Witam potrzebuje dobrego mechanika z Podkarpacia do mojej Alfy samochód praktycznie nie ma mocy na starcie ledwie rusza. Proszę o jakieś namiary. Dziękuję
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Witam potrzebuje dobrego mechanika z Podkarpacia do mojej Alfy samochód praktycznie nie ma mocy na starcie ledwie rusza. Proszę o jakieś namiary. Dziękuję
witam,a skąd jesteś dokładnie? ja też podkarpacie
Odwiedź wątek Podkarpacki i tam na pewno znajdziesz tematy o polecanych warsztatach.
Pozdrawiam
Brak mocy masz tylko na starcie czy w całym zakresie obrotowym na wszystkich biegach? Płynu chłodniczego nie ubywa? Nie kopci?
Pierwsze co zrób to zaślep egr (jeśli go oczywiście jeszcze masz) pełną zaślepką. Koszt 10-15 zł.
Drugi rzecz to poszukaj kogoś z interfejsem (lub sam możesz sobie kupić na allegro za około 40-100 zł). Zobaczysz co i jak z przepływką, dpf (jeśli jeszcze jest), czy nie ma jakiś błędów do skasowania i czy błędy po skasowaniu nie pojawiają się ponownie.
Dopiero wtedy szukaj mechanika... pozwoli Ci to uniknąć narażania się na zbędne koszty.
Jestem z Sędziszów Małopolski samochód ledwie rusza a później jeździ normalnie ma moc
Pozdrowienia ze Stalowej. Z interfejsem niestety nie mogę, bo wygoniło mnie na Podlasie
Pojechałem z rodzinką na zakupy - wszystko normalnie. Po 30 min i odpaleniu auta brak mocy przy ruszaniu (wrażenie jakbyś zamiast 1 biegu przez przypadek wrzucił 3). Zatrzymałem się, sprawdziłem czy dobry bieg wbity, wyłączyłem auto, ale po odpaleniu dalej to samo. Od 2 biegu już jechało normalnie.
Zabrałem więc auto w trasę. Długo nie minęło jak dpf zaczął się wypalać (można poznać po wskazówce turbo).
W domu po podpięciu się interfejsem żadnych błędów nie pokazało.
Sprawdziłem objawy w google i wyszło, że egr, przepływka albo turbina. Ale tak to jest z google, że jak wpiszesz objawy przeziębienia to wyjdzie, że rak, trąd albo gruźlica.
Problem się nie powtórzył więc zakładam, że przyczyną był u mnie dpf.
Na naszym forum masz podobny temat (brak mocy na 1 biegu), gdzie przyczyną okazał się zacinający się egr (tam wymiana pomogła).
Albo wymiana albo zaślepka czyszczenie wywalenie z kompaa ontrax gdzie tam na Podlasie cie poniosło, może w moje rodzinne strony
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka