Ja mam zrobione 5000 km, cykl mieszany ( autostrada 40%, miasto 60% ) spalanie srednie 11.5l/100km. Ostatnie 1100 km glownie miasto i 11.7l/100 km. Dla mnie calkiem akceptowalne spalanie jak na Veloce.
A propos spalania, kręcę się ostatnio za wyborem kolejnej służbówki, wół roboczy i najprawdopodobniej pickup i o ile w Giulii podanie 5,9l/100km jeszcze jest akceptowalne choć już śmieszne to widniejące obok Rangera 2.2 160KM o wadze 2000kg 6,5l/100km przyprawia o salwy śmiechu![]()
....wysokie spalanie Giulii skutecznie ogranicza wolumeny sprzedaży
Przy projektowaniu tego modelu popełniono wszelkie możliwe błędy, co teraz krok po kroku wyłazi.
Skupiono się na rzeczach nieistotnych albo nieznanych średniemu nabywcy, który, aby nabijać wolumeny sprzedaży, oczekuje kompletnie innych informacji.
Giulia może być ostatecznym gwoździem do trumny naszej zasłużonej marki.
Albo przejmie ją VW.
Takich dyrdymałów nie da się czytać po prostu. Na prawdę od 2008 roku, odkąd czytam i polemizuję na forum alfaholicy.org, a wczesniej alfaholicy.net, nie czytałem tak idiotycznych komentarzy.
Ktoś w skrócie może podzielić się informacją, jak działa opcja "Dodaj do listy ignorowanych"?
L.
Nie karmić trolla!
Scrollować dalej.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
ja na codzien tez, ale jak chce podjechac gdzies z rowerem gorskim pokrecic w nowym miejscu to do srodka nie ma szans wlozyc bez rozbierania rowera. naprawde bardzo zaluje ze nie ma giuli chocby liftback albo sw, bo juz bym sie szykowal do zamowienia (tzn i tak poczekalbym chocby na android auto i poprawienie paru drobiazgów), a tak to rozum mowi stelvio, serce giulia a jeszcze jakis diabel mi szepce do ucha bmw 430i xdrive grand coupe
Dach nie dach, ale "troszkę" [notranslate]Alfa[/notranslate] optymistycznie podaje ile waży - wg ZePerfs Veloce waży 1725kg (wg norm EU więc zdaje się z kierowcą 75cio kilogramowym). A wq danych technicznych - coś 1500 ? z głowy piszę bo oczywiście znaleźć coś na szybko na alfaromeo.pl to niemożliwe jest.
Nie-Veloce pewnie mniej, ale ciekawe ile - podaj jak zważysz (składy jakiegoś węgla itd.)
Podejdź na SKP.
Mają pomiar nacisku osi na podłoże.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka