Witam wszystkich.Pisałem pod moim poprzednim tematem ale nie otrzymałem odpowiedzi wiec postanowiłem spróbować raz jeszcze w nowym temacie. Ostatnio zabrałem sie za te przeguby ponieważ mam wibracje jak sie Belli mocniej depnie na wyższych biegach , i nieregularne stuki , czasem stukało cala drogę a czasem wgl.I troche się zmartwiłem ponieważ przeguby wewnętrzne sa w bardzo dobrym stanie, praktycznie żadnych luzów. Stuki juz namierzyłem bo rozsypał sie sworzeń dolnego prawego wahacza i w przyszłym tygodniu po pracy zagospodaruje troche czasu i to zrobię takze to nie jest problem. Problem jest w tym ze lewa poloska, ta krotka ktora wchodzi do skrzyni bezpośrednio, to ma luz góra dół, i luz ten jest wlasnie na wyjściu ze skrzyni :/ dodam ze nie ma żadnych wycieków, a biegi wchodzą idealnie. I teraz moje pytanie, ponieważ jest tam luz na łożysku zapewne , ale czy jest możliwość wymiany tegoż łożyska bez rozbierania skrzyni ? Słyszałem tez cos o regulacji za pomocą podkładek, ale nie wiem czy wystarczy tylko zdjąć ten dekielek od skrzyni co wchodzi w niego poloska i tam włożyć podkładkę poprostu i docisnąć czy to tez jakas grubsza operacja będzie? a może to być np wina samego kielicha? Jesli któryś z forumowiczów mial podobna sytuację i sie z nią uporał to bardzo bym prosił o poradę jak zniwelować ten luz.Z góry dziękuję wam za wszystkie cenne wskazówki