To jest temat o Stelvio dlatego tez nie chce sie wiecej rozwodzic. Pomiedzy Giulia a Mondeo jest wielka roznica, to sa dwa zupelnie inne samochody ergo przepasc. Czysta semantyka. Ja jezdzilem wieloma samochodami, testowalem samochody w klasie premium, porownywalem BMW, Merca, Audi czy Giulie i kazdy z nich mial inna specyfike, inne wlasciwosci jezdne, mniej lub bardziej zauwazalne roznice. Dlatego wybacz mi, ze nie moge sie zgodzic z twierdzeniem, ze Giulia i Mondeo roznia sie minimalnie. Przepasc jest kolosalna. Giulia posiada o wiele bardziej precyzyjny uklad kierowniczy, idealne rozlozenie masy, kruczki technologiczne o ktorych moze marzyc mondeo, lepsza/szybsza skrzynie biegow, ogolnie jest szybsza, posiada tylny naped, blok silnika zbudowany jest z aluminium, posiada opor powietrza na poziomie 0,25, ustanowiła rekordowy wynik ochrony dorosłych pasażerów.W tej kategorii przyznano nowej Alfie ocenę 98 proc. To nie tylko najlepszy wynik w klasie, ale także najlepszy wynik w historii tych badań, subiektywnie wykonczenie wnetrza jest o wiele lepsze, jakos skory/foteli w Veloce jest o wiele lepsza, mozna tak dlugo.
Moim zamierem nie jest krytykowanie kogokolwiek, posiadanie samochodu jako zwyczjnego/firmowego wozidla doskonale rozumiem. Jednak wrzucanie tych samochodow do jednego worka jest bardzo duzym bledem. Najczesciej jest to praktykowane przez osoby, ktore nawet nie siedzialy w takowym samochodzie nie mowiac o prowadzeniu.
Ja w jakims stopniu jestem milosnikiem motoryzacji i nie kupuje samochodu tylko do przejechania z puntu A do punktu B, szukam przyjemnosci z jazdy z nutka zabawy.