Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Frajda z jazdy, awaryjność.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Chyba Giulietta

Domyślnie

A od ilu giulietta zaczyna się sensowna?
    I dodaje że jest też opcja kupić uszkodzoną i zrobić bo z blacharzem nie będzie problemu.
    Ostatnio edytowane przez Ejzo ; 04-05-2017 o 13:54

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał Ejzo Zobacz post
    A od ilu giulietta zaczyna się sensowna?
    I dodaje że jest też opcja kupić uszkodzoną i zrobić bo z blacharzem nie będzie problemu.
    rozbitek to inna historia, natomiast na moją wiedzę to bez 4 z przodu to chyba nie ma się co zabierać za to auto.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Gulietta 14 170 KM-2011r.

Domyślnie

Chłopie daj sobie spokój z tą marką-(alfą ) chyba, że chcesz mieć skarbonkę. A alfa chowa się do przyjemności jazdy z bmw, w bmw tylny napęd, lepsze zawieszenie. Lepiej kupić starszą betkę-tylko nie 2 litry w dieslu - jak nowszą alfę. ale zrobisz co zechcesz - ja kopiłem to ścierwo i teraz żałuję. No i nie bierz mini z tym awaryjnym 1,6 w benzynie. Pewnie zaraz odezwą się oburzeni obrońcy alfy-- nie będę chwalił kupy. pozdrowienia.
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 05-05-2017 o 08:15 Powód: Wulgaryzmy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0jtdM

Domyślnie

35k to albo na 159tke albo Mito.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Góral1975 Zobacz post
    Chłopie daj sobie spokój z tą marką-(alfą ) chyba, że chcesz mieć skarbonkę. A alfa chowa się do przyjemności jazdy z bmw, w bmw tylny napęd, lepsze zawieszenie. Lepiej kupić starszą betkę-tylko nie 2 litry w dieslu - jak nowszą alfę. ale zrobisz co zechcesz - ja kopiłem to ścierwo i teraz żałuję. No i nie bierz mini z tym awaryjnym 1,6 w benzynie. Pewnie zaraz odezwą się oburzeni obrońcy alfy-ale mam ich w dupie- nie będę chwalił kupy. pozdrowienia.
    Góral 1975..masz u mnie plus za ,, swoje zdanie ".. choć do końca nie zgadzam się z Twoja opinią..nie brałbym bmw

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Chłopie daj sobie spokój z tą marką-(alfą ) chyba, że chcesz mieć skarbonkę. A alfa chowa się do przyjemności jazdy z bmw, w bmw tylny napęd, lepsze zawieszenie. Lepiej kupić starszą betkę-tylko nie 2 litry w dieslu - jak nowszą alfę. ale zrobisz co zechcesz - ja kopiłem to ścierwo i teraz żałuję. No i nie bierz mini z tym awaryjnym 1,6 w benzynie. Pewnie zaraz odezwą się oburzeni obrońcy alfy-ale mam ich w dupie- nie będę chwalił kupy. pozdrowienia.
    Tylko na uj mu tylni napęd? To jest mocno przereklamowane. Odkąd FWD mają +250KM (co kiedyś było 'magiczną' barierą nie do przekroczenia) zalety tylnego napędu można włożyć między bajki - oczywiście mowa o codziennym, ulicznym użytkowaniu samochodu. Patrz standardowe BMW X1 z napedem na przód.
    Co do 'ścierwo' - każda marka od 10-ciu lat ma mniejsze i większe fuck-up'y, jak np. BMW z N47 w dieslu i 'cudownym' rozrządzie na łańcuszku.

IMHO
    Wadą włoskich (jako całość) aut jest to, że trapią je takie 'drobne' pierdoły jak - skrzypi zawszenie, tapicerka, coś słabo spasowane. To są rzeczy które inni już dawno ogarnęli. Za to mechanicznie - zarówno pod względem trwałości jak i kosztów to wypadają dużo lepiej niż auta 'świętej trójcy z DE'.
    Gdyby tak nie było, to ani Ducato ani Iveco nie biłyby na łeb Merca, że o BMW i Audi nie wspomnę, bo się takich aut nie dorobili. Mają za to X5, Q7, które położył na plecy Jeep Grand Cherokee SRT, a na łopatki Trailhawk...

Moja rada:
    Kup sobie Dacie lub Skodę...

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

chyba Ci Julka mocno za skórę zaszła....

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał dbcooper Zobacz post
    Gratulacje, że możesz sobie pozwolić na taki pierwszy samochód
    A czego Koledze gratulujesz?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał FerraEnzo Zobacz post
    6) DESIGN - serio serio. Im dłużej na nią patrzysz tym bardziej Ci się podoba! A podobieństwa do 8C czy ostatnio wypuszczonego Stelvio to rarytas.
    -
    Po kilku głębszych też zauważam podobieństwa )

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Gusta są różne i niech każdy jeździ czym chce, ale sposób wyrażania preferencji przez Górala typowy właśnie dla miłośników BMW.
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

co poradzić - kupił gruza to narzeka.