Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Frajda z jazdy, awaryjność.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    co poradzić - kupił gruza to narzeka.
    A tam zaraz gruza.
    Śmieją się z niego na wsi to i ego gwałtownie spadło na asfalt. Musi gdzieś odreagować no nie
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Fajnie by było jakby swoją opinię uzasadnił. Wywalić gnój to nie sztuka, ale poza obelgami nie ma tu żadnych konkretów. Jesli w uzasadnieniu usłyszę o MA to zabije śmiechem. Sokoro sam pisze tu o awaryjnych jednostkach BMW i MIni to znaczy że i owe marki nie są takie święte a MA to rzecz oczywista jak 2+2 ktoś kto poczytał przed zakupem to o tym wie, a jeśli kolega kupił w ciemno to cóż... równie dobrze może kupić mini 1.6 i wylac na nie bloto.... krytyka jak najbardziej tak, ale uzasadniona.

No i się nie pomyliłem, patrząc na posty kolegi Góral ma uwalony MA. a więc napalił się , nie poczytał a teraz ma pretensje..... no cóż.... szkoda że nie widzi ironii własnego post, Julke można kupić bez MA i cieszyć się fajnym autem tylko trzeba włączyć myślenie... bmw też ma lipne silniki i skrzynie biegów, tyle że na wsi większy prestiż.... ))))
    Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 05-05-2017 o 09:02
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

mnie tylko zastanawia jedno jaki może być "prestiż" w BMW wartym jakieś 50 tys pln czyli liczącym sobie około dobrych parę lat ? nie wiem mi się to jakoś w głowie nie mieści i ten ciągły mit o bezawaryjnych igiełkach niemieckiej myśli technicznej- nie żebym był zaślepiony ale mnie to zastanawia - i tak zaraz hejterzy naskoczą że się czepiam.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20170429_073731.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	75.9 KB
ID:	227736
    przy zakupie treba mieć rozum i kupować wersję jak najmniej problematyczna - dlatego mam TB z manualną klima- wiem zero prestiżu i ogólnie wstyd za to ne martwi mnie MA czy jakieś klapki w klimatroniku a chłodno i tak mam
    ja bym sobie życzył żeby każda marka była w takim stopniu awaryjna jak moja Giulietta.

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Swoja drogą to naprawdę ciężko zrozumieć, że w czasach gdzie do internetu dostęp ma praktycznie każdy, przed wydaniem sporej sumy pieniędzy, niektórzy nawet nie wpiszą paru słów do wujka Google. To że MA jest problematyczny w Julkach jest niemal wszędzie, fora, gazety motoryzacyjne, artykuły w internecie. Kupi taki pierwsze lepsze auto z placu u Mirka, bo się błyszczy i pachnie,a później wiadro pomyj na całą markę.

A odpowiadając na pytanie autora wątku, ja bym zdecydował się na Julkę - tańsza w serwisowaniu, a dla mnie przyjemność z jazdy większa niż w Mini - ale to akurat subiektywne odczucie. Oczywiście miałem przyjemność jeździć zarówno Julką jak i Mini zanim zdecydowałem się nabyć swoją.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Co z tego ,że łatwy dostęp, najpierw trzeba nauczyć się czytać ze zrozumieniem
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Saincior
    Mieszka w
    Przeźmierowo
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4TB 170KM ver. Distinctive, 2010 r.

Domyślnie

Jak ja zbierałem się do zakupu swojej Julki to najwięcej naczytałem się o awaryjności modułu MA z roku 2010. Ponoć w 2011 fabryka poprawiła usterkę i nawet wymieniali moduły na gwarancji. Zdarzało się jednak, że ktoś jeździł i problemów nie było, a wychodziły po czasie. Tak było w przypadku mojej Belli. Właściciel w Austrii miał przygodę zaraz przed sprzedażą auta do Polski i wymienił moduł na ten nowy "bezawaryjny". Jak dzwoniłem po handlarzach itd. to pierwsze pytanie nie było o rozrząd tylko właśnie o rzeczony moduł i jak się okazuje większość egzemplarzy nie miało wymienionego jeszcze. Polecam się na to uczulić najbardziej.