Witam Kolegę.
Widzę, że kolega się zna na obliczaniu dystansów i et więc bardzo proszę o pomoc
Po krótce przedstawię mój nietypowy problem. Posiadam alfe brere 2,4 jtdm i zakupiłem do niej felgi na aukcji brock b26 8x18 18" et 35 na każdej aukcji określali że pasują pojechałem na ich założenie i okazało się jednak, że nie pasują (dotykają zacisku z przodu)a na moje nieszczęście mechanik już zdążył pozakładać na nie opony (235/45r18) i sprzedawca nie chce mi uznać reklamacji przez to, więc potrzebuje zastosować dystanse ale nie maksymalne tylko minimalne zeby nigdzie nie ocierały a felgi pasowały i nie wystawały poza obręb, na domiar złego jeszcze stare opony na starych orginalnych 17" które miały iść do zmielenia już zdążyły tam trafić, więc wszystko od d... strony. Autko zostało na weekend w warsztacie bez kół ja nowe felgi zabrałem na reklamacje której nie uznali i jeszcze, nawet z tego zaaferowania nie zdążyłem zmierzyć ile tej feldze trzeba dołożyć mm żeby pasowała a nie wystawała w poniedziałek rano muszę zwolnić podnośnik w warsztacie więc bardzo proszę o poradę. kiedyś na jednaj aukcji widziałem brerę 3,2 l więć też z dużym brembo z przodu na tych felgach więc jakoś to da radę ogarnąć.
pozdrawiam