Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Oceńcie obiektywnie tą 156 z allegro:-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Człowiek nie ma komisu, jest z Żar, więc może sobie autka sprowadzać... Wg. mnie cena jest 5tyś za wysoka. Kolega Qki ma alfę taką jak Twoja wymarzona tylko srebrną czy tam beżową i kupił ją w Lanciateamie za 25+opłaty. Rocznik młodszą, z czerwonymi skórami, też 2.4 i jeszcze samochód pewny, bo od nich i na zamówienie, także wg mnie ta z Żar jest za droga.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Witam, w mojej ocenie model który zaprezentowałeś jest niemal idealny. Mam 156 z 2002 roku po FL, więc środek jest niemal identyczny (u mnie jest białe podświetlenie zegarów). Ta kontrolka jest na 100% od ręcznego - widać na zdjęciu, że auto jest zapalone, na biegu jałowym (800 tyś obr./min.) i zaciągnięty jest ręczny, ponadto włączona jest klima i pomimo, że na obu strefach jest 20 stopni, brak wciśniętego guzika MONO.
    W aucie brakuje dywaników - być może stare były na tyle przytarte, że przed sprzedażą zostały wyjęte. Jeśli chodzi o przebieg, można go jako tako ocenić po stanie siedzenia kierowcy, obtarciu pedałów sprzęgła i hamulca oraz wytarciu skóry gałki zmiany biegów i guzików od sterowania radiem na kierownicy bo są gumowe z symbolami pomalowanymi na biało. Warto też ocenić wycieki z turbiny, silnika itp. - wsiąść, przejechać się, pozwolić silnikowi się nagrzać i wówczas sprawdzić działanie turbiny w zakresie 2,5 - 4,5 tyś obr./min. Jak będzie okej, to nie ma co się zastanawiać, bo Bella wygląda na cacko - blacha na moje oko jest w bardzo dobrym stanie, ale to ocenić najlepiej na żywo.

ps. silnik 2.4 20V 175HP musi być rewelacją, choć na mój 2.4 10V 150 HP nie narzekam

Powodzenia i pozdrawiam,

EDIT: jeśli chodzi o cenę, to rzeczywiście sprzedawca jak zwykle "nie wie, ile ma wziąć", 25-26 tyś to realna cena, jaką można zapłacić, ale jak będzie to już zweryfikuje życie.
    Ostatnio edytowane przez Ludvigus ; 10-07-2009 o 23:22

Paweł24
    Gość

Domyślnie

W takim razie, o ile jeszcze będzie za te 2 tygodnie, wybiorę się ją zobaczyć. Oczywiście najpierw w ASO.

145Q- kolega Kuki opłacał lekko stuknięte auto, więc i opłaty miał o wiele niższe. Do tego dochodził o wiele niższy wtedy kurs euro oraz o 6 % niższa akcyza. Wiem, bo mam na pw całą tabelę jego opłat Z Panami z Alfateamu jestem cały czas w kontakcie. Po cichu liczę, że do tej pory coś się znajdzie. Ale zgodzę się z jednym- cena za wysoka i to zdecydowanie. No ale targować można się dopiero po oględzinach. Poza tym fajnie, że jest ktoś bardzo obiektywnie nastawiony, czasem nawet krytycznie W przypadku zakupu Alfy jest to niezbędne. W takim razie będę Cię częściej pytał o zdanie jeśli to nie problem

Aha- Alfa ma jeden, ogromny moim zdaniem minus. Nie ma książki serwisowej. Czy po numerze VIN, mimo, że samochód jest z zagranicy, będę w stanie poznać w ASO jakąkolwiek historię auta? Bo moim zdaniem jest to nieco dziwne...:/
    Ostatnio edytowane przez Paweł24 ; 11-07-2009 o 11:20

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Nie ma sprawy. Jak ja namawiałem ojca na alfę to też założyłem temat i sporo osób mi pomagało...

Jeżeli była serwisowana w ASO to nie ma problemu...

http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post133389

Długo wyczekiwana, dzięsiatki kłótni i dyskusji...

Paweł24
    Gość

Domyślnie

A jest możliwość, że samochód nie był serwisowany ? Nie wiem jak to w Niemczech jest...

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Wiem, że we Włoszech jak się bierze samochód w leasing to do momentu aż się nie spłaci auta trzeba serwisować w ASO (bo serwis jest wliczony w leasing).

A w Niemczech to nie wiem, pewnie tak jak u nas dopóki jest gwarancja na mechanikę dopóty trzeba serwisować alfę w ASO, bo inaczej gw znika...