Cytat Napisał Zefir Zobacz post
A ja korzystając z tematu chciałbym zapytać o wymianę oleju w tej skrzyni. Jestem użytkownikiem, w ASO twierdzą, że producent nie zaleca, jedynie sprawdzenie stanu i uzupełnienie.
Ja bym zapytał inne ASO. Jest to niepojęte, że się nie wymienia oleju. W książce zapisane, że sprawdzenie stanu i uzupełnienie co 105kkm w dieslach i co 120kkm. Ja te czasy dziele przez 2 i przy najbliższym przeglądzie będę prosił o wymiane oleju w TCT. W DSG wymieniam co 30kkm (zalecane 60kkm). Skrzynia pracuje tak, że gdzie na serwis pojadę to usłyszę, że jak miekko i ładnie skrzynia pracuje. Jak się dba, to się ma...

Czy ktoś wymieniał, po jakim przebiegu i jaki koszt?
Pamiętam, że na forum już ktoś wymieniał, ale nie pamiętam szczegółów. Nie były to jakieś super pieniądze. Taniej niż do DSG za które płacę ~500pln...

I jeszcze sprawa tej aktualizacji softu. Pytałem w ASO u mnie w mieście (Kielce) i tu też o niczym nie wiedzą. W związku z tym pytanie czy to się robi odpłatnie, czy w ramach przeglądu np.?
Mi wgrywali w ramach przeglądu. Sami sprawdzili czy jest nowy soft i tylko poinformowali, że będzie wgrany nowy (po wgraniu pracuje płynniej, choć nie tak jak moje DSG)...