Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Odtwarzanie muzyki z telefonu - połączenie przez usb

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar soto
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 159SW SP

Domyślnie

Masz rację - rzeczywiście szumi od razu po włączeniu, ale usłyszałem to dopiero w nocy na postoju w ciszy. W trakcie jazdy, przy włączonej klimatyzacji nawet przy cichym słuchaniu szumu nie słyszę. Dźwięk może nie powala na kolana (choć i tak jest duuużo lepszy od tego czego się spodziewałem), ale łatwość dostępu do nieograniczonych zasobów muzyki (potify) w trakcie codziennych dojazdów do pracy mi to wynagradza. Jak dla mnie bomba.

Użytkownik Ogier Avatar rozyk
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm 210 KM

Domyślnie

XIAOMI ROIDMI 2S BFQ02RM jest transmiterem fm. A jak z szumami na odbiorniku bluetooth podłączonym do wejścia aux. Ktoś ma rozeznanie?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM

Domyślnie

"Jeśli chcemy podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku do fabrycznego radia, w pierwszej kolejności musimy sprawdzić czy radio posiada taką funkcję. W tym celu wciskamy przycisk CD aby włączyć odtwarzacz, a następnie ponownie wciskamy klawisz CD. Jeżeli na wyświetlaczu pojawi się komunikat AUX, oznacza to, iż śmiało możemy podłączyć inne źródło dźwięku".

A co jeśli nie pojawia się AUX o.O??
    Ostatnio edytowane przez Duende ; 26-06-2017 o 18:54

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

to masz radio bez wejścia aux (nie ma pinów pod żółtą wtyczkę mini ISO), albo masz B&M z USB już podłączone pod to wejście, albo moze chociaż zdeaktywowane w proxi (niby jest ustawienie na aux).
    więcej szczegółów. umiesz wyjąć radio (są specjalne druty pod radia do kupienia w wielu miejscach pogoogluj, ale można przerobić gwoździe albo drut z wieszaka na ubrania odpowiednio podpiłowując końcówki), jeśli tak to sprawdź naklejkę na nim z pinami (wrzuć zdjęcie)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM

Domyślnie

Owszem, mam B&M oraz USB

Auto

Domyślnie

no to aux juz zajete przez b&m. mozna ewentualnie cos zezbic pod kabel zeby sobie przelaczac recznie lub sumowac sygnaly.
    onna opcja to odlaczasz b&m robisz proxi i masz aux na zoltej wtyczce do radia, ja bym jednak nie rezygnowal z bm

Użytkownik Świeżak Avatar ario
    Auto
    Stelvio Veloce Ti, Alfa Mito 1.4 8v (Mietek)+ Aprilia RSV1000 Tuono , XS400 bratstyle

Domyślnie

Również mam Roidmi i jestem zadowolony. Nie jest to jakość CD, ale na pewno nie jest gorsza od stacji FM z radia. Ja mam zawsze w tel. głośność na max i reguluję ją radiem.

W porównaniu do tego co oferuje fabryczne radio to jest niebo do ziemi. "Fabryka" słabo zbiera stacje radiowe, a odtwarzanie muzyki z USB to jakaś kpina z użytkownika.

Roidmi? Polecam.

Użytkownik Świeżak Avatar yerbamateo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 156 1.8TS, Spider 939

Domyślnie

Niekoniecznie trzeba "osiowac" - u siebie odpialem kolorowe wtyczki (tylko zolta byla podpieta), podpialem jack'a z zolta wtyczka z allegro, do jacka bluetooth, zeby bylo elegancko bez kabli, w USB wlozylem pendrive z jednym utworem o nazwie "Bluetooth .

I muzyka dziala. Telefonu w samochodzie nie uzywam, jakosc jest tragiczna - sam telefon lepiej dziala na wlasnym glosniczku.

Radio 939, z mp3, nie pokazuje AUX.

Auto
    159 SportWagon 1,9 jtdm

Domyślnie

Witam, od niedawna jestem posiadaczem 159. Chciałbym słuchać muzyki z aplikacji na telefonie spotify. Posiadam B&M, Usb i zmieniarkę CD. Chciałbym zakupić i zamontować AUX moduł in. I tu moje pytanie czy jest możliwość podłączenia tego bez utraty wyżej wymienionych trzech rzeczy? Będę też zmieniał radio na oryginalne radio z navi. Na allegro znalazłem ADAPTER AUX IN BLUETOOTH BT ALFA ROMEO 159 BRERA za 110zł jak ktoś się zna to nich napisze czy ten jest ok.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał RomanR Zobacz post
    Będę też zmieniał radio na oryginalne radio z navi.
    zdajesz sobie sprawę że ori navi jest większa wymiarowo i dlatego jest inny panel konsoli który musiałbyś dokupić (a nie łatwo i tanio znaleźć pod kolor (bo były chyba ze 3 odcienie w srebrnym ryflowanym alu, do tego drapane srebrne i czarne czarne i plastikowe srebrne i czarne). do tego ori navi jest do kitu (i to nawet te z końca produkcji), kupa ludzi zmieniała je na nieroryginalne chińczyki na androidzie bo są po prostu dużo lepsze. mapy w ori navi są totalnie nieaktualne - kumpel pod koniec 2015r kupił z FCA w BB ich służbową alfę, ale coś brakowało licencji do map więc mu FCA zamówiło nową kartę z mapami/kluczem - a mapy z aktualnością parę lat wstecz...

Chciałbym słuchać muzyki z aplikacji na telefonie spotify. Posiadam B&M, Usb i zmieniarkę CD. Chciałbym zakupić i zamontować AUX moduł in. I tu moje pytanie czy jest możliwość podłączenia tego bez utraty wyżej wymienionych trzech rzeczy?
    ja bym sugerował 2 rozwiązania, albo jakieś radio na androidzie najłatwiej to dedykowane i olać zmieniarkę i B&M (bo one chyba nie ruszą z tym), albo rozwinąć to które masz i olać navi totalnie. przy tym drugim żeby dorobić streaming przez spotify najłatwiej odłączyć zmieniarkę CD i wpiąć się z emulatorem zmieniarki z BT/USB/SD - są takie np któryśtam Yatour do AR/Fiat. jeśli chciałbyś mieć i zmieniarkę CD i ten streaming, no to już trzebaby zrobic dodaktowe proste urządzenie analogowe, które generalnie płynnie przełączałoby się pomiędzy sygnałem ze zmieniarki CD na sygnał analogowy z jakiegoś odbiornika BT (gotowiec za parędziesiąt zł), do lini analogowego sygnału w wejściu zmieniarki radia. np na zasadzie że jak jest jakiś minimalny sygnał z wejścia od BT, to wycisza płynnie ale kompletnie wejście ze zmieniarki, a puszcza wejście z BT. gotowców nie widziałem, myślę że musiałbyś pomęczyć jakiegoś elektronika, ale kto się szanuje i zrobi to porządnie czegoś takiego raczej nikt Ci nie wyczaruje tanio (choć części tanie, to nakład pracy żeby to było porządnie zrobione, przetestowane i dopracowane to już ileśtam godzin)

- - - Updated - - -

Na allegro znalazłem ADAPTER AUX IN BLUETOOTH BT ALFA ROMEO 159 BRERA za 110zł jak ktoś się zna to nich napisze czy ten jest ok.
    tego typu adapter podpinasz zamiast B&M (tego z Media Playerem czyli USB, bo inne/starsze/takie tylko z telefonem wchodzi na zielonąy wtyk radia) - musiałbyś najpierw zdeaktywować B&M w Proxi i zrobić osiowanie żeby wyskoczyła Ci opcja AUX w radiu
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.