http://allegro.pl/poduszka-silnika-a...232368182.html
Czy taki zestaw bedzie dobry ?
Jakie marki polecacie ?
http://allegro.pl/poduszka-silnika-a...232368182.html
Czy taki zestaw bedzie dobry ?
Jakie marki polecacie ?
Jeden pwoie, że Bery, Inny będzie zachwalał NGK a jeszcze innyc Championa albo Iskrę, reguły nie ma, a wyznacznikiem jest budżet alfisty
Świecąca się marchewa na zegarach, to nie koniecznie oznaka wymiany świec. Tu może być usterka w elektryce od cewek itd.
Wąż raczej wymienić, a o czyszczeniu egr obadaj temat z miłośników 4 kółek na yt.
Jeśli kapie z tyłu prawego koła, to może cieknąć z pierścienia uszczelnienia harmonijki maglownicy lub osłony harmonijkowej. jak pierścień to delikatne zaciśnięcie obcinaczkami/obcęgami powinno załatwić temat.
Równie dobrze ciekną przewody od zbiorniczka wyrównawczego /dodatkowo z przewodu odpowietrzenia jak zalejesz za dużo płynu/ do pompy i maglownicy, tłusta obudowa alternatora to najlepszy tester tego tematu.
Jeśli cieknie z przodu koła, to cieknie z łączenia przewodów gumowych z chłodnicą spiralną płynu lub rurkami pod chłodnicą.
Luzy i skoki kierownicy przy skręcie to albo zapowietrzony układ albo luzy na przegubie kulistym maglownicy. Równie dobrze wybite są końcówki drążków.
Równie dobrze poci się przewód hamulcowy...
Zamiast bawić się w kupno "sprawnej" używki, to lepiej wymontować i wymienić łożyskowanie i uszczelniacze. A z dwojga złego rozważyć wymianę na nową.
Zalecane przez wielu jest robić to przy 60 tyś. km. A co do wieku, to zdjąć osłonę i obadać stan pasków nie zaszkodzi.
Gates, Contitech Ina jak miałeś podane wcześniej.
Ostatnio edytowane przez Bags ; 12-05-2017 o 21:56
A więc tak Filtry , oleje łacznie ze skrzynią , rozrząd , gumy tłumika Wymienione . Własnoręcznie wyeliminowałem świerszcze w kabinie . Zregenerowałem i wymieniłem sprężynki w klamach . Jak narazie Cisza .
Dziś mechanik powiedział że sprzęgło (dwumasa) do wymiany bo budą telepie . Jednak mam też mocno zniszczone poduszki . To też może być problemem Drgań .
Jednakże stawiam fakt że być może faktycznie sprzegło nadaje sie do wymiany dlatego też chciał bym się was zapytać czy taki zestawa nadaję się do mojej Bellli ;D
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-spr...821490042.html
W niekrótkim czasie chciał bym zaślepić egr. Tylko poczytałem o dwóch szkołach i nie wiem która lepsza?"Mianowicie :
1 Jedni mówią aby zaślepić całkowicie w miejscu łączenia tej metalowej rurki do zaworu
2 drudzy zaś mówią że lepiej zaraz za kolektorem ssącym
Juz sam nie wiem jak wy myślicie?
Ostatnio edytowane przez Swierzak ; 18-05-2017 o 22:55
U mnie poduszki pod silnikiem powodowały drgania. Wymieniłem wszystkie i sprawa załatwiona.
Dla mnie zestaw VALEO jest ok. W taty lybrze 2.4 JTD chyba ok. 40 tys. km temu wleciało kompletne sprzęgło Valeo i śmiga aż miło. (P.S. jeśli byś się zastanawiał na Sachs poszukaj informacji na jego temat, znajdziesz, że VALEO produkuje dla Sachs. Kolega kupił też LUKa, opakowanie LUK, a w środku napis VALEO miał.). Pzd i bezawaryjności.
Dzięki Śliczne Morda . Tak zrobie wymienie poduchy
Również polecam beru
Mijaja kolejne szczesliwe dni z moja Bella I jak na dzien dzisiejszy mam zrobione
1.kompletny rozrzad z pompa wody
2.zawieszenie tyl (cale)
3.oleje filtry silnika jak I skrzyni biegow.
3 wszystkie gumy tlumika
4. Poduszke silnika
5. na dniach kolo pasowe
Wraz z doprowadzaniem auta do jakiegos ciekawego stanu rosnie ilosc wydatkow.
Pozostalo mi
1.Gumy stabilizatora przod
2. Koncowy Tlumik do wymiany (Kupie)
3.sprzeglo badz odpowietrzenie . I turaj mam pytanie jaki plyn wchodzi do belli ?
Wole pierw sprobowac odpowietrzyc .
- Czy wysprzegliki sa połączone z hamulcem ? Czy osobno się je odpowietrza?
W końcu kupiłeś Alfę - powinieneś byc na to przygotowany
Płyn hamulcowy zgodny z normą DOT4.
Sprzęgło i hamulce korzystają z teg samego płynu - sprzęgło bierze ze zbiorniczka wyrównawczego wyżej, hamulce niżej. Te dwa układy łaczą się właśnie "w" zbiorniczku.
Wysprzęglik ma własny zaworek do odpowietrzania.
A gdybym chciał wymienić cały płyn w układzie to muszę popuścić wszystkie odpowietrzniki?? To znaczy każde koło po koleji odpowietrzyć/przelać??
Tak samo z wysprzeglikiem ?