Temat: Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Użytkownik Rowerzysta Avatar endriu73
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 2.4 SW ; AR 155 1,8 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin@romeo Zobacz post
    Rafał i co mówiłem

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

@Marcin@romeo , napisz co mówiłeś, rozmawiamy otwarcie.
    Chciałbym poznać Twoje zdanie.

kazikx , absolutnie nie mam do Ciebie żalu .
    Auto chciałem obejrzeć sam osobiście i podjąć decyzję czy dopieszczać czy odpuszczać.

Słuchajcie, posiadam tylko aż 18m2 jakoś tam doposażonego garażu i plan był taki że powoli będę auto "wyprowadzał" i dopieszczał gadźetami ale niestety ja w nim nie widzę bazy do takich zabaw. Oczywiście to tylko moje osobiste zdanie.
    Jeśli ktoś nadal interesuje się tym egzemplarzem to może powinien pojechać obejrzeć dokładnie to auto, przetrzepać na kanale, sprawdzić geometrię i brać.
    Niestety to nie dla mnie.

Gdyby trzeba było pomalować kilka elementów to byłby pikuś ale wg. mnie to auto nadawało się do całkowitego malowania.
    Byłem razem z kumplem , on mierzył miernikiem blachy ja oglądałem auto z zewnątrz więc teraz już nie pamiętam dokładnie co i ile wskazywał miernik ale błotnik lewy wklejony na silikon i szpara w którą można włożyć rękę kompletnie go dla mnie dyskwalifikowały. Następnie drzwi LP miały coś około 1400 mikronów , szpachla nie dotarta, od strony wewnętrznej nie pomalowana . To wszystko utwierdzało mnie to że robione było baaardzo niedbale. Błotnik LT chyba tez był chyba delikatnie szpachlowany a na pewno pod światłem tylnym lewym - tam było sporo gipsu , odcięte taśmą malarską na zagięciu, żadnego przejścia.
    PP drzwi malowane ponownie, niestety tak pomalowane że powstał lekki baranek nad progiem, tylne drzwi w szpachli , również błotnik PT - coś około 600-700 mikronów. Drzwi pod klamką już wgięte ( albo tak wyprowadzona szpachla - foto w linku) natomiast błotnik tak "wyprowadzony" że klapka wlewy zahaczała o niego przy otwieraniu.
    Bagażnik otwiera się tylko z kluczyka a gdyby on nie działał to przez wygłuszenie klapy wyprowadzony został czerwony sznureczek do pociągania przez otwór na narty.

W komorze silnika, tak jak pisał Rafał, również przy kielichu, nie pasowało mi zapędzlowanie spoin.
    W bagażniku ( foto w linku ,) przy lewym zawiasie również była jakaś większa rzeźba i zamalowana pędzlem.

Generalnie, auto naprawiane bardzo niedbale, nikt się nie przykładał do złożenia jego, od malowania są zacieki, wyoczkowany lakier po malowaniu na niektórych elementach. To wszystko sprawia że to auto nie jest warte tych pieniędzy.
    Jestem pewnien że aby to auto doprowadzić do godnego klasyka potrzeba co najmniej drugie 7-8 tyś zł a wraz będzie golasem 1.8 z przebiegiem pod 200 tyś - moje zdanie. Skąd wziąć dobre części do tych 155 ? ja już zamawiałem raz drzwi i zaraz je odsyłałem bo to co piszą w ogloszeniach to bujda aby się tego pozbyć z placów.
    Wolę dołożyć 1,5 - 2 tyś euro i poszukać czegoś np. w Holandii.

To wszystko z mojej strony. Sorry za przynudzanie

zapomniałem dopisać,
    lusterka się składają
    Ostatnio edytowane przez endriu73 ; 05-06-2017 o 10:10

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Za lepszy stan, przed FL czyli bez frykasów postaci spojlera i Speedline zapłaciłem 1000zl.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Dla mnie najgrubszą rzeczą jest spasowanie przodu, rozłazi się. Jest tam takie jedno zdjęcie z dziurą pomiędzy przednim błotnikiem, a słupkiem A, otwarte drzwi kierowcy. W najlepszym wypadku błotnik był niechlujnie prostowany po przycierce boku, w najgorszym był dzwon (czołówka).

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Jest tam takie jedno zdjęcie z dziurą pomiędzy przednim błotnikiem, a słupkiem A, otwarte drzwi kierowcy.
    tak jest w kazdej tylko fabrycznie jest tam wielka 'klucha' mastyki jak wyrwiesz i nie wkleisz to zostaje dziura np. w tipo dziura jest fabrycznie

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

dzięki za uświadomienie , również myślałem że to rozjechany przód.
    Teraz biję się w pierś. Przepraszam że nie zrobiłem więcej zdjęć, dokładniejszych, z miernikiem i z każdego elementu .
    Pewnie przez to rozczarowanie po przyjeździe i delikatny wku..w

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał endriu73 Zobacz post
    za duże opony, które ocierają przy skręcie
    Opony 205/50 R16 przycierają? Może plastikowe nadkole było coś nie-ten-teges? Przecież to raptem 10mm na grubości opony w stosunku do oryginału.

Temat drążę, bo taki właśnie rozmiar (205/50 R16) chcę wrzucić do siebie na takie same Speedline'y i do głowy by nie przyszło, że będzie ocierać.

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

przy skręcie.
    W oryginale był profil 45 bodajże. Sprzedawca wspominał również że przycierają w zakrętach.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maryszkens Zobacz post
    Za lepszy stan, przed FL czyli bez frykasów postaci spojlera i Speedline zapłaciłem 1000zl.
    Z tym "lepszy stan" też bym polemizował.
    Czytałem cały Twój wątek i pamiętam stan początkowy za 1000zł.

Każdy chwali swoje, od Wujka aż po Dziaru.
    Wujka każdy zna, ale jak Dziaru zapodał zdjęcia budy wywożonej na złom, to też się trochę nabijaliście ze stanu budy.

- - - Updated - - -

endriu73, na ile wyceniłbyś czerwoną 155?

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Blacharka kosztowała mnie Ok 600 zł. Konserwacje zrobiłem sam. Malowanie elementów z obróbką liczę max 1500. Gdzie to sie ma do malowania całego auta

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Marcin@romeo
    Mieszka w
    zielonka kolo Warszawy
    Auto
    Stelvio q4 280ps

Domyślnie

Cytat Napisał endriu73 Zobacz post
    @Marcin@romeo , napisz co mówiłeś, rozmawiamy otwarcie.
    Chciałbym poznać Twoje zdanie.

kazikx , absolutnie nie mam do Ciebie żalu .
    Auto chciałem obejrzeć sam osobiście i podjąć decyzję czy dopieszczać czy odpuszczać.

Słuchajcie, posiadam tylko aż 18m2 jakoś tam doposażonego garażu i plan był taki że powoli będę auto "wyprowadzał" i dopieszczał gadźetami ale niestety ja w nim nie widzę bazy do takich zabaw. Oczywiście to tylko moje osobiste zdanie.
    Jeśli ktoś nadal interesuje się tym egzemplarzem to może powinien pojechać obejrzeć dokładnie to auto, przetrzepać na kanale, sprawdzić geometrię i brać.
    Niestety to nie dla mnie.

Gdyby trzeba było pomalować kilka elementów to byłby pikuś ale wg. mnie to auto nadawało się do całkowitego malowania.
    Byłem razem z kumplem , on mierzył miernikiem blachy ja oglądałem auto z zewnątrz więc teraz już nie pamiętam dokładnie co i ile wskazywał miernik ale błotnik lewy wklejony na silikon i szpara w którą można włożyć rękę kompletnie go dla mnie dyskwalifikowały. Następnie drzwi LP miały coś około 1400 mikronów , szpachla nie dotarta, od strony wewnętrznej nie pomalowana . To wszystko utwierdzało mnie to że robione było baaardzo niedbale. Błotnik LT chyba tez był chyba delikatnie szpachlowany a na pewno pod światłem tylnym lewym - tam było sporo gipsu , odcięte taśmą malarską na zagięciu, żadnego przejścia.
    PP drzwi malowane ponownie, niestety tak pomalowane że powstał lekki baranek nad progiem, tylne drzwi w szpachli , również błotnik PT - coś około 600-700 mikronów. Drzwi pod klamką już wgięte ( albo tak wyprowadzona szpachla - foto w linku) natomiast błotnik tak "wyprowadzony" że klapka wlewy zahaczała o niego przy otwieraniu.
    Bagażnik otwiera się tylko z kluczyka a gdyby on nie działał to przez wygłuszenie klapy wyprowadzony został czerwony sznureczek do pociągania przez otwór na narty.

W komorze silnika, tak jak pisał Rafał, również przy kielichu, nie pasowało mi zapędzlowanie spoin.
    W bagażniku ( foto w linku ,) przy lewym zawiasie również była jakaś większa rzeźba i zamalowana pędzlem.

Generalnie, auto naprawiane bardzo niedbale, nikt się nie przykładał do złożenia jego, od malowania są zacieki, wyoczkowany lakier po malowaniu na niektórych elementach. To wszystko sprawia że to auto nie jest warte tych pieniędzy.
    Jestem pewnien że aby to auto doprowadzić do godnego klasyka potrzeba co najmniej drugie 7-8 tyś zł a wraz będzie golasem 1.8 z przebiegiem pod 200 tyś - moje zdanie. Skąd wziąć dobre części do tych 155 ? ja już zamawiałem raz drzwi i zaraz je odsyłałem bo to co piszą w ogloszeniach to bujda aby się tego pozbyć z placów.
    Wolę dołożyć 1,5 - 2 tyś euro i poszukać czegoś np. w Holandii.

To wszystko z mojej strony. Sorry za przynudzanie [emoji14]

zapomniałem dopisać,
    lusterka się składają
    Rozmawiałem z chłopakami o tej 155 i większość mówiła że musi być igła bo jest z Italia a ja mówiłem że może niebyc tak kolorowo i wyszło że miałem rację .Na forum są tylko 2 z Włoch i rzeczywiście są zdrowe ale to jest margines te co są do kupienia w Polsce to są już auta w fatalnym stanie.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka