mam kilka pytań o użytkowanie skrzyni TCT w Giulietta:
1. czy podczas postojów na światłach (powiedzmy przypadki 10, 30 i 120 sekund) przełączać na N czy trzymać auto na D + hamulcu?
2. kiedyś stałem dłuższy czas (5-10 min) na D i hamulcu i zaczęło odczuwalnie śmierdzieć, czy przyjarałem w ten sposób sprzęgło? (to było 25k temu i auto wciąż jeździ bez problemów) czy może to oznaczać, że mam wadliwy mechanizm wykrywania wciśniętego hamulca?
3. czy np. podjeżdżając pod krawężnik lub nierówność/wzniesienie, kiedy dam za mało gazu i auto stoczy się nieco w tył palę sprzęgło? czyli: podjeżdżam pod krawężnik, prawie wjechało ale "brakło mocy" i z niego spadam. ze względu na niskie zawieszenie i duże koła nie widzę za bardzo opcji wjeżdżania z większym impetem
4. jakie w tej skrzyni są objawy zużycia sprzęgła, czy wymienia je się normalnie jak w manualu? jakie są podstawowe elementy, które się zużywają w tej skrzyni
5. mam auto z 2011, czy były jakieś aktualizacje sterownika od tego czasu, które warto zrobić? przyznam szczerze, że skrzynia chodzi dobrze, ale jakoś bardzo delikatna/płynna w zmianach biegów to już nie zawsze jest...
6. czasem zwłaszcza w wilgotne dni zdarza się że na zimnym silniku auto ma "zwiechy" - dodaję gazu i jest zupełny brak reakcji przy obrotach rzędu 1500-2000, w kilka sekund "odtyka" i potem jedzie już normalnie - to kwestia silnika czy skrzyni (motor 1.4 MA 170, najechane 64k)?
z góry dziękuję za odpowiedzi!