlodas
    Gość

Domyślnie

Mam Problem !!!!!!!!!!!Zagazować moją Belle 166 2.5V6 270 tys przebiegu ??????
    Nie zaszkodzi jej ??????
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 07-07-2009 o 20:39 Powód: Ortografia

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał wlodas Zobacz post
    Zagazować moją Belle 166 2.5V6 270 tys przebiegu
    A co jej ma zaszkodzić?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

darloss
    Gość

Smile

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    A co jej ma zaszkodzić?
    Może jej zaszkodzić chwilowa rosnąca cena gazu;-)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Na pewno cena gazu nie zaszkodzi bardziej niż cena benzynki ( prawie 5pln )... Jakby nie było LPG jest o ponad połowę tańsze!
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    Mi by się przydał jakiś serwis z Dolnego Śląska
    Tylko eko alma z Radwanic zrobi Ci instalkę jak należy.
    U mnie od roku zero problemow,nic nie jeżdziłem na regulacje,podjechałem i usłyszalem "Zakladalismy już instalkę do takiej alfy,140 koni,klientowi pali 11 l"
    Pod wieczór odebrałem,podziekowałem i jeżdzę bez problemów do dzisiaj.
    Fakt,mieli wtedy 300 zl drożej od najtanszego serwisu w rejonie,ale po opiniach znajomych i z internetu wolałem dać wiecej.
    Dodam tylko ze jedynym słusznym autem do zagazowania wg .włochow jest alfa
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 11-07-2009 o 06:18 Powód: ortografia

tiger46
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcinchorzów Zobacz post
    Witam wszystkich mam alfe 156 1,8 TS robie w miesiącu 2800 kilometrów (sporo) zaczołem się mocno zastanawiac nad założeniem LPG ! znalazłem warsztat w Chorzowie na 3go maja zakładają instalacje produkcji polskiej koszt to 2500 zł sekwencja !!! Własciciel warsztatu zapewniał mnie że o dużej jakosci instalacji produkcji polskiej . Mam pytanie czy ktoś ma założone coś takiego i jak to sie sprawuje a może mam isc w innym kierunku słyszałem dobre opinie o BRC i Tartarini!!! Może ktos zakładał instalke w okolicach chorzowa i katowic i może jakąs dobrą firme może polecic musze podjąc dobrą decyzje bo samochód nie może przesiadywac w warsztacie . Będe wdzięczny za wasze opinie .Pozdrawiam
    Witam kolego
    Kupiłem alfę z gazem montowanym w Chorzowie na 3go maja,instalacja firmy KME.Instalacja zamontowana w lipcu 2008 przez poprzedniego właściciela auto kupiłem w lipcu 2009 więc gość wiele się nią nie najeździł.Gdy kupowałem auto świeciła się kontrolka silnika(błąd)ale gość mnie zapewniał że to tylko na gazie się świeci.Wymieniłem przepływkę,termostat podłączyłem pod alfadiaga skasowałem błędy i było ok. tylko 3 dni i znowu te same błędy kasowanie i ok. 3 dni i znowu to samo.Dzięki koledze MINCIU chyba doszedłem do wniosku że winę za błędy ponosi lpg bo za jego radą jeżdżę na pb i jak na razie jest ok.Muszę podłączyć lpg pod kompa i sprawdzić co jest grane.