Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulietta 1.4,120KM, 2011

Domyślnie

może jest ktoś z okolic Gorzowa i podpowie, gdzie warto sprawdzić otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-benzyna-120km-wersja-distincitve-ID6yFM5d.html#e922f664ff komis należy do tej samej grupy co ASO, a może ktoś widział, bo internet mówi, że samochód wystawiony pierwszy raz w grudniu 2016r.
    Ostatnio edytowane przez brazzi ; 26-04-2017 o 19:52 Powód: dodano pytanie

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Ta Julka faktycznie stoi już od Grudnia, ale nie doszukiwałbym się w tym nic złego, ponieważ cena która ja pamiętam to 49.900, czyli dość wysoko.

Auto
    jeszcze przed

Domyślnie

Cześć
    jestem tu nowy. Używam w tej chwili Fiata Bravo, jednak chciałbym się przesiąść na Alfe. Znalazłem auto które mnie interesuje. Czy ktoś mógłby pomóc i zerknąc na vin pojazdu ZAR94000007358173
    Alfa krajowa, 2014 rok, 1.4 170km

Szymon
    Ostatnio edytowane przez PatiJ ; 04-05-2017 o 11:37

ZBANOWANY Romeo
    Auto
    Giulietta 150 KM 2016

Domyślnie

Podobno sprzedana.

Auto
    Renault Laguna 3 dynamic + gt

Domyślnie

Cześć !

Mój pierwszy post na forum. Od dawna marzyłem o posiadaniu AR, jednak dopiero niedawno nadeszła okazja do zmiany auta.
    Dysponuję budżetem 50-55k zł. Przymierzam się do zakupu używanej Giulietty.
    Chciałby się Was poradzić - czy w tym budżecie mam szansę kupić niezajeżdżony egzemplarz z 1.4 170 KM ?
    Marzy mi się 1750 tbi ale to chyba nie w tym budżecie - a może się mylę ?
    Na otomoto.pl są egzemplarze w tym budżecie zarówno z jednym jak i drugim silnikiem.
    Zanim zacznę dzwonić i jeździć na oględziny chciałbym się Was poradzić czy z takim budżetem w ogóle jest sens.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc !

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

Cytat Napisał jarpen89 Zobacz post
    Cześć !

Mój pierwszy post na forum. Od dawna marzyłem o posiadaniu AR, jednak dopiero niedawno nadeszła okazja do zmiany auta.
    Chciałby się Was poradzić - czy w tym budżecie mam szansę kupić niezajeżdżony egzemplarz z 1.4 170 KM ?
    Na otomoto.pl są egzemplarze w tym budżecie zarówno z jednym jak i drugim silnikiem.
    Zanim zacznę dzwonić i jeździć na oględziny chciałbym się Was poradzić czy z takim budżetem w ogóle jest sens.

jest sens z takim budżetem nawet TBI 1750 - ja wyrałem QV-kę bo wg mnie palą podobnie - oczywiście przy tych samych prędkościach ale wrażenia z jazdy..... zupełnie inne.....

jesli Cie interesuje ta ja "chcę" sprzedać swoją. Specjalnie napisałem w cudzysłowie, gdyż w cale się o to nie staram , jest to jest i jest fajna ale w moim przypadku niestety bedę musiał się kiedyś przestawić na suv-a
    Władcy Północy

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cześć !

Myślę, że z 55kPLN można startować do QV. Na pewno wrażenia z jazdy dużo przyjemniejsze. Jednak spalanie oraz eksploatacja (chociażby znacząca różnica w cenie turbiny) na pewno droższe w QV.

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał wolnemiasto Zobacz post
    ja wyrałem QV-kę bo wg mnie palą podobnie - oczywiście przy tych samych prędkościach
    Na bank qv nie pali tyle co MA - bez żartów już o średnim nie wspominając - oglądałem kilka qv i dane z kompa ni jak się nie miały do MA.
    Wiadomo, że butując MA w celu osiągnięcia dużej dynamiki jaką daje QV na 3/4 gazu to spalanie może być podobne, ba nawet wyższe, ale nie w normalnej eksploatacji.

Spokojnie, tylko tu nie chodzi tyle o budżet co o wybór odpowiedniego egzemplarza.

Też kupisz qv - tylko, że trafienie dobrej qv to wyzwanie, trochę się tego naoglądałem w Holandii i różowo nie było, niski i średni pułap cenowy oferował - albo zaniedbane auta, albo z dużymi przebiegiem który wiązał się z poważnymi wydatkami na doprowadzenie auta do stanu użyteczności.
    http://www.forum.alfaholicy.org/signaturepics/sigpic54175_2.gif

Było Mk4 1.9 TDI ALH 90PS 230Nm- upgrade 0.216 + soft = 151PS 309Nm

Ducati Monster 696

Auto
    Renault Laguna 3 dynamic + gt

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedzi !
    Z jednej strony - świetna wiadomość, że w tym budżecie można się przymierzyć do QV.
    Z drugiej wiadomo, że ta kwota to nawet nie połowa zakupu nowej sztuki - będę się musiał wykazać cierpliwością i szukać dobrego ezgemplarza.

Cytat Napisał italiano_83 Zobacz post
    Też kupisz qv - tylko, że trafienie dobrej qv to wyzwanie, trochę się tego naoglądałem w Holandii i różowo nie było, niski i średni pułap cenowy oferował - albo zaniedbane auta, albo z dużymi przebiegiem który wiązał się z poważnymi wydatkami na doprowadzenie auta do stanu użyteczności.
    Mógłbyś napisać coś więcej na co zwrócić uwagę w przypadku QV jeżeli chodzi o poważne wydatki ?
    Ostatnio edytowane przez jarpen89 ; 09-05-2017 o 09:02

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Mógłbyś napisać coś więcej na co zwrócić uwagę w przypadku QV jeżeli chodzi o poważne wydatki ?
    Ja bez względu na auto sprawdzam zawsze to samo- silnik zawieszenie - układ napędowy, nadwozie, układ hamulcowy - opony.
    Silnik wiadomo pod kątem wycieków i poprawnego działania, układ napędowy podczas jazdy wysoki bieg niskie obroty sandał w podłogę i już wiesz czy dwumasem trzęsie i czy sprzęgło nie łapie uślizgu.
    Odnośnie Giulietty to w tym temacie wrzucałem opis tego co warto sprawdzić w tym aucie podczas kupna- jest tego trochę.
    QV które ja oglądałem były zwyczajnie zaniedbane, wycieki z silnika, brudne - punktowa korozja na klapie bagażnika na haku maski,na drzwiach - zjechane opony, hamulce i wysokie średnie spalanie z kompa wskazujące na dynamiczną jazdę poprzedniego właściciela.
    Takie auto z miejsca wymagało dużego przeglądu i wymiany hebli,rozrządu,opon, napraw lakierniczych -a to kosztuje.
    http://www.forum.alfaholicy.org/signaturepics/sigpic54175_2.gif

Było Mk4 1.9 TDI ALH 90PS 230Nm- upgrade 0.216 + soft = 151PS 309Nm

Ducati Monster 696