Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Temat: Parktronic i czujniki parkowania przód

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    nie, posiadają w 99% przypadków kompletne wiązki, ale centralkę czy wiązki zderzaków czy buzzery musisz sobie dołożyć. inna sprawa że wtyczki przy zderzakach będą na pewno skorodowane i raczej trzeba będzie ciąć kable i dorabiać nowe wtyczki lub lutować na sztywno z wiązka zderzaka (no chyba że ktoś chce co chwile mieć błędy i piszczenie PDC)
    Czyli ogólnie droga zabawa.. Zastanawia mnie czy nie lepiej dołożyć sobie czujniki Valeo (nie mówię o dennych chińskich które piszczą bez powodu), posiadam takie na tył i sobie chwalę. Jedynie szkoda, że brak jest wyświetlania odległości między zegarami, ale wszystkiego mieć nie można.
    Zastanawia mnie tylko jak w takim przypadku podpiąć przednie czujniki? One działają tak jak tylne po wbiciu wstecznego?

Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

duża robota to była u mnie - mam auto z 2010 i zero dodatkowych wiązek, a dorabiałem wszystko do PDC przód, xenonów, sprysków reflektoró i blue&me nav. jak są kable to jest mało roboty.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    duża robota to była u mnie - mam auto z 2010 i zero dodatkowych wiązek, a dorabiałem wszystko do PDC przód, xenonów, sprysków reflektoró i blue&me nav. jak są kable to jest mało roboty.
    Wiem, wiem, pamiętam że dorabiałeś do wszystkiego wiązki. Chętnie dołożyłbym ori przód, ale nie jestem pewien czy jak zdejmowałem zderzak to była wiązka.. A druga sprawa to przeraża mnie przeciąganie kabli na przód z bagaznika od sterownika itd..

Auto

Domyślnie

może masz kable? zaglądnij w bagażniku pod tapicerkę z prawej strony i sprawdz czy masz 3 wtyczki (2 sraczkowate, 1 czarna), jeśli tak to masz komplet wiązek i nic nie będziesz musiał przeciągać
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Temat do ogarnięcia na weekend wtedy w sumie wystarczy sterownik, buzzer, czujniki, no i lampka podsufitki z funkcją wyłączenia pdc.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Lampka z włącznikiem nie jest potrzebna. Jak będziesz chciał włączyć pdc - wbijesz wsteczny na chwilę, i pdc będzie działał do momentu aż osiągniesz prędkość przy której centralny blokuje drzwi.

Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Oo.. Super wiadomość czyli tylko kwestia czy jest wiązka do podpięcia centralki i czujników.
    A z przodu jak wiązka powinna wyglądać? Jakaś wtyczka powinna wisieć?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Tymbark
    Auto
    145Boxer,147 1,9Mjet, 159 1,9JTDM

Domyślnie

Wczoraj rozbebeszałem przód (zderzak i lampy, swoją drogą mam wypalone odbłyśniki - ktoś ma na zbyciu? Albo kontakt do fachmena od regeneracji?) i przy okazji sprawdzałem obecność wiązek do PDC przód. Są dwie wtyczki, jedna zajęta przez p-mgielne (zielona strzałka) a druga zawalona błotem (czerwona strzałka) . Czy to to ta wtyczka?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1494538471993.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	70.0 KB
ID:	228314Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1494538478125.jpg
Wyświetleń:	42
Rozmiar:	36.6 KB
ID:	228315

Asus z Androidem - czasem brak ągonków

Auto

Domyślnie

tak, tylko pewnie jest skorodowana i do niczego sie nie nadaje. uciac i lutowac wiazki na stale albo przylutowac jakas wtyczke z odzysku

Użytkownik Świeżak Avatar davit
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW / 1.9JTDm

Domyślnie

Cześć, temat idealnie mi podpasował więc zadam pytanie tutaj.
    Dowiedziałem się od warsztatu składającego auto, że mam jakieś kostki dwie (być może do czujników przód) ale brakuje tej wiązki do poszczególnych czujników.

1. Czy wiecie gdzie ją można dokupić? Ew numery wtyków i dorobić taką wiązkę?
    2. Dodatkowo nie umię zlokalizować nigdzie buzzera na przód żeby dokupić. Może ktoś ma albo wie gdzie go kupię? Pasuje od innego auta?