Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Skąd wiadomo, ze nie cisnął po autobanie?![]()
Przerywnik w jakze interesujacej dyskusji:
http://forzaitalia.pl/macchine/alfa-...szki-z-diablem
Fajnie sie czyta![]()
to nie jest watek o moralizowaniu, pisz sobie do kolegi na pw. a poza tym czasem autostrady sa calkowicie puste, gdzieniegdzie sa 3 pasy, wiec jesli sobie pofolgowal w takich warunkach to az tak bym nie demonizowal.tez mi sie zdazylo sprobowac 240 moja tbi jak ja kupilem, ale byly do tego warunki, normalnie jezdze max 160.
Szanowni Koledzy, chwalenie się naruszeniem przepisów (prędkość) to lekko mówiąc głupota. Od "sprawdzenia" prędkości są tory no i niemieckie autobany. Uwaga uważanego za TROLLa Andersona była niestety trafna a boczenie się [MENTION=73165]azar[/MENTION], [MENTION=71368]Statyczny[/MENTION], [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] jest nie na miejscu. O swoich wyczynach (prędkościowych na naszych drogach) można rozmawiać w "zamkniętym" towarzystwie. Przestępstwo jest przestępstwem, jakoś nikt nie chwali się że coś ukradł. Piszę to gdyż mam prawo -moja kuzynka zginęła gdyż małolat nie opanował samochodu przy prędkości 160 km/h (dopuszczalne 60). Tak więc proponuję - nie chwalcie się Koledzy naruszeniem prawa.
Po pierwsze NIGDZIE nie napisałem, że jadę 215km/h. Po drugie przekroczenie prędkości to WYKROCZENIE a nie przestępstwo. Na szczęście w prawie jest to bardzo rozgraniczone bo ty byś pewnie wszystkich skazywał jak za morderstwo.
Prawo trzeba szanować.
Jeśli uważasz, że Niemieckie autostrady są do "sprawdzania" prędkości chyba tylko przez ślepe przestrzeganie przepisów. Czyli jak nie ma ograniczeń to mogę jechać 300km/h i będzie bezpiecznie. Otóż nie zalecam. Najważniejsze jest dostosowanie prędkości do warunków a nie ślepe patrzenie na znaki i czasem ustawiane totalnie bez sensu. Ja bardziej się boję takich co sztywno trzymają się przepisów.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Ciśnięte czego skoro nie km/h????
Metrów na sekundę? Bo ja widzę 215 km... Więc przez 200 km cisnąleś 215 km. Pięknie załamałeś czasoprzestrzeń. Brawo![]()
Dalej piszesz "powyżej autostradowych" więc znów się pytam czego? Z Twojej wypowiedzi jasno wynika - powyżej autostradowych prędkości.
Jeśli jest inaczej to proszę wyjaśnij to...
Napisałeś to co napisałeś. Anderson zwrócił Ci uwagę, zamiast przyjąć na klatę, to rakiem się wycofujesz i mętnie się tlumaczysz....
W ostatni weekend 3 sztuki Giulii widzialem: czarna na autostradzie kolo Berlina, biala w Wawie kolo Swiatyni Opatrznosci i ciemno szara tez w Wawie... Coraz wiecej ich na ulicach, dobry znak.
AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!
W jaki sposób to napisał? To jest niby zwracanie uwagi? Ma się smazyc w piekle, proba morderstwa ? Litości! Prędkość trzeba oczywiście dostosować do panujących warunków i kazdy sie z tym zgadza, nikt sie nie kloci. Rozumiem, ze wszyscy przestrzegacie przepisow prawa drogowego, zawsze jezdzicie 50 lub ponizej w terenie zabudowanym? Nigdy nie zdarzylo sie wam przekroczyc predkosci? Wybaczcie ale w to nigdy nie uwierze. Niejednokrotnie ktos bedzie stwarzal o wiele wieksze zagrozenie jadac z mniejsza predkoscia niz tez jadacy z wieksza. Duze znaczenie ma samochod, umiejetnosci i najwazniejsze - warunki na drodze. Ale zaczyna sie robic kolejny off top, takze proponuje przeniesc ta dyskusje do innego dzialu![]()