Nie martw się, jak im wyjdzie, że klientom to nie przeszkadza i nie zmniejszy zysków to z miejsca wstawią FWD wszędzie (bo tańszy), a Mki dostaną AWD i tyle tego będzie.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
MOże kogoś zainteresuje. W ostatniej wersji MESa jest częściowy support dla Giuli, narazie wygląda że dodali 2.2d i parę i parę innych drobiazgów.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Trudno się nie zgodzić, mit genialnośći tylnego napędu padnie. Kowalskich nie interesuje gdzie jest napęd. Mają mieć fajne auto, z gadżetami, godne zaufania. Takie są realia rynku dziś. Wpakowano niezliczone pieniądze w ten tylny napęd a to w żaden sposób nie przełoży się na sprzedaż. Co widać już dziś. Nowy model jest, ok, coś tam się sprzedaje, ale czy jest to jakiś szok na rynku?
Absolutnie nie.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html
Zrobiłem ok 2000km Giulią a przedtem tylko przedni napęd. Imho do codziennej spokojnej jazdy nie ma żadnej różnicy między tymi napędami. Jeśli komuś nie zależy na sportowych doznaniach to napęd przedni jest lepszy, bezpieczniejszy i łatwiejszy w obsłudze.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
A sądził ktoś przed pojawieniem się jedynki, że BMW wprowadzi FWD? Nie, bo co klienci pomyślą. A klienci ewidentnie mają w czterech literach rodzaj napędu bo jedynka nadal jest FWD i nadal się sprzedaje. To tak jak z turbo, dieslem i innymi unowocześnieniami. Sądził ktoś, że Bentley będzie sprzedawał diesla? Albo że BMW będzie w wozy premium (Mini i i8) pakował liniowe trójki? No właśnie.
Nie żebym się Ciebie czepiał jak niektórzy tutaj ale całe szczęście że są jeszcze takie firmy jak AR, które mimo tego że większość ludzi to motoryzacyjni Janusze, są w stanie zaprojektować i sprzedawać auta dla kierowcy mimo że finansowo nie jest to może najlepszy pomysł. W każdym razie jest to jedyny powód dla którego ja Giulię biorę pod uwagę mimo pewnych nieciekawych historii które opisują właściciele, a takiego np. A4 z silnikiem wiszącym nad przednią osią nie. Dla jasności, na BMW fwd nawet bym nie spojrzał choćby nie wiem jak piękne i fajne było. Mam przykład z Mazdą, miało być super, a po 3 latach mam dość tej męczarni i mam nadzieję że już całkiem niedługo zamienię/dokupię auto na dające frajdę z jazdy.
Znowu próbujesz dopasować fakty do uzasadniania swoich teorii, niestety nie masz pojęcia o czym piszesz.
RWD w małych autach nie ma sensu. Takie auto jest koszmarnie nerwowe, nadsterowne i nie nadaje się do codziennej bezpiecznej ekspolatacji. BMW 1 z mocniejszymi silnikami były autami dla samobójców lub kierowców ze stalowymi nerwami.
- - - Updated - - -
Kowalski kupuje skode. W tym segmencie konkurować można ceną, ale to nie jedyna grupa docelowa na rynku motoryzacyjnym.
- - - Updated - - -
To nie wiem, ale ja odczuwam różnicę na pierwszym lepszym zakrecie. I nie chodzi tylko o sportowe doznania, ale też o komfort - kierownica nie walczy z tobą przy przyspieszaniu.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była