750? Za regenerowany? 850 płaciłem za nowy![]()
750? Za regenerowany? 850 płaciłem za nowy![]()
Doradzal bym także wymianę wysprzeglika przy okazji, nie wiem jak jest z żywotnościa tych zintegrowanych, niech się wypowie osoba która zna sie lepiej. W moim przypadku wysypal się wysprzeglik, po jego wymianie zdecysowalem sie na wymianę dwumasu. Kilka zdjec jak to wygladalo.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Czyli muszę kupić przykładowo taki zestaw. Nie wiem czy mogę rzucać linkami to podam kody produktów:
Dwumas: VALEO 836034
Sprzęgło: np VALEO 826872 teraz pytanie jaki rozmiar bo widze rózne 230 235 i 240 i rozne firmy...
Wysprzęglik jeśli trzeba? Niech ktoś się wypowie jak jest z ich trwałością VALEO 804557
Pech chciał że nie mogę wysłać priva do kolegi Gepard'a, chciałem go prosić aby zerknął na temat ew na pw pomógł mi. Żaden błąd się nie wyświetla i w "wysłanych" też pusto. Czy może muszę go mieć w znaj?
Już totalnie zgłupiałem co mam kupić![]()
Ostatnio edytowane przez dedox1911 ; 12-05-2017 o 01:39
zadzwoń do autosklep24.pl i podaj vin i wspomnij o forum ( zniżka ) i po temacie - dobiorą dobre
- - - Updated - - -
a pw nie można wysłać chyba tylko jak ktoś ma pełną skrzynke - ale to powinno Ci wyskoczyć info że nie możesz bo [MENTION=26927]Gepard[/MENTION]@ ma pełną skrzynke
- - - Updated - - -
a wystarczyło wejść w profil Geparda
prosze :
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
proszę dzwonić 792 465-368
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/uzyt...#ixzz4gqlMYGTG
[MENTION=72979]dedox1911[/MENTION] - wysłałem Ci rano ofertę.
Może są jakieś błędy w skrzynce na forum, pisz na maila sklep@autosklep24.pl
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Dzięki wielkie odezwę się na dniach bo muszę ogarnąć jeszcze 500zl hehe
Panowie a jeszcze jedna kwestia, zauważyłem że kiedy jest wilgotno (rano, w nocy) to sprzęgło chodzi gorzej niż jak jest ciepło i mała wilgotność. Zapowietrzone? Np wczoraj było 17 stopni i sprzegło brało od połowy, a teraz jechałem o 4 w nocy i sprzegło prawie od samej góryTyczy się to również skrzyni biegów. Czesto mam problem z wstecznym lub 1 przy wrzucaniu aż zgrzytnie, a gdy jest ciepło chodzi elegancko właśnie przez to że sprzęgło "lepiej" działa. Ciekawa sytuacja.
[MENTION=72979]dedox1911[/MENTION] kolego tu masz duzo info, ja tez walczylem z tym tematem. Wymien komplet:
sprzeglo
dwumas
docisk
Ja wstawialem Valeo ale jesli chodzi o wymiar to nie pomoge bo wielkosc sprzegla sprawdzalem przykladajac stare do nowego bo okazyjnie zlapalem zestaw z Fiata Bravo ;-)
Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka
"You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo
Ja się dowiedziałem ostatnio od osoby która z całą pewnością może się wypowiedzieć na ten temat , że najlepszym wyjściem jest założenie sprzęgła i dwumasu Valeo ale FPT czyli made by FiatJest to inna "półka" jakościowa co zwykłe Valeo z hurtowni czy sklepu.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl